FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 2 april 2010

Gebruik antidepressiva door piloten toegestaan

Amerikaanse piloten die medicijnen slikken tegen lichte of middelzware depressies mogen vanaf volgende week toch vliegen. Dat is het gevolg van een nieuwe regel van de Amerikaanse federale luchtvaartautoriteit (FAA) die maandag in werking treedt. De FAA hoopt bovendien dat piloten door de nieuwe regel bekend maken dat ze medicijnen tegen depressies slikken.

Een oude regel, die bepaalde dat piloten die antidepressiva slikten niet mochten vliegen, wordt daarmee teniet gedaan. Volgens de FAA was de oude regel gebaseerd op verouderde versies van de medicijnen die slaperigheid konden veroorzaken en andere bijwerkingen hadden. De medicijnen zijn inmiddels verbeterd en de bijwerkingen komen niet meer bij iedereen voor.

De FAA hoopt dat piloten hun medicijngebruik nu gaan toegeven. Door de oude maatregel hielden veel piloten stil dat ze antidepressiva slikten, omdat ze bang waren hun vliegcertificaat te verliezen. "We moeten de cultuur veranderen en het stigma dat kleeft aan antidepressiva bestrijden", aldus Randy Babbitt van de FAA. "Piloten moeten de medische behandeling kunnen krijgen die ze nodig hebben om veilig hun taak uit te voeren."

Het nieuwe beleid staat piloten toe antidepressiva te slikken én te vliegen als ze een jaar lang succesvol zijn behandeld met het medicijn en geen last hebben van bijwerkingen die een gevaar in de cockpit kunnen opleveren.

De FAA wil piloten die hun behandeling voor depressie hebben stilgehouden 'amnestie' verlenen. Er zullen geen maatregelen tegen de piloten worden genomen als ze binnen zes maanden hun diagnose, depressie en behandeling toegeven.

Meisje overleden na duivelsuitdrijving

Bij een duivelsuitdrijving in het plaatsje Canal Number Two in Guyana is een 14-jarig meisje om het leven gekomen. Buren en een lokale pastoor probeerden stuiptrekkingen van het meisje te behandelen. Dat heeft de Guyaanse politie vrijdag gezegd.

Het meisje kreeg 's ochtends na het drinken van een kopje thee stuiptrekkingen. Buren snelden toe om het kind te helpen en een lokale pastoor overtuigde de buren ervan dat het meisje was bezeten door de duivel. Nadat tevergeefs geprobeerd was om de demon te verdrijven, werd het kind naar een kerk gebracht. De pastoor en een aantal assistenten wreven over de maag van het meisje en sloegen op haar buik. Bovendien moest ze citroensap drinken. Uiteindelijk werd het kind naar een ziekenhuis gebracht waar ze overleed.

De resultaten van een voorlopige autopsie waren onduidelijk en vooralsnog is er niemand aangeklaagd, aldus politiechef Colin West.

Uitslagen Jupiler League speelronde 35

Vanavond werd in de Jupiler League de 35e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende week.

De Graafschap kan aankomende zondag tegen Go Ahead Eagles kampioen van de Jupiler League worden. De ploeg uit Doetinchem heeft nog drie punten nodig om promotie naar de Eredivisie definitief veilig te stellen. Voor vandaag waren dat nog meer punten, maar achtervolger sc Cambuur verloor vanavond met 2-1 op bezoek bij MVV. De bezoekers kwamen in de negende minuut op voorsprong via Guyt, en MVV kwam in de 24e minuut langszij via Sillah. Doelpuntenmaker Guyt verdubbelde twaalf minuten voor tijd zijn doelpuntenaantal, maar deed dit echter in eigen doel. Cambuur stond zodoende met 2-1 achter, en kwam die achterstand ook niet meer te boven.

De wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Emmen, die bezig is aan een goede reeks, kenmerkte zich door veel doelpunten. Ondanks de goede vorm stond FC Emmen na 50 minuten met 3-0 achter. In de eerste helft wisten Van Moorsel en Jans namens FC Den Bosch te scoren, na de rust zorgde Caracciolo via een penalty voor 3-0. FC Emmen gaf zich echter niet gewonnen, en begon aan een inhaalrace. Denissen (63), Zimmerman (67) en Van der Ven (75) zorgde voor een gelijke stand: 3-3. Het Emmense feestje leek helemaal compleet te worden, toen de club in de 84e minuut een penalty kreeg, die door Ter Heide werd binnengeschoten: 3-4. Nu was het Den Bosch dat strijdbaar bleek en in de 93e minuut loon naar werken kreeg, Matusiwa maakte ternauwernood de 4-4.

BV Veendam, dat de afgelopen tijd veel wedstrijden speelde, en veelal ook won, was ook vanavond weer in goede vorm. Nummer vier Excelsior werd met 2-1 verslagen, en opnieuw was De Leeuw belangrijk. Hij zorgde vier minuten na rust voor de beslissende 2-1. Dankzij dit doelpunt staat De Leeuw nu alleen bovenaan in de topscorerslijst met 22 doelpunten.

Telstar boekte vanavond een belangrijke zege. De nummer achttien, die wellicht nog drie punten in mindering krijgt, zegevierde op bezoek bij Helmond Sport met 0-1 door een doelpunt van Koen. FC Oss, dat een plek onder Telstar staat, speelde knap met 0-0 gelijk bij FC Zwolle, waardoor Telstar twee punten wegloopt bij FC Oss. Mochten de drie punten, wanwege het niet op orde hebben van de boekhouding, worden afgetrokken zakt Telstar naar de laatste plaats.

De wedstrijd  tussen FC Omniworld en FC Dordrecht werd gestaakt, omdat het licht uitviel. Vier minuten na rust werd het donker op het sportcomplex in Almere door doorgebrande stoppen. De stand in de wedstrijd was op dat ogenblik nog 0-0.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
MVV SC Cambuur 2-1
FC Den Bosch FC Emmen 4-4
RBC Roosendaal AGOVV Apeldoorn 0-2
BV Veendam Excelsior 2-1
FC Volendam FC Eindhoven 0-2
FC Zwolle FC Oss 0-0
Helmond Sport Telstar 0-1
FC Omniworld FC Dordrecht gest.


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 De Graafschap 32 22 6 4 72 68 - 25
2 SC Cambuur 33 19 8 6 65 75 - 47
3 Go Ahead Eagles 32 17 8 7 59 47 - 26
4 Excelsior 33 17 5 11 56 63 - 45
5 FC Zwolle 33 16 8 9 56 49 - 35
6 AGOVV Apeldoorn 33 15 9 9 54 58 - 46
7 FC Den Bosch 34 14 12 8 54 65 - 48
8 Helmond Sport 33 14 6 13 48 60 - 51
9 BV Veendam 33 13 9 11 48 54 - 46
10 RBC Roosendaal 33 11 10 12 43 44 - 48
11 FC Eindhoven 33 12 7 14 43 58 - 70
12 MVV 34 12 7 15 42 52 - 65
13 FC Omniworld 32 11 6 15 39 37 - 51
14 FC Emmen 34 10 8 16 38 51 - 74
15 FC Dordrecht 32 11 3 18 36 48 - 55
16 FC Volendam 33 7 11 15 32 54 - 74
17 Telstar 33 7 6 20 27 42 - 61
18 Fortuna Sittard 33 6 9 18 27 29 - 53
19 FC Oss 33 5 10 18 25 39 - 73


Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 De Leeuw BV Veendam 22
2 De Vries SC Cambuur 21
= Voskamp Helmond Sport 21
4 Plet Telstar 20
5 Caracciolo FC Den Bosch 19
6 Ars RBC Roosendaal 15
= Bargas De Graafschap 15
= Chadli AGOVV Apeldoorn 15
= Matusiwa FC Den Bosch 15
= Ter Heide FC Emmen, SC Cambuur 15


Programma:

Datum Thuis Uit
zo 4/4 De Graafschap Go Ahead Eagles
vr 9/4 Excelsior FC Eindhoven
vr 9/4 Fortuna Sittard Go Ahead Eagles
vr 9/4 FC Zwolle FC Volendam
vr 9/4 FC Omniworld De Graafschap
vr 9/4 FC Oss AGOVV Apeldoorn
vr 9/4 FC Dordrecht Helmond Sport
vr 9/4 SC Cambuur FC Den Bosch
vr 9/4 Telstar BV Veendam
vr 9/4 MVV RBC Roosendaal

'Beschuldigingen kerk lijken op antisemitisme'

De persoonlijke prediker van paus Benedictus XVI heeft de beschuldigingen tegen de kerk vrijdag vergeleken met het 'collectieve geweld' waar de joden onder hebben geleden. Voorganger Raniero Cantalamessa zei in zijn preek, waar de paus bij aanwezig was, dat een joodse vriend hem schreef dat 'het gebruik van stereotypen, het verschuiven van persoonlijke verantwoordelijkheid en schuld naar een collectieve schuld me doen denken aan de beschamende aspecten van het antisemitisme'.

