Squashster Noom verliest finale in Carcassone

Olga Kroeders

Orla Noom is er vandaag niet in geslaagd om haar zesde proftitel te bemachtigen. De 24-jarige squashster was in de finale van de Carcassone Come-Back 2010, een zogenaamd WISPA Tour 4 toernooi in Zuid-Frankrijk meetellend voor de wereldranglijst, net niet opgewassen tegen toernooifavoriete Line Hansen (1).

Noom maakte het de hoger aangeslagen Deense, de nummer 27 van de wereld, zeer lastig in de finale van het proftoernooi in het Franse Carcassone. Lang leek er een verrassing in te zitten voor de als derde geplaatste Hoofddorpse, die gisteren de nummer twee van de plaatsingslijst (Lauren Siddall) had verslagen, maar aan het einde van de rit stond de Nederlandse toch met lege handen. Het werd na een 65 minuten durende partij 11-6, 8-11, 7-11, 11-8, 4-11.

Voor Noom, 43e op de mondiale ranglijst, was het de tiende keer dat ze in de eindstrijd stond van een toernooi op de WISPA World Tour. Daarvan won ze er vijf. Komend weekend krijgt Noom al weer de kans om haar zesde titel te veroveren. Dan doet ze mee aan de Hemubo Squash Trophy 2010 in Almere.