Evenepoel opnieuw wereldkampioen tijdrijden

Remco Evenepoel heeft met succes zijn wereldtitel in het tijdrijden verdedigd. De Belg was in de tijdrit over 46 kilometer de sterkste en won voor de Italianen Filippo Ganna en Edoardo Affini.

De tijdrit in het Zwitserse Zurich werd verreden over 46,1 kilometer met halverwege het parcours twee korte klimmetjes. Evenepoel was de uittredend kampioen en moest in Zwitserland afrekenen met onder meer Ganna, Joshua Tarling en thuisfavoriet Stefan Küng, ook Europees kampioen Affini kwam aan de start.

Vlak voor de start kreeg Evenepoel te maken met kettingproblemen. Na meerdere mislukte pogingen om de ketting terug op het voorblad te krijgen, lukte het uiteindelijk, met nog een halve minuut over. Ondanks de stress en een verhoogde hartslag begon hij sterk. Bij het eerste tussenpunt noteerde hij de snelste tijd, zes seconden voor Ganna. De rest volgde op meer dan tien seconden, waardoor het duidelijk een tweestrijd tussen Evenepoel en Ganna zou worden..

Bij het tweede tussenpunt had Evenepoel zijn voorsprong vergroot naar negen seconden en bouwde die later uit naar negentien seconden. Zijn tweede wereldtitel leek al binnen handbereik, maar Ganna was nog niet uitgeschakeld. De Italiaan reed een sterk laatste deel van de race en kwam dichterbij, maar Evenepoel hield voldoende marge over om zijn tweede opeenvolgende wereldtitel in het tijdrijden te winnen. Europees kampioen Affini eindigde als derde, op bijna een minuut achterstand van Evenepoel.

Results powered by FirstCycling.com