"Ze (de joden, red.) weten uit eigen ervaring wat het betekent om slachtoffer te zijn van collectief geweld en daarom kunnen ze snel de terugkerende symptomen herkennen", aldus Cantalamessa.

Rabbijn Gary Greenebaum van het Amerikaans-Joodse Comité noemde de woorden van de priester 'ongelukkig taalgebruik'. "Het collectieve geweld tegen de joden resulteerde in zes miljoen doden, terwijl het collectieve geweld waarover hier wordt gesproken niet leidt tot moord en vernietiging, maar wellicht alleen tot karaktermoord", aldus Greenebaum.

Stephan Kramer van de Duitse Centrale Joodse Raad was woedend en zei dat de opmerkingen van Cantalamessa 'een nog nooit eerder gehoorde brutaliteit' waren. "Het is verwerpelijk, obsceen en bovenal een belediging voor alle slachtoffers van het misbruik en de holocaust", zei Kramer. "Ik heb de Sint Pieter nog niet zien branden en er is nog geen uitbraak van geweld tegen katholieke priesters geweest. Ik ben sprakeloos. Het Vaticaan probeert de daders nu slachtoffers te maken."

Lammers wil wel bondscoach hockeyheren worden

Marc Lammers wil wel bondscoach van de Nederlandse hockeyheren mocht het hem gevraagd worden. Eerder vandaag ontsloeg de nationale hockeybond Michel van den Heuvel vanwege een verschil in inzicht.

"Ik sta nooit onwelwillend tegenover iets," zei de coach die in het verleden met de hockeyvrouwen veel succes kende tegen de NOS. "Het bondscoachschap is een mooie baan, een mooie uitdaging. Ik ben alleen nog niet gevraagd. Dus het is allemaal speculeren. Laten we de hockeybond eerst de tijd geven."

Mocht Lammers bondscoach worden, dan wil hij wel veranderingen doorvoeren. "Er moet meer energie in de jongeren worden gestoken. Dat kan met centrale trainingscentra. Ook zouden de spelers van het nationale elftal vaker met elkaar moeten trainen."

Na de Olympische Spelen van 2008 nam de coach afstand van het hockey, maar nu begint het bij hem weer te kriebelen. "Ik begin het trainen wel steeds meer te missen, hoor. Het kriebelt altijd, vooral als je naar goede pot kijkt. Toch is het wel de juiste keuze  geweest om er even uit te stappen. Ik heb stages gelopen bij andere sporttaken en dat is ook goed geweest."

Schooljuf Tiger Woods reageert op racismeverhaal

Opnieuw is een vrouwelijk personage in het Tiger Woods-verhaal opgestaan. De vrouw is echter geen ex-minnares, maar gaf Woods les in de kleuterklas. De golfer vertelde in 2005 op zijn eerste schooldag te zijn mishandeld vanwege zijn huidskleur. De juffrouw wil nu haar kant van het verhaal vertellen.

"Ik werd me bewust van mijn achtergrond op mijn eerste schooldag. Een groep zesdeklassers bond me aan een boom vast", vertelde Woods in een boek van schrijver Charles Barkley. "Ze schreven met verf het woord 'nigger' op me en gooiden stenen naar me. De juf greep niet in."

De advocaat van Woods' toenmalige docente laat aan entertainmentwebsite TMZ weten dat de juf uitleg wil geven bij het verhaal. Ze heeft daarom vrijdag een persconferentie in het kantoor van haar advocaat in Los Angeles gepland. Ook onthult ze foto's van de kleine Tiger en geeft ze haar visie op het vreemdgaan van de golfer.

Schooljuf Tiger Woods reageert op racismeverhaal (foto: Novum)

Uitzending Peter R. de Vries mag doorgaan

Een uitzending van Peter R. de Vries over de veroordeelde kindermoordenaar Koos H. mag doorgaan. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bepaald. H. stapte naar de rechter omdat hij zich in zijn privacy voelde aangetast, maar volgens De Vries is het belang van zijn onthullingen zo groot dat de privacy moet wijken.

De rechter besloot dat de eerste van de reeks van drie uitzendingen komende zondag in ieder geval mag doorgaan. Het zou gaan om een inleidende uitzending, waarin geen nieuwe beelden van H. of citaten van hem zitten. De rechter heeft een beslissing over de andere uitzendingen uitgesteld tot volgende week vrijdag.

Koos H. is veroordeeld tot levenslang voor een drievoudige moord en zit momenteel in de tbs-kliniek in Vught. Het programma van De Vries schakelde een oude jeugdvriend van H. in om als infiltrant met de voormalige nachtclubportier te praten. Er zou acht maanden aan de verborgen-cameraopnames zijn gewerkt.

De Vries belooft dat zijn programma enkele 'schokkende onthullingen' heeft opgeleverd over de drie moorden, enkele andere onopgeloste zaken die aan H. zijn gelinkt, over misstanden in de tbs-kliniek en over de rol van een vice-president van de Haagse rechtbank. Hij verwacht dat de uitzendingen tot in Den Haag voor opschudding zullen zorgen.

Uitzending Peter R. de Vries mag doorgaan
Uitzending Peter R. de Vries mag doorgaan (Foto: Novum)

Acteur John Forsythe overleden

De Amerikaanse acteur John Forsythe is donderdag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie vrijdag meegedeeld.

John Lincoln Freud, zoals Forsythe in werkelijkheid heette, maakte naam door zijn rollen in tv-series als Dynasty en Charlie's Angels. Ook was hij te zien in enkele tientallen films, waaronder In Cold Blood, naar het boek van Truman Capote (1967), en Topaz, de film van Alfred Hitchcock, waarin hij de rol van CIA-agent Nordstrom had.

Hockeyers Amsterdam in kwartfinale EHL

De hockeyers van Amsterdam hebben vrijdag de kwartfinale van de Eurohockey League bereikt. In Rotterdam werd het Engelse East Grinstead met 3-2 verslagen. In de kwartfinale op zondag wacht KHC Leuven. De Belgen rekenden ook af met een Engelse ploeg. Beeston HC boog met 3-1.

Amsterdam kwam tegen East Grinstead twee keer op achterstand. Na tien minuten scoorde Gareth Carr uit een strafcorner en hield die voorsprong tot na de rust vast. Pas in de 44e minuut kwam de gelijkmaker uit een strafcorner van Taeke Taekema. Vier minuten later scoorde Carr echter opnieuw, deze keer uit een strafbal.

In het laatste kwartier trok Amsterdam de wedstrijd toch nog naar zich toe. Valentin Verga scoorde in de 55e minuut een veldgoal die de 2-2 betekende. Binnen een minuut was het weer raak. Don Prins maakte de winnende treffer.

De andere kwartfinale die vrijdag al bekend werd, gaat tussen Polo Barcelona en Rot-Weiss Kölm. De Spaanse ploeg won met 2-1 van het Engelse Reading. Köln won met 3-0 van Pembroke Wanderers uit Ierland.

Ook Bloemendaal en Rotterdam komen nog in de achtste finale aan bod. Zaterdagmiddag speelt Rotterdam eerst tegen Club Egara uit Spanje. Direct daarna neemt Bloemendaal het op tegen het Duitse Club an der Alster.

Roddick ten koste van Nadal naar finale Miami

Andy Roddick heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van het Masterstoernooi in Miami. In de halve finale van het toernooi was de Amerikaan te sterk voor Rafael Nadal. Na een wedstrijd van ruim twee uur won Roddick met 4-6, 6-3 en 6-3.

In de eerste set speelde Roddick matig en had Nadal genoeg aan één break om de set te winnen. In de tweede set ging Roddick echter beter spelen en plaatste dit keer zelf de break bij de Spanjaard, die zelf geen breakpunt kreeg. In set drie sprong de Amerikaan beter met zijn kansen om dan Nadal en had weer genoeg aan één break om de partij naar zich toe te trekken.

