[Giro] Sastre grote verliezer

Stefan (sportfreak)

Carlos Sastre begon aan de Giro d'Italia als één van de grote favorieten. Na ruim een week echter al kansloos voor een hoge klassering.

Sastre verloor gisteren in de barre rit naar Montalcino ruim vijf minuten, zelfs nog achter Bauke Mollema en Pieter Weening. Ook vandaag, met aankomst bergop in Terminillo, kon Sastre niet mee en verloor ruim een minuut op de groep met Cadel Evans en Alexander Vinokourov. In het klassement is zijn achterstand daardoor opgelopen tot meer dan acht minuten. Hij staat nu 21e in het algemeen klassement.

De Nederlanders doen het wel naar behoren. Mollema finishte vandaag in de groep met Evans en steeg naar de vijftiende plek in het klassement. Hij staat daarmee nog wel achter Weening, die knap veertiende staat. Ook een andere Nederlander, Steven Kruiswijk, had een goede dag. Hij reed vandaag lang mee in de ontsnapping, maar kon op de slotklim de latere winnaar Chris Anker Sörensen niet volgen. "Ik wist dat ik aardig bergop kon rijden, maar ik had niet verwacht zo lang voorop te blijven. Zeker na de zware rit van zaterdag. Blijkbaar herstel ik goed", aldus Kruijswijk.