Oostenrijk in trek bij WK-ploegen

Peterselieman

Niet alleen de (voorlopige) WK-selectie van Bert van Marwijk reist af naar Oostenrijk om zich voor te bereiden op het toernooi in Zuid-Afrika. Diverse andere selecties willen zich door middel van een hoogtestage voorbereiden op het wereldkampioenschap.

Oranje zal op 18 mei neerstrijken in Seefeld, maar de Alpen zullen ook bezocht worden door Engeland, Spanje, Zuid-Korea, Kameroen, Servië, Slowakije, Nieuw-Zeeland en Honduras. Maar liefst negen andere landen zullen een oefenwedstrijd op Oostenrijkse bodem spelen, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. Japan, tegenstander van Nederland op het WK, zal in Oostenrijk een oefenduel afnemen, evenals Noord-Korea en Griekenland.

De keuze voor Oostenrijk is geen nieuwe trend voor het clubvoetbal. Het land is al jarenlang een populaire bestemming voor Europese topclubs om zich in de zomer op een nieuw seizoen voor te bereiden. Arsenal en Real Madrid hebben hier ervaring mee. Tijdens het EK van twee jaar geleden ontdekten ook de nationale ploegen de goede trainingsfaciliteiten van Oostenrijk.