In de finale treft Roddick, die twee weken terug ook al de finale van Indian Wells haalde, de winnaar van de partij tussen Tomas Berdych en Robin Söderling.

Willis: "Ontwerp HRT-bolide valt tegen"

Geoff Willis is niet onder de indruk van de bolide van Hispania Racing. De auto is gebouwd door Dallara dat volgens de technische consulent bij HRT veel steken heeft laten vallen. Deze problemen zijn gekomen door financiële problemen bij Campos, waardoor het project verschillende malen stil is komen te liggen.

Uiteindelijk werd het project op het laatste moment gered en werd naast teambaas Colin Kolles Willis gevraagd om Hispania Racing bij te staan. Hij erkent dat de omstandigheden voor Dallara lastig waren, maar dan nog had de Italiaanse chassisbouwer meer moeten leveren. "Ik ben wat teleurgesteld. Ik had er meer van verwacht," zei de ervaren Brit.

"Er zijn veel redenen waarom het ontwerp vol met compromissen zit, niet in de minste plaats omdat het project stilgelegd is, weer begonnen is, stilgelegd is en weer begonnen is. Er zijn vele wegen afgesneden in de laatste weken om in Bahrein aan de start te kunnen staan. Meer fundamenteel ben ik teleurgesteld in het niveau van het werk dat in de bolide gestoken is en ik denk niet dat het in de buurt komt bij de gangbare praktijken in de Formule 1."

"Dat kun je deels wijten aan tijd, ervaring en geld, maar zelfs als je die dingen meeneemt ben ik teleurgesteld. Ik maak me minder zorgen over de prestaties, omdat het werk aan de aerodynamica al een tijd geleden gestopt is. Het was een klein programma, dat mogelijk vergelijkbaar is met dat van Lotus en de auto is zeker niet zo snel als Lotus," zei Willis die niet weet of hij nog lang aan HRT verbonden wil blijven. "Ik wil niet aan een auto blijven werken die achteraan de grid staat. Ik ben geïnteresseerd in het sneller maken van auto's en het geheel te leiden."

Gavazzi winnaar derde etappe Lombardije

De tweede etappe van de Wielerweek van Lombardije is gewonnen door de Italiaan Mattia Gavazzi. De Italiaan was na 174 kilometer de snelste in de massasprint. Hij troefde zijn landgenoten Roberto Ferrari en Alberto Loddo af. Beste Nederlander was Boy van Poppel op de zesde plaats.

De leiding bleef in handen van Michele Scarponi, die de klimproloog eergisteren naar zijn hand zette. Hij heeft een voorsprong van zestien seconden op Matteo Carrara van Vacansoleil. Rob Ruygh (Vacansoleil) is de beste Nederlander op plaats zes.

Boogerd: "Rabo zal de Ronde niet winnen"

Michael Boogerd heeft zijn licht laten schijnen over de Rabobank ploeg voor de Ronde van Vlaanderen van overmorgen. In de Telegraaf zegt de oud-renner dat hij denkt dat er geen renner uit de ploeg de koers zal gaan winnen, maar hij ziet wel een sterk collectief.

"Rabobank heeft zich in de breedte in Harelbeke laten zien," zei de oud-renner van de bankiersploeg. "Ik vrees dat ze voor Vlaanderen toch tekortschieten om voor de overwinning te koersen, maar als ploeg moeten ze iets kunnen afdwingen."

"Met Langeveld, Boom, Tjallingii en Nuyens heeft Rabobank wel vier sterke renners. Langeveld moet laten zien dat hij een stap heeft gezet en deze finales goed aan kan. Met Boom weet je het nooit. Al denk ik dat 260 kilometer voor hem nog iets te veel is."

Boogerd vind het jammer dat Oscar Freire niet meedoet in Vlaanderens Mooiste. "Ik begrijp dat die keuze al in de winter was gemaakt, maar ik denk dat je het programma van een renner in deze topvorm moet bijstellen. Je kunt nu wel zeggen dat hij alles op de Amstel Gold Race zet, maar vorm is zoiets ongrijpbaars."

Blinde Turk vestigt record in Ferrari

Voor veel ziende mensen is rijden in een Ferrari F430 al niet weggelegd, laat staan voor blinden. De blinde popzanger Metin Sentürk, afkomstig uit Turkije, heeft echter wel het genoegen gehad om een ritje te mogen maken in de dure sportwagen. Dat ritje leverde hem ook nog eens een vermelding in het Guinness World Records Book op.

Bij de stad Sanluirfa in het zuidoosten van Turkije heeft hij een record gevestigd op de luchthaven aldaar. De hoogste snelheid die gemeten werd tijdens zijn rit is 295 kilometer per uur. Op enkele plaatsen zou hij mogelijk zelfs de 315 kilometer gehaald hebben, maar net op die momenten had de meetapparatuur storing.

Het vorige record (285 kilometer per uur) stond op naam van een Britse bankdirecteur. Sentürk is al sinds zijn derde blind. Hij maakte deze rit onder begeleiding van een ervaren rallycoureur die door middel van radiocontact zorgde dat de poging veilig verliep en deed slagen. Sentürk droeg zijn vermelding op aan vrienden die eveneens blind zijn en hij riep hen op niet binnen te blijven zitten, maar naar buiten te gaan en lef te tonen.

 

Ambassade kocht 14.000 euro aan champagne

De Nederlandse ambassade in Parijs bestelde in 2008 voor bijna 14.000 euro aan champagne. Dat meldt Dagblad De Pers vandaag op de website.

De krant deed een beroep op de Wet openbaarheid van Bestuur (WOB). Op die manier werd volgens De Pers ook duidelijk dat de ambassadeur in Parijs in het bewuste jaar het meeste declareerde van alle Nederlandse ambassadeurs; hij gaf ruim 182.000 euro uit aan promotieactiviteiten en reizen, 40.000 euro meer dan in 2007.

De ambassadeurs in de VS, Japan en Rusland declareerden in 2008 ieder ook meer dan 100.000 euro. In totaal kostten de tien duurste ambassades de schatkist in 2008 bijna 42 miljoen euro, circa 10 procent meer dan een jaar eerder.

[NFL] Elam terug naar Broncos voor pensioen

Dat clubliefde vreemde vormen aan kan nemen, bewijst American Footballer Jason Elam. De 40-jarige kicker, die de afgelopen twee seizoenen voor Atlanta Falcons uitkwam, ging woensdag met pensioen. Dat deed hij echter als speler van Denver Broncos, de ploeg waar hij de andere vijftien jaar van zijn loopbaan speelde. Elam tekende woensdag een contract voor een dag bij de Broncos en kondigde meteen zijn afscheid aan.

Elam werd in 1993 door de Broncos gekozen in de draft. In 1997 en 1998 won hij met die ploeg de Superbowl. Hij staat vijfde op de lijst meest scorende kickers met 1983 punten en 436 gemaakte field goals. Zijn verste field goal kwam van 63 yards, meer dan 57 meter. Daarmee is hij gedeeld recordhouder in de NFL.

Makaay neemt afscheid: "Het waren 17 fantastische jaren"

Roy Makaay nam zondagmiddag op geheel gepaste wijze afscheid als profvoetballer. De Feyenoorder nam drie doelpunten voor zijn rekening in het duel met sc Heerenveen (6-2).

Na een kleine tachtig minuten kreeg Makaay onder luid applaus een publiekswissel van trainer Mario Been. Daarmee kwam een einde aan zijn actieve carrière. De 35-jarige spits werd na afloop van het duel op de schouders rondgedragen in De Kuip.

"Je hebt je carrière fantastisch ingekleurd", zei algemeen directeur Erik Gudde. "Je hebt een prijzenkast waar iedere voetballer jaloers op is. En misschien is dit nog niet alles, want natuurlijk hopen we allemaal op een prachtige toegift donderdag in de bekerfinale tegen Ajax."

Makaay zelf dankte daarna de club en het Rotterdamse legioen. "Het waren 17 fantastische voetbaljaren. Ik ben er trots op dat ik die heb mogen afsluiten bij deze geweldige club."

De spits richtte daarna nog even het woord tot alle supporters. "We hebben jullie donderdag hard nodig om voor een wonder te zorgen en het seizoen met een hoogtepunt af te sluiten."

