FC Utrecht gaat Europa in

FC Utrecht speelt komend seizoen in de Europa League. De ploeg uit de Domstad was over twee wedstrijden veel te sterk voor Roda JC, dat vanmiddag met 4-1 de boot inging. Het eerste duel eindigde in een 2-0 zege voor de mannen van Ton du Chatinier.

FC Utrecht is geen onbekende in Europa. In het eerste decennium van de 21e eeuw namen de Utrechters al vier keer deel aan de UEFA Cup en kwamen zij één keer uit in de Intertoto Cup. Toch wist de ploeg uit de Domstad op Europees niveau geen potten te breken. Vaak was de eerste of tweede ronde van de UEFA Cup het eindstation.

De laatste keer dat FC Utrecht in Europa actief was, was in het seizoen 2004/2005. Dat was ook meteen de meest succesvolle deelname. De Utrechters reikten toen tot de groepsfase, waar het destijds geen enkel duel wist te winnen. Real Zaragoza, Dnipro Dnipropetrovsk, Club Brugge en Austria Wien waren allen te sterk. In de eerste ronde werd alleen gewonnen van het Zweedse Djurgårdens IF (4-0). In de return ging het nog bijna mis, aangezien de ploeg uit de Domstad met 3-0 verloor.

Komend seizoen mogen de manschappen van trainer Du Chatinier laten zien hoe zij het in de Europa League gaan doen. Het Europese avontuur voor FC Utrecht begint in de tweede voorronde en zal op 15 juli van start gaan.