Virgin: fiasco Monaco, Di Grassi nieuw chassis Turkije

Sally (Tessa)

Virgin Racing zag in Monaco beide coureurs uitvallen en is teleurgesteld met dat resultaat. Toch lijkt er wat hoop te zijn aangezien het team in Turkije ook voor Lucas di Grassi een nieuw chassis heeft, net als Timo Glock nu al had.

Glock was degene die het eerst uitviel met een probleem aan de achterwielophanging. De Duitse coureur was duidelijk niet blij: "Het was een erg teleurstellend eind aan dit weekend. Ik had een probleem bij de start en verloor een positie aan Lucas, maar kende echt een goede eerste ronde waar ik Lucas en Jarno Trulli inhaalde in Loews. Dit bezorgde me een goede positie achter Heikki Kovalainen en ik had dezelfde snelheid als hij, maar had wat te veel bandenslijtage aan de achterkant en nog wat problemen met de remmen ook nog. Helaas was het in de Casino-bocht dat de achterwielophanging het begaf wat mijn race eindigde. We moeten nu kijken wat er gebeurd is en waarom."

Teamgenoot Di Grassi viel drie ronden later ook uit met een probleem aan een wiel. Ook de Braziliaan was gefrustreerd: "Het eerste deel van mijn race was goed. Ik haalde Timo is en had een lekker gevecht met Fernando [Alonso, red.] een paar ronden lang, maar toen op het moment dat we de pitstop maakten, bleek er een wielprobleem te zijn waardoor we gedwongen waren de race te verlaten. Het is een frustrerend eind van het weekend, dus moeten we verbeteren voor Turkije en zorgen dat we in een positie zijn dat we kunnen vechten om de beste van de nieuwe teams te zijn."

Technisch directeur Nick Wirth: "We zijn wel teleurgesteld in onze eerste Grand Prix van Monaco maar we denken de issues snel op te kunnen lossen en kijken uit naar het debuut van de tweede herziene VR-01 in Turkije." Ook Di Grassi krijgt in Turkije het vernieuwd chassis, waar Glock al mee rondreed. De bedoeling was dat de Braziliaan al in Spanje zou rijden met de update, maar er was een probleem met het transport.

Wirth besloot: "We zijn erg blij met het debuut van de nieuwe auto [in Spanje, red.]. Natuurlijk is het teleurstellend voor Lucas dat we niet eerder een tweede auto konden laten komen, maar dat lag puur aan het hectische schema."