Chelsea wil Kaká binnenhalen

Chelsea wil Kaká voor het nieuwe seizoen aan zich binden. Club-eigenaar Roman Abramovich wil trainer Carlo Ancelotti belonen, omdat de Londense club voor het eerst in het 105-jarig bestaan de dubbel pakte. Dat meldt News of the World.

De 28-jarige Braziliaan is niet gelukkig bij Real Madrid. De sfeer in de ploeg is niet goed en het bestuur legt veel druk op de spelers. De middenvelder kan tevens zijn niveau van AC Milan niet evenaren, omdat hij mede door blessures weinig heeft gespeeld. Hij gaf eerder al aan een vertrek niet uit te sluiten.

Abramovich wil zo'n veertig miljoen euro voor de spelmaker betalen. Dit is veel minder dan wat Real Madrid aan AC Milan betaalde. De Braziliaan kwam aan het begin van het seizoen over voor 56 miljoen euro. Het salaris vormt geen probleem volgens de eigenaar.

Ancelotti werkte vorig seizoen nog met Kaká. De twee kunnen goed met elkaar door een deur en de Italiaan ziet een hereniging dan ook erg zitten. De speler en de trainer wonnen samen ondermeer de Champions League van 2007 en de landstitel van 2004.