Vieri: "Inter moet titel 2005/2006 inleveren"

Christian Vieri, voormalig sterspeler van onder meer Internazionale, heeft de aanklagers van de Italiaanse voetbalbond verzocht om Inter het landskampioenschap van 2005/2006 te ontzeggen.

Volgens de Italiaanse krant La Republicca baseert de aanklacht van Vieri op zijn bewering dat hij een slachtoffer van spionage is geworden. Vieri beschuldigt Inter ervan hem te hebben bespioneerd. In deze situatie is ook een zaak verwikkeld waarin Inter en telecommunicatiebedrijf Telecom Italia zijn aangeklaagd.

Omdat Juventus in het seizoen 2005/2006 gestraft werd wegens het Calciopoli-schandaal, werd Inter kampioen. Mocht de uitkomst van de aanklacht van Vieri tegen Inter in het voordeel van de voormalige speler zijn, dan is de kans groot dat de titel van het seizoen 2005/2006 uiteindelijk naar AS Roma gaat.

Vieri, die wordt bijgestaan door advocaat Daniele Buongiorno, zegt dat Inter artikel 18 van de Code van Rechten binnen de Sport heeft geschonden. Dit artikel geeft weer dat schending van de statuten of federale regels door een club zullen leiden tot het niet-toekennen of ontkrachten van een kampioensstatus in Italië.

Alonso: "F1 draait niet om inhalen alleen"

Volgens Fernando Alonso draait het in de Formule 1 helemaal niet om inhaalacties. Na afloop van de Grand Prix van Bahrein klaagden alle volgers van de sport over het gebrek aan inhaalacties en hoewel er in Australië wel genoeg actie was vindt Alonso dat het gebrek aan inhalen bij de sport hoort.

"Als je veel inhaalacties wilt zien, moet je geen Formule 1 kijken. Formule 1 gaat om de beste auto's ter wereld die maximaal presteren en coureurs die hun levens wagen om een goede show neer te zetten. Er wordt al jaren geroepen dat er iets moet worden veranderd, maar ondertussen hebben we een paar fantastische kampioenschappen gezien. Vorig jaar nog, en toen werd er ook niet zoveel ingehaald. Volgens mij heeft de huidige situatie dus niets te maken met de nieuwe regels," meldde Alonso die in het verleden zelf twee keer kampioen werd.

Dit weekend strijden de F1-coureurs in Maleisië om de prijzen. In de eerste vrije trainingen zal Alonso er niet goed bij, maar ook daar maakt hij zich geen zorgen over. "Het is zinloos om naar de tijden te kijken. Ik sta zevende, maar ik had net zo goed tweede of laatste kunnen staan. Het hangt er maar net vanaf voor wat programma een team heeft gekozen. Mijn eerste indruk is dat we hier geen ander beeld gaan zien dan in Bahrein en Australië. Zoveel kan er eigenlijk ook niet veranderen in vier dagen tijd," zei de Ferrari-coureur die dit weekend wederom de strijd verwacht aan te gaan met Red Bull, Mercedes en McLaren.

Flecha vol zelfvertrouwen naar Vlaanderen

Na zijn winst in Omloop het Nieuwsblad is Juan Antonio Flecha één van de topfavorieten in de Ronde van Vlaanderen, die zondag wordt verreden. Zelf denkt de Spanjaard, voormalig renner van de Rabobank, ook dat hij kan meestrijden om de overwinning.

"Al mijn tweede en derde plaatsen toonden aan dat ik wel de kans had om te winnen," aldus de renner van Team Sky over zijn zege in de Omloop. "Ik zat er dichtbij. Dus de kans dat ik een keer ging winnen, was groter dan bij renners die zelden om de zege meespelen."

"In Vlaanderen zal ik er zondag weer zijn. Ik zal meedoen met de besten en weet dat ik een kans heb om te winnen. De vorm en het zelfvertrouwen zijn er," aldus Flecha over zijn kansen in de Ronde van Vlaanderen.

Armstrong: "Start zonder ambitie in Vlaanderen"

Lance Armstrong zal zondag voor het eerst sinds 2005 weer aan de start verschijnen bij de Ronde van Vlaanderen. Hij rijdt ‘Vlaanderens Mooiste' om goed voorbereid aan de start te verschijnen voor de kasseienrit in de Tour en ook rijdt hij uit liefde voor de Vlaamse Wielersport. Echter zal de Amerikaan zonder ambitie aan de start verschijnen.

"Deze verkenning is niet van de poes," aldus de Amerikaan na de verkenning met zijn ploeg RadioShack. "En veel hellingen herinner ik me niet meer sinds de vorige keer."

"Wat mijn ambitie zondag is? Helemaal geen. Dit is een ander soort wielrennen in vergelijking met de rittenkoersen. Dit is een specialiteit op zich, dat wordt alsmaar duidelijker. Het wordt zondag a tough job, een lastige klus."

Nieuwe besparingstip: hef Limburg op

Nu heel Nederland krom moet liggen om straks de kosten van de kredietcrisis te kunnen betalen, moet ook Limburg zijn staartje bijdragen. De zuidelijkste provincie zou namelijk moeten worden opgeheven. Een speciale werkgroep pleit ervoor 'Limbabwe' de nek om te draaien.

Volgens het adviesorgaan zou Limburg moeten opgaan in een zuidelijke superprovincie. Samen met andere provinciale herindelingen zouden ze moeten uitkomen op vijf tot acht megaprovincies in Nederland. Hierdoor zouden er veel minder politici en ambtenaren nodig zijn.

De taken van de provincies zullen voortaan bij de gemeenten moeten komen te liggen. Ook de Marechaussee zou niet langer nog de Limburgse grenzen moeten bewaken. Deze taak wordt de twee politiekorpsen van Limboland in de maag gesplitst.

Het advies Limburg op te heffen is een van de vele adviezen die deze week door ambtenaren zijn gegeven. Onder deze impopulaire maatregelen vallen ook controversiële adviezen als het verhogen van het eigen risico van de zorg naar 775 euro per jaar en het inperken van de hypotheekrenteaftrek. Een andere maatregel die de Limburgers hard zal treffen is het uitstellen van de verdubbeling van snelweg A2 tussen Maasbracht en Geleen.

Topklasse komt straks wekelijks op televisie

De wedstrijden in de nieuw te vormen Topklasse zijn komend seizoen zeker te zien bij RTL 7. Het programma wordt uitgezonden op zaterdag en op zondag en duurt beide avonden een uur. Het idee is het programma, volgens de Studio Sport-formule, met het bord op schoot te kunnen bekijken. Er zal uitgezonden worden van zes tot zeven uur.

Het Centraal Orgaan Hoofdklasse nadert hierover overeenstemming met tv-zender RTL 7 en producent Eyeworks. Naast deze partijen praat het COH nog met diverse regionale zenders. Zij zouden tegen betaling de beelden ook uit kunnen gaan zenden. Ook lokale omroepen zouden eventueel beelden kunnen vertonen van de clubs uit hun gebied. Zij kunnen de beelden van de clubs ontvangen.

Eyeworks wil de productiekosten, geschat op 2 miljoen, dekken door zes landelijke sponsoren binnen te halen. Een van deze sponsoren wordt tevens naamgever van de competitie. Binnen een maand verwacht Eyeworks hier duidelijkheid over te hebben.

Microsoft klaagt controller-producent aan

Microsoft heeft een rechtszaak tegen Datel Design aangespannen, meldt persbureau Reuters. De controllers van de Britse game-accessoire fabrikant zouden te veel op de Microsoft controllers voor de Xbox 360 en PC lijken.

Het is niet de eerste keer dat Datel en Microsoft met elkaar in de clinch liggen. Eerder hadden de twee bedrijven al onenigheid over speciale dataopslagkaarten voor de Xbox 360.

De draadloze controllers van Datel, met de namen 'TurboFire' en 'WildFire', zouden inbreuk doen op verschillende patenten die Microsoft in handen heeft.

Microsoft eist een niet nader genoemd bedrag aan schadevergoeding plus een groot deel van het geld dat Datel Design met de verkoop heeft verdiend. Daarnaast eist Microsoft dat de productie van beide controllers per direct wordt stopgezet.

Het wordt verwacht dat de rechtbank binnen afzienbare tijd een uitspraak in deze patentkwestie doet.

Microsoft klaagt controller-producent aan
De Datel Turbo Fire

Blood Bowl: Legendary Edition bevat meer rassen

Gamestudio Cyanide en uitgever Focus Home Interactive hebben Blood Bowl: Legendary Edition aangekondigd. Deze speciale versie bevat nieuwe rassen en spelregels die op de meest recente versie van het befaamde bordspel zijn aangepast.

Blood Bowl: Legendary Edition is niet de eerste Blood Bowl-game. Deze versie weet zich te onderscheiden door 12 nieuwe rassen toe te voegen aan de bestaande line-up van acht rassen. Deze keer worden de Undead, Amazonen en Ogres met negen andere rassen beschikbaar gesteld om mee te spelen.

Blood Bowl is een mix van strategie en American Football binnen het Warhammer-universum. Spelers kunnen hun eigen team van mensen, elven, dwergen of orks samenstellen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jouw team de tegenstanders op brute wijze sloopt om uiteindelijk de met bloed doordrenkte cup boven het hoofd te mogen houden.

'Blood Bowl: Legendary Edition' bevat meer rassen
Blood Bowl: Legendary Edition' wordt eind dit jaar voor de PC uitgebracht

Weer succes tegen piraten door Nederlands fregat

Het Nederlandse fregat de Hr. Ms. Tromp heeft vandaag opnieuw succes geboekt tegen piraten voor de Somalische kust. Twaalf piraten werden ontwapend en met voldoende brandstof om de kust te bereiken vrijgelaten, meldt het ministerie van Defensie.

Het fregat ontwapent regelmatig piraten. Sinds het begin van de EU-missie tegen piraterij in de regio werden al 143 piraten onschadelijk gemaakt, waarvan ruim de helft door Nederland.

Bij de laatste actie tegen piraterij kwamen de piraten zelf opeens binnen bereik van de radar. De Tromp zette de boordhelikopter in om poolshoogte te nemen. De heli zag in de twee aanvalsskiffs en een moederschip onder meer ladders liggen, die gebruikt worden om schepen te enteren.

Na een achtervolging in volle vaart door de Tromp werden de piraten met waarschuwingsschoten tot stoppen gedwongen. De piraten hadden de ladders en andere verdachte spullen inmiddels zelf overboord gegooid. De marine heeft de aanvalsbootjes kapotgeschoten. De twaalf piraten zijn op het andere bootje weer op zee gezet.

Meisje bezocht Efteling 150 keer

De Vlaamse Lobke van Opstal (19) heeft een bijzondere obsessie. De Vlaamse brengt gemiddeld eens per maand een bezoekje aan sprookjespark De Efteling. De afgelopen vijftien jaar heeft Lobke het park al meer 150 keer bezocht.

Hoewel Lobke, die een baan als huishoudhulp heeft, vanuit haar woonplaats Houtvenne ruim anderhalf uur moet rijden voor ze in Kaatsheuvel is, bezoekt ze het park zo vaak als ze kan. "Ik ga zo vaak als ik kan. Voor mijn werk zou ik nooit verhuizen, maar ik heb mijn ouders al gewaarschuwd dat ik op een dag dichter bij de Efteling wil wonen."

Bij geen enkel bezoek aan De Efteling slaat Lobke het souvenirwinkeltje Efteldingen, bij de ingang, over. Elke maand spendeert ze tot wel vierhonderd euro aan Eftelinghebbedingetjes. De Vlaamse heeft een enorme collectie posters, bedlinnen, figuurtjes, paraplu's en nog veel meer zaken die met het sprookjespark te maken hebben. "Ik ben tien jaar geleden begonnen met verzamelen toen ik sprookjesboeken van mijn overleden grootmoeder kreeg. Sindsdien kan ik niet meer stoppen. Ik ben heel trots op een beeldje van het ganzenhoedertje dat in beperkte oplage werd gemaakt. Het meest gehecht ben ik aan mijn Pardoesknuffel die ik kreeg bij mijn eerste bezoek en die nog steeds bij mij in bed slaapt."

Sfeer

Lobke houdt vooral van de sfeer in het park. "Meestal ga ik met twee vrienden, ook echte Eftelingfans. Soms doen we de attracties, maar veel vaker wandelen we met zijn drietjes door het Sprookjesbos of zitten we naast elkaar op een bankje van de sfeer te genieten."

"In de Efteling kun je altijd nieuwe dingen ontdekken. Zoals het verlaten huisje in het Sprookjesbos, een vroeger pannenkoekenhuisje. Niemand gaat er nog heen, omdat het leeg staat. Maar toen ik er toch een keer voorbij liep, hoorde ik dat er een stem in verborgen zit die tegen je fluistert als je aan de deur komt. Die kleine dingen maken de Efteling voor mij zo bijzonder. Het is een sprookjeswereld waarin alles klopt. Ik ben er wild van." Volgende week kan Lobke haar hart weer ophalen, dan staat haar eerste bezoek aan het park na de wintersluiting op het programma.

Momenteel is Lobke single, maar potentiële partners moeten er rekening mee houden dat ze de liefde van Lobke altijd moeten delen met de sprookjeswereld. "Sprookjes zijn voor alle leeftijden. Mijn oma heeft haar leven lang van sprookjes gehouden en ik ben van plan die traditie verder te zetten. Momenteel ben ik nog single, maar mijn toekomstige partner zal in mijn fantasiewereld moeten kunnen meegaan. Overigens zou het veel volwassenen deugd doen om af en toe naar het pretpark te gaan, want sprookjes brengen het kind in je naar boven. De Efteling maakt mij gelukkig."

Tienermeisje verkoopt gedragen slipjes op school

De politie van Stamford, in de Amerikaanse staat Connecticut, heeft maandag een beveiliger van een middelbare school in de boeien geslagen. Pasquale Mecca heeft namelijk bekend gedragen slipjes te hebben gekocht van een leerlinge van Stamford High School.

De zaak kwam aan het licht toen de ouders van het meisje vragen begonnen te stellen omdat ze ineens erg veel geld te besteden had. Hierop bekende ze haar gedragen ondergoed te verkopen aan de 57-jarige beveiliger op haar school.

Eenmaal gearresteerd, bekende Mecca gedragen slipjes te hebben gekocht en minimaal een keer seks te hebben gehad met het tienermeisje. De transacties vonden zowel binnen als buiten de school plaats en soms zelfs onder schooltijd.

De politie heeft tijdens een huiszoeking in Mecca's huis diverse voorwerpen in beslag genomen, die volgens de politie verband houden met de onderhandelingen. Mecca is gearresteerd wegens seksueel geweld met het risico op het verwonden van een minderjarige.

Mecca mugshot

Hazard: "Woorden Zidane naar mijn hart"

Eden Hazard is gevleid door de woorden van Zinedine Zidane. De oud-voetballer zei donderdag dat hij Hazard 'met zijn ogen dicht' naar Real Madrid zou halen.

De speler van Lille staat vrijdag opnieuw op de voorpagina van sportkrant Marca. Nu zelf aan het woord: "In de toekomst zou ik graag voor Real Madrid of Arsenal willen spelen," klinkt Hazard. "De lovende woorden van Zinédine gingen recht naar mijn hart. Als de chef zoiets zegt, kan je alleen maar in de wolken zijn. Als kind was hij mijn idool, het is een droom om hem dit te horen zeggen. Als ik vertrek, wordt het Real of Arsenal."

Zidane was donderdag vol lof geweest. "Hij wordt de toekomstige ster. Hij is nu al goed en zal nog veel beter worden. Met mijn ogen dicht zou ik hem meenemen naar Real Madrid."

'Van Middelkoop hield informatie achter '

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop heeft informatie achtergehouden over een tweede verzoek van de NAVO over een langer verblijf in Uruzgan. Dat zegt oud-minister van Financiën Wouter Bos in een reconstructie van de val van het kabinet van Nova. Volgens Bos was het achterhouden van het andere verzoek onverantwoord.

Het kabinet viel uiteindelijk in de nacht van 19 op 20 februari over de vraag of een langer verblijf van Nederlandse militairen in Uruzgan een optie was. De PvdA was daar mordicus tegen.

Tijdens een nachtelijk overleg werd lang gesproken over een verzoek van de NAVO om langer te blijven. Volgens Bos vertelde Van Middelkoop pas op het allerlaatste moment dat er nog een verzoek was binnengekomen van de NAVO. Daarin zou hebben gestaan dat een trainingsmissie ook een acceptabele optie zou zijn.

