[SF] Doornbos zint op revanche

Sally (Tessa)

Voor het tweede raceweekend van het Superleague Formula seizoen waren de teams te gast in Assen, Nederland, een thuisrace dus voor coureur Robert Doornbos. Een vijftiende plek in de kwalificatie, gevolgd door een negende plaats in Race 1, met als besluit helaas een uitval in Race 2.

Het begon met een spectaculaire demo-run in de straten van Assen op vrijdagavond, waar een 15.000-tal mensen getuige waren van het spektakel. Daarna werden in het stadscentrum de piloten voorgesteld aan het publiek en via een draw opgedeeld in twee groepen van elk negen wagens voor de kwalificatie.

SC Corinthians kwam in groep B terecht. Helaas verliep het op zaterdag niet volgens plan met een achtste tijd voor Doornbos. Tijdens de eerste wedstrijd startte Doornbos op de vijftiende plaats, maar na een goede inhaalrace eindigde de door Azerti Racing gerunde wagen toch als negende.

Voor de tweede race wordt in de Superleague Formula de uitslag van de eerste race omgedraaid om de startgrid te bepalen. Vlak na de start werd Doornbos door Galatasaray na contact naar de binnenkant van de baan geduwd, waar veel vuil lag en hij achterin de auto van FC Porto belandde in de remzone van de eerste bocht. Daarbij raakte de wagen te zwaar beschadigd om nog verder te rijden, waardoor het weekend er voor SC Corinthians vroegtijdig opzat.

"Mijn eerste race was niet zo goed, dus ik gooide alles op de tweede race. Helaas kwam ik in de eerste ronde in de sandwich bij de eerste bocht, tussen FC Porto en Beijing Guoan en lag ik uit de race", aldus de Nederlander. Hij kijkt uit naar de race van volgend weekend in Frankrijk om een beter resultaat neer te kunnen zetten. Komend weekend kan er al revanche worden genomen, tijdens de race in het Franse Magny-Cours.