Volg de Dayton Dutch Lions op FOK!sport

Afgelopen maand zijn de Amerikaanse voetbalcompetities weer opgestart. Ook de Dayton Dutch Lions zijn hierin vertegenwoordigd. De ploeg, opgericht door de voormalige Nederlandse profvoetballers Erik Tammer en Mike Mossel, komen uit in de USL Premier Development League.

De voetbalploeg werd in 2009 opgericht om jonge voetballers volgens de Nederlandse voetbalfilosofie te ontwikkelen en te begeleiden in de voetbalwereld. De clubnaam verwijst naar de Nederlanse connectie. FC Twente steunde het initiatief en daardoor kon de club zich doorontwikkelen. The Dutch Lions komen daardoor vanaf 2010 uit in de USL Premier Development League, de vierde divisie van Amerika. DDL FC speelt de thuiswedstrijden in het Miami Valley South Stadium te Bellbrook. Dit stadion biedt plaats aan 4000 toeschouwers. De thuistenues hebben een oranje kleur met witte broeken. Het uittenue is geheel zwart gekleurd.

Al snel werd duidelijk dat een aantal Nederlandse profvoetballers naar Amerika verkasten om de ploeg te versterken. Sonny Silooy werd aangesteld als trainer van de ploeg. Jack Hermans werd aangetrokken als assistent van Silooy. Ook de Nederlandse spelers Oscar Moens, Johan Wigger, Julius Wille, Bruce Godvliet, Ivar van Dinteren, Bas Ent, Hans van de Haar en Geert den Ouden besloten het Amerikaanse avontuur aan te gaan.

De ploeg begon 8 mei aan de competitie en mocht op bezoek bij de Cincinnati Kings. The Dutch Lions begonnen sterk aan de wedstrijd en liep al snel uit naar een 0-2 voorsprong. Ivar van Dinteren verzorgde de assist bij het eerste doelpunt. Cincinnati kwam een kwartier voor tijd terug tot 1-2, maar twee minuten later was de marge alweer twee. In de slotfase wist Cincinnati met twee doelpunten de stand alsnog gelijk te trekken.

Een week later, op zaterdag 15 mei, verging het DDL FC een stuk beter. Ditmaal stond er een uitwedstrijd bij de Cleveland Internationals op het programma. De wedstrijd werd met 0-3 gewonnen. Wille, Van der Haar en Den Ouden, met opnieuw een assist van Van Dinteren, scoorden de doelpunten. Door dit resultaat bezit de ploeg tijdelijk de eerste plaats.

Volgende week zaterdag mag de ploeg van Silooy het in eigen huis opnemen tegen de Michigan Bucks. Benieuwd hoe de Nederlands getinte Amerikaanse ploeg het er vanaf brengt? Kijk dan elke zondagavond op FOK!sport voor de laatste verrichtingen van deze club.