Volgens Bos was het kabinet feitelijk al gevallen toen het afgezwakte verzoek op tafel kwam. Bos meent dat de ChristenUnie-bewindsman de PvdA onder druk wilde zetten door de andere optie achter te houden. "Je speelt met het lot van een kabinet op zo'n moment, je speelt ook met de verwachtingen van militairen in Uruzgan, ik vind dat echt onverantwoord. Zeker ook voor een minister van Defensie."

Bos had Van Middelkoop volgens Nova een dag voor de val van het kabinet naar het tweede verzoek gevraagd, maar die besloot toen er nog niets over te zeggen. Volgens Van Middelkoop was het 'slechts een verzoek van de NAVO'.

"Omdat de eerste vraag was 'wilt u doorgaan in Uruzgan?', en wij nog altijd als Nederlands kabinet bezig waren met het beantwoorden van die vragen, vond ik het niet opportuun om verder die vertrouwelijke informatie door te sluizen aan de minister van Financiën", reageert Van Middelkoop.

"F1 moet bandenregels niet te veel veranderen"

De Formule 1 moete de bandenregels niet te veel willen veranderen. Deze waarschuwing komt technisch directeur van Lotus Racing Mike Gascoyne. Eerder vandaag werd bekend dat de FIA er aan zit te denken om de de achterbanden een velgmaat van achttien inch te geven, waar dit nu nog dertien inch is.

Ook de terugkeer van Michelin en de daaruit voortvloeiende concurrentie kan een grote impact op de sport hebben, zo waarschuwt Gascoyne. Deze zaken kunnen namelijk het ontwerp van de bolides voor 2011 behoorlijk beïnvloeden. Zeker omdat iedereen op hoge kosten wordt gejaagd, terwijl de FIA juist wil dat er goedkoper gewerkt gaat worden in de sport.

"Het heeft een grote impact en het hangt er vanaf hoe we het aan gaan pakken. Sommigen zeggen dat je niets aan moet passen aan de vering en er achttien inch velgen onder moet zetten, waarmee ze een punt hebben. Maar daarna ga je het aanpassen en als je dat gaat doen, waarom dan niet meteen," zei Gascoyne.

"Ik heb er maar gemengde gevoelens over. Voor nieuwe teams zijn grote wijzigingen goed omdat iedereen dan weer vanaf nul begint. Maar aan de andere kant heb je als nieuw team niet de mensen en de fasciliteiten om er mee om te gaan, maar kom maar op. Wat het ook zal worden, we redden ons er wel mee."

De Brit houdt wel van regelveranderingen, maar de hoge kosten die er soms bij komen kijken is hem een doorn in het oog. Bij de grotere achterbanden zullen de teams niet alleen de aerodynamica van de bolides opnieuw uit moeten gaan denken, maar ook de remschijven en de vering aan moeten passen. Deze maatregelen kosten veel tijd en geld, waardoor het voor de nieuwe teams minder aantrekkelijk wordt. Ook een bandenoorlog juicht hij niet toe, omdat ook deze de kosten op kunnen gaan drijven.

Nachtritten: sexy lading (32)

Na een half uur reden ze een lange oprijlaan naar een kleine boerderij op. Ze zag Sjaak in de verte staan. Dit keer zonder enige vermomming. Haar hart sloeg nog steeds over. En nu wist ze zeker dat ze dit ook altijd zou blijven voelen.
Vicky vloog de auto uit naar haar Sjaak. Sjaak rende naar haar. De botsende lichamen kenden elkaar en wilden blijven botsen. Ze zoenden en omhelsden elkaar minutenlang heftig.

Geheugensteuntje Formule 1-manager: Maleisië

De derde race van het seizoen 2010 is alweer aankomend weekend: de Grand Prix van Maleisië! Op het circuit van Sepang in Kuala Lumpur gaat op zaterdag de kwalificatie om 10:00 uur en op zondag de race om 10:00 uur Nederlandse tijd van start. De herhalingen op tv zijn onder voorbehoud om 14:00 uur op RTL GP en om 15:25 uur op BBC Two.

Uiteraard doet FOK!sport verslag van zowel de vrije trainingen, kwalificatie, als de race. De FOK! Formule 1-manager gaat de derde ronde in, dus dan kun je nog eens juichen bij het tv-kijken als een achterhoede- of middenveldteam aardig presteert!

Let op! Vandaag, 2 april 2010 om 23:59 uur zal de F1-manager dichtgaan, dus zorg dat je voor die tijd je team opgeslagen hebt!

Je kunt je nog steeds inschrijven en meedoen als je dat nog niet gedaan hebt. Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier. Voor meer uitleg over de FOK! Formule 1-manager lees je [Upd] FOK! Formule 1-manager 2010 gelanceerd! Wil je weten welke prachtige prijzen FOK! heeft geregeld? Lees dan dit bericht even!

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan eerst.

Veel succes en vooral plezier gewenst met de FOK! Formule 1-manager!

Denk eraan dat vandaag 2 april 2010 om 23:59 uur de teams vastgezet worden, waarna je niet meer kunt wijzigen!

Deense soldaten vast op vliegveld Kabul

Wat als het na een oorlogsmissie tijd is om terug te keren naar je thuisland, maar er is niemand om je op te pikken? Dat overkwam honderd Deense soldaten. Zij strandden vandaag op het vliegveld van Kabul in Afghanistan, omdat het transportvliegtuig dat hen naar huis zou brengen geen toestemming kreeg om door het luchtruim van Oezbekistan te vliegen.

Michael Lanteberg, woordvoerder van het Deense leger, zei dat de soldaten vandaag werden verwacht in Denemarken. Volgens hem werkt het Deense leger 'aan verschillende oplossingen' om de mannen naar huis te krijgen. Mogelijk wordt de hulp van het Amerikaanse en Britse leger ingeschakeld.

FBI waarschuwt voor extremisten

Meer dan dertig gouverneurs van Amerikaanse staten hebben de afgelopen dagen brieven van een anti-overheidsgroep ontvangen met de waarschuwing dat zij hun ambt moeten neerleggen of anders verwijderd worden. Hoewel onderzoekers geen specifieke dreigementen in de brieven lezen, vrezen zij dat die wel geweld van anderen kunnen uitlokken. De FBI waarschuwt daarom de politie in het hele land op hun hoede te zijn.

De brieven zijn afkomstig van een groep die zich Hoeders van de vrije Republieken noemt. De waarschuwing van de FBI komt in een tijd van toegenomen aandacht voor extreem-rechtse groepen na de arrestatie vorige week van negen leden van een christenmilitie, die met aanslagen op de politie een algehele opstand tegen de overheid zouden hebben willen ontketenen.

De FBI brengt de brieven in verband met zogenoemde 'soevereine burgers', die menen dat zij ontslagen zijn van plichten van Amerikaanse burgers, zoals het betalen van belasting of de noodzaak een rijbewijs te bezitten om een auto te mogen besturen. Een aantal van deze mensen is gewapend en bereid tot geweld, aldus een nota van de FBI en het Departement voor Binnenlandse Veiligheid aan Amerikaanse gouverneurs.

Criminele tandartsen opgepakt in Amsterdam

De Fiod heeft in Amsterdam twee tandartsen opgepakt die zich contant lieten betalen vanwege een naderend faillissement en een wietkwekerij runden. De 43-jarige man en een 39 jarige vrouw, broer en zus, hebben praktijken in Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk.

Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie, dat zich bezighoudt met fraudezaken, vermoedt dat de twee het geld gebruikten om van te leven. De curator trof geen kasadministratie aan.

Waarschijnlijk lieten ze de patiënten cash betalen omdat ze wisten dat een faillissement niet te voorkomen was. Ze hebben een gezamenlijke schuld van 2,3 miljoen euro.

Bij doorzoeking van de huizen van de verdachten in Amsterdam bij de aanhouding dinsdag werd naast de administratie ook een aantal kopieën van valse paspoorten gevonden. Ook werd informatie gevonden over een loods, waarin een hennepkwekerij werd gevonden. Verder werd onder meer een Mercedes in beslag genomen.

De broer en zus kregen vandaag van de rechter-commissaris te horen dat ze nog zeker twee weken langer vast blijven.

Doden bij explosie in raffinaderij

Bij een explosie en brand in een olieraffinaderij in de westelijke Amerikaanse staat Washington zijn vandaag drie personeelsleden om het leven gekomen. Vier medewerkers werden met zware brandwonden opgenomen in een ziekenhuis.

Het ongeluk voltrok zich kort na middernacht in een raffinaderij van Tesoro in Anacortes, 110 kilometer ten noorden van Seattle. De explosie deed zich voor tijdens onderhoudswerk aan een naftakraker, deelde het bedrijf mee. De precieze toedracht wordt onderzocht.

Real Madrid strikt Neeskens junior

John Neeskens, de 16-jarige zoon van oud-profvoetballer Johan Neeskens, stapt over naar de jeugdopleiding van Real Madrid. Het talent speelt momenteel bij de Catalaanse club CF Damm. Dat schrijft de Spaanse sportkrant Marca vandaag. Neeskens fungeert als middenvelder maar is ook als vleugelspeler inzetbaar. Hij maakte eerder al zijn opwachting in het Catalaans elftal onder de negentien.

Neeskens senior beleefde in de jaren zeventig als speler de gouden jaren van Ajax. Daarna voetbalde hij onder meer bij Barcelona en FC Groningen. Na zijn spelerscarrière was de 58-jarige Neeskens trainer bij NEC en assistent-trainer bij het Nederlands en Australisch elftal.

Hamilton: "We hebben stap vooruit gezet"

Volgens Lewis Hamilton lijkt het er op dat McLaren ten opzichte van de Grand Prix van Australië weer een stap vooruit heeft gezet. De Brit was vandaag de snelste man in de vrije trainingen in Sepang, maar waarschuwt dat de trainingen in Maleisië nog geen kwalificatie en race zijn.

"Geen slechte dag. Het voelt goed in de auto. Waarschijnlijk het beste gevoel dat ik op dit circuit heb gehad. Het lijkt erop dat we snel zijn," zei Hamilton na afloop van de eerste vrije trainingen. "Ik weet niet of we nu dichter bij Ferrari en Red Bull zitten. En onze kwalificatiesnelheid was niet denderend in de afgelopen twee races. Maar ik merk zeker dat we weer een stapje vooruit hebben gezet."

Teamgenoot en winnaar van de Australische Grand Prix Jenson Button heeft de set-up van de auto nog zeker niet voor elkaar. "Ik worstelde echt met de balans en heb nog geen afstelling gevonden waar ik tevreden mee ben. Aan het einde van de training werd het beter, maar er is nog een lange weg te gaan. Dat wordt een lange nacht."

Nieuwe cd Armin van Buuren meteen op 1

De nieuwe compilatie 'A State of Trance 2010' van dj Armin van Buuren is in vele landen binnengekomen in de top 5 van de Dance charts. In enkele landen, waaronder Nederland, de Verenigde Staten, en Duitsland, staat de cd op nummer één. Dat laat platenmaatschappij Armada Music vandaag weten.

'A State of Trance 2010' is de zevende in de compilatieserie van Van Buuren, de nummer één dj ter wereld. In deze serie worden die nummers uit de dance en trance scene vertegenwoordigd die volgens de dj de grootste kans hebben om internationale hits te worden. Op het album zijn onder meer de remix die Van Buuren maakte van het nummer 'Not Going Home' van Faithless, en enkele nog niet uitgebrachte nummers van Susana, Ørjan Nilsen en Andy Moor.

Het album is sinds twee weken exclusief te downloaden via iTunes, en ligt vanaf vrijdag 9 april in de winkel. Binnenkort zal ook een speciale 'State of Trance 2010' applicatie voor mobiele telefoons gelanceerd worden.

Nieuwe cd Armin van Buuren meteen op 1
Nieuwe cd Armin van Buuren meteen op 1 (Foto: Novum)

Arsenal moet ook Gallas lang missen

William Gallas komt dit seizoen mogelijk niet meer in actie voor zijn club Arsenal. De 32-jarige Fransman viel eergisteren in het Champions League-duel met Barcelona uit met een kuitspierblessure en is naar verwachting vijf weken uitgeschakeld. Hij loopt hierdoor het einde van het seizoen mis en mogelijk het WK voetbal in Zuid-Afrika.

Trainer Arsène Wenger nam een groot risico door Gallas op te stellen. Hij was juist teruggekeerd van dezelfde blessure. "Het was een gok die zich niet uitbetaalde. Ik heb een vergissing gemaakt", zo gaf Wenger vandaag zijn fout toe.

Tegen FC Barcelona vielen ook Cesc Fàbregas en Andrei Arshavin geblesseerd uit. Fàbregas staat naar verwachting zes weken buitenspel met een kuitbeenbreuk, de blessure van Arshavin lijkt mee te vallen.

Arsenal moet ook Gallas lang missen
Arsenal moet ook Gallas lang missen (Foto: Novum)

Poetin verdiept banden met Chavez

Rusland heeft de banden met Venezuela aangetrokken. Tijdens een bezoek aan het Zuid-Amerikaanse land bood de Russische premier Vladimir Poetin onder andere aan, het land te helpen bij het opzetten van de ruimtevaartindustrie. Bovendien werd de levering van Russische wapens aan Venezuela besproken.

De Venezolaanse president Hugo Chavez kondigde vandaag aan dat Rusland wil helpen bij het opzetten van een satellietlanceerinstallatie en een fabriek. Verdere details werden niet gegeven en er werd ook niet gerept over de kosten die met het ruimtevaartproject gepaard gaan.

De twee landen waren tevens in gesprek over bestaande en nieuwe wapenleveranties. In de afgelopen vijf jaar heeft Venezuela meer dan vier miljard dollar (bijna 3 miljard euro) uitgegeven aan Russische wapens, waaronder helikopters, jachtvliegtuigen en honderdduizend kalasjnikovs.

De Venezolaanse leider herhaalde nog eens dat Rusland Venezuela wil helpen bij de ontwikkeling van kernenergie. "We willen geen atoombom maken, maar we gaan kernenergie ontwikkelen voor vreedzame doeleinden", zei Chavez. Hoewel het land een belangrijke exporteur van olie is, zei Chavez dat het land zich wil voorbereiden 'op een tijdperk na de olie'.

Volgens politieke analisten in Moskou is Rusland vooral tot Venezuela aangetrokken vanwege de anti-Amerikaanse retoriek van het land. Ze merkten echter op dat zakelijke overeenkomsten de groeiende band tussen de landen verstevigt.

Anouk verandert spelling naam zoon

Anouk en haar vriend Unorthadox hebben toch een andere naam voor hun pasgeboren zoontje gekozen. Eerst kozen de ouders voor Jesajah, dat door de media foutief werd gespeld als Jesiah. Toen de zangeres deze spelling zag, was ze echter meteen verkocht, zegt een woordvoerder van haar platenmaatschappij EMI vandaag tegen Novum Nieuws.

De 34-jarige zangeres beviel eergisteravond na een bevalling van vier uur van haar vierde kind. Het is haar eerste kind van rapper Unorthadox, die zelf al twee kinderen uit eerdere relaties heeft.

Anouk kan voorlopig nog even in alle rust van haar zoontje Jesiah Dox genieten. Haar eerste optreden staat pas gepland in juli.

Anouk verandert spelling naam zoon
Anouk verandert spelling naam zoon (Foto: Novum)

'Bullock wist al van ontrouw James'

Sandra Bullock was al op de hoogte van het vreemdgaan van haar man Jesse James voordat alles in de publiciteit kwam. De twee hadden meermalen slaande ruzie en de 45-jarige actrice had al met een echtscheiding gedreigd. Dat zei een anonieme bron gisteren op de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online.

"Sandra schaamt zich zo diep dat ze het liefst zou doodgaan", zegt de bron. "Ze hebben elkaar al meermalen de huid vol gescholden over de telefoon. Jesse was aan het drinken tijdens hun laatste ruzie. Hij begon te huilen en probeerde Sandra nog te manipuleren met zijn dochter." Naar verluidt is Bullock altijd dol geweest op Sunny, een van James' vier kinderen uit eerdere relaties.

Meteen na het gesprek zou James in de auto zijn gestapt om naar de afkickkliniek in Arizona te rijden. "Hij wilde aan Sandra laten zien dat hij net zo is als Tiger", zegt de bron, doelend op golfer Tiger Woods die onlangs een afkickkliniek verliet na behandeld te zijn voor zijn seksverslaving.

