Rodri schiet Sevilla in blessuretijd naar CL

Maikel (WeebI)

Sevilla heeft in extremis alsnog de vierde plaats in de Spaanse Liga voor zich opgeëist. Jeugdspeler Rodri schoot de Andalusiërs in de 93e minuut langs Almería.

Voor aanvang van het duel stond Sevilla één punt boven Mallorca, dat op hetzelfde moment thuis tegen Espanyol speelde. De eilandclub had weinig problemen met de club uit Barcelona, en liep via goals van Víctor Casadesús en Mario Suárez dan ook relatief gemakkelijk uit naar een 2-0 zege.

Sevilla moest dus zien te winnen in Almeria, en leek daar weinig problemen mee te krijgen toen Frédéric Kanouté al snel de 0-1 liet aantekenen. Fernando Soriano maakte vlak voor rust echter verdiend gelijk. Snel na de thee was het Chico die middels een eigen doelpunt Sevilla weer de virtuele vierde plaats bezorgde. Naar het einde van het duel werd Almería weer sterker, mede door een rode kaart voor Álvaro Negredo, en kwam het ondanks het creëren van echte kansen weer langszij. Juanma Ortiz trok naar binnen vanaf links en krulde de bal prachtig in de verre hoek. De treffer van de vleugelspeler leek Sevilla in diepe rouw te dompelen, maar in blessuretijd gebeurde het alsnog. De bal bleef hangen in het strafschopgebied, maar uit de draai knalde de 19-jarige Rodri de bal in de kruising.

Eerder op de avond rondde Getafe een successeizoen af met een nette 0-3 zege bij Atlético de Madrid, waardoor de zesde plaats een zekerheidje was. Door de Europa Leaguewinst van Atlético betekent de zesde plaats een ticket voor de play-offronde van de EL voor Getafe. Atlético, dat vanwege de aanstaande bekerfinale aantrad met een B-formatie, speelt volgend seizoen al in de groepsfase van hetzelfde Europese toernooi. Villarreal moest hopen op een misstap van Getafe om de zesde plaats nog over te nemen. In plaats daarvan keek het zelf al snel tegen een 3-0 achterstand aan bij Real Zaragoza. De ploeg kwam mede door twee treffers van Santi Cazorla nog wel terug tot 3-3, maar bleef op de zevende plek steken, die recht geeft op een plaats in de tweede voorronde van de EL.

Morgen wordt de titelstrijd beslist als koploper FC Barcelona degradatiekandidaat Real Valladolid ontvangt, en Real Madrid afreist naar Málaga, eveneens een degradatieklant. Op hetzelfde tijdstip worden de overige drie duels met clubs in degradatienood afgewerkt.