Badmintonners Bosch/Ridder souverein in Slovenië

Olga Kroeders

Met een ijzersterk gespeelde finale heeft het Nederlandse topdubbel Ruud Bosch/Koen Ridder voor de tweede keer op rij een triomf geboekt in het internationale circuit van de Badminton World Federation. Na de eindzege in Montreal begin deze maand was vandaag het succesvolle vervolg in de Slovenian International in Lendava.

In het hele toernooi behoefden de Haarlemmers geen enkele game af te staan, waarmee hun superioriteit werd bewezen. In de finale waren ze met 21-17, 21-15 te sterk voor het als derde geplaatste Kroatische koppel Zvonimir Hoelbling/Zvonimir Durkinjak, die eerder twee andere Nederlandse dubbels had verslagen.

Bosch en Ridder hebben met deze overwinning bewezen weer helemaal terug te zijn. De afgelopen twee seizoenen werden beide mannen getroffen door blessures: vorig jaar Ridder, dit seizoen Bosch. Daardoor raakte ze hun hoge positie op de wereldranglijst kwijt. Met de overwinningen in Montreal en Lendava hopen ze weer in de buurt te komen van de top-40. Tot voor kort behoorden ze tot de beste 25 dubbels van de wereld. Hun streven is om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2012.