Overigens heeft James zich niet bepaald voorbeeldig gedragen tijdens zijn zuiveringsprogramma. Entertainmentwebsite E! Online schreef gisteren dat hij alweer is aangeklaagd door een paparazzo, omdat hij diens auto zou hebben gesloopt. Er zouden beelden van de ravage zijn, waarop een ingedeukte deur, gebarsten ruit, en twee lek gestoken voorbanden te zien zijn.

'Bullock wist al van ontrouw James'
'Bullock wist al van ontrouw James' (Foto: Novum)

Turkse ambassadeur terug naar VS

De Turkse ambassadeur in Washington keert terug op zijn post. Hij werd vorige maand teruggeroepen uit protest tegen het besluit van een Amerikaanse Congrescommissie om de moord op honderdduizenden Armeniërs door Ottomaanse Turken als volkenmoord te bestempelen.

Premier Recep Tayyip Erdogan zei vandaag dat ambassadeur Namik Tan volgende week naar Washington terugkeert, voordat Erdogan daar een internationale conferentie over nucleaire veiligheid bijwoont. Erdogan wilde niet zeggen of de ruzie over de Armenië-verklaring is bijgelegd, maar hij benadrukte het belang van de top in Washington.

Turkije is buurland van Iran, dat volgens westerse landen nucleaire ambities heeft. Het Westen bereidt tegen Iran aanvullende sancties voor, maar Turkije zegt dat Iran het recht heeft kernenergie te ontwikkelen voor vreedzaam gebruik.

Strootman deze competitie niet meer in actie

Sparta Rotterdam kan de resterende wedstrijden van de reguliere competitie geen beroep meer doen op middenvelder Kevin Strootman, aldus RTV Rijnmond.

Tegen FC Twente raakte Strootman afgelopen weekend geblesseerd aan zijn enkel. De kwetsuur is dermate ernstig dat de jonge middenvelder de komende weken niet in actie kan komen.

Van de medische staf van Sparta heeft Strootman drie weken absolute rust voorgeschreven gekregen. Daarna zal hij nog even nodig hebben om volledig wedstrijdfit te raken. Hierdoor zal hij pas weer inzetbaar zijn bij eventuele play-offwedstrijden tegen degradatie.

Evenals Strootman ontbreken in de wedstrijd tegen sc Heerenveen ook Milano Koenders (geschorst), Nathan Rutjes (hielblessure), Emmanuel Boakye (knieblessure), Joey Godee (ziek) en Marcelino van der Leeuw (beenblessure) op het appèl.

Rutten verwacht strijdbaar Willem II

PSV kan komend weekend niet over Ibrahim Afellay en Orlando Engelaar beschikken. Het duo is geschorst en moet daardoor de competitiewedstrijd tegen Willem II missen.

"Dat is heel vervelend," concludeert Fred Rutten, trainer van PSV. "Maar de focus ligt op de spelers die er wel bij zijn. Het gaat er namelijk om dat wij resultaat halen."

Rutten gaat in elk geval uit van een strijdbaar Willem II. De Tilburgse formatie staat op dit moment op de zeventiende plaats in de Eredivisie en vergaarde slechts 23 punten. "Zij moeten heel erg vechten voor de punten. Wij weliswaar ook, maar met een ander doel. We zijn gewaarschuwd dat we een Willem II tegen ons krijgen met veel vechtlust. Vorige week in Venlo bij VVV hebben we het heel professioneel gedaan en dat zullen we zondag ook moeten doen. Als we de hoop op de titel willen houden, dan moeten we voor de winst gaan."

PSV moet in de komende vijf wedstrijden nog vijf punten goedmaken op FC Twente, dat momenteel aan de leiding gaat. Daarnaast komen de Eindhovenaren in het treffen met Willem II een bekende tegen. Stef Nijland, verhuurd aan de Tilburgers, staat namelijk bij de ploeg uit de Lichtstad onder contract.

Rutten: "Als trainer van FC Twente gingen ik met de uitgeleende Ismail Aissati op bezoek bij PSV. Hij speelde toen ook tegen de club waardoor hij werd betaald. Voor mij als trainer is dat nooit een probleem geweest. Wij zijn erg tevreden met wat Stef Nijland heeft laten zien. Daarom hebben we al besloten dat hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen terugkeert bij PSV."

Groepsseks met 7-jarige schokt VS

Een zedenschandaal in Trenton, de hoofdstad van de Amerikaanse staat New Jersey, heeft geleid tot geschokte reacties. Een 15-jarig meisje dat zichzelf prostitueerde, is inmiddels aangehouden omdat ze ook optrad als pooier voor haar 7-jarige zusje. Zondag werd het jongste meisje nog verkracht door een groep mannen.

Meerdere Amerikaanse media meldden vandaag dat de politie een dag eerder een inval verrichtte in het verloederde appartementencomplex waar het seksueel misbruik zou hebben plaatsgevonden. Tijdens de actie werden 27 personen aangehouden, voor een reeks delicten die overigens in de meeste gevallen geen verband hielden met het seksschandaal.

Woensdag werd al een 20-jarige man gearresteerd, die het 15-jarige meisje zou hebben betaald om seks te hebben met haar en haar zusje. De oudste zus zou als oppas hebben gefungeerd voor de 7-jarige. Ze gaf zeven jongens en mannen echter toestemming om tegen een vergoeding seks te hebben met het kind.

Het bewuste appartement staat bij buurtbewoners bekend vanwege de vele feesten die er worden gehouden door jongeren. Die zouden tot diep in de nacht drugs en drank gebruiken en overlast veroorzaken voor de buren.

'Zes leiders Al-Qaida Irak gearresteerd'

Bij een gezamenlijke missie van Amerikaanse en Irakese troepen in Mosul, in het noorden van Irak, zijn zes veronderstelde Al-Qaida-leiders gearresteerd of gedood. Dat heeft het Amerikaanse leger vandaag gezegd. De terroristenleiders werden ervan beschuldigd lid te zijn van een bende die zich bezighoudt met afpersing en huurmoord.

De bende zou de operaties van Al-Qaida in Noord-Irak hebben gefinancierd door oliebedrijven en kleine bedrijfjes af te persen. Door de operatie, die van 18 tot 24 maart plaatsvond, wordt volgens de Verenigde Staten de mogelijkheid van Al-Qaida om in Irak te opereren en zich te herstructureren 'ernstig gehinderd'.

'Daders aanslagen Moskou waren 17 en 20 jaar'

De twee vrouwen die maandagochtend de twee bomaanslagen in de metro van Moskou pleegden waren 'zwarte weduwen' van 17 en 20 jaar. Dat meldt de krant Kommersant vandaag. Bij de aanslagen kwamen 39 mensen om het leven en raakten ongeveer negentig gewond.

Een van de daders was volgens Kommersant de 17-jarige Dzjennet Abdoerachmanova uit Dagestan. In de krant stond een foto van haar met een zwarte hoofddoek en een pistool. Op een andere foto wordt zij omarmd door Oemalat Magomedov, eveneens met een pistool, volgens de krant een islamistische rebellenleider die in december door Russische veiligheidstroepen werd gedood.

De andere dader was volgens Kommersant de 20-jarige Tsjetsjeense Marcha Oestarchanova. Zij zou de weduwe zijn van een opstandeling die in oktober werd gedood tijdens het voorbereiden van een aanslag op de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov.

Kommersant vermeldde niet hoe de krant aan de informatie is gekomen. Officiële instanties wilden de identiteiten niet bevestigen.

Vrouwelijke zelfmoordenaars uit de noordelijke Kaukasus worden in Rusland 'zwarte weduwen' genoemd, omdat ze vaak hun man, broer of vader hebben verloren.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen in Moskou is door een Tsjetsjeense militante leider opgeëist.

De Russische president Dmitri Medvedev heeft in reactie op de aanslagen aangekondigd dat de wetten voor medeplichtigen van terroristen moeten worden aangescherpt. Het land moet naar een model toe waarin iemand al strafbaar is als hij of zij 'soep kookt of kleren wast' voor terroristen, zei Medvedev volgens Russische persbureaus.

Meer dan 100 ronden voor HRT tijdens training

Bruno Senna en Karun Chandok hebben tijdens de trainingen behoorlijk wat ronden weten te rijden over het circuit van Sepang. De coureurs van het Hispania Racing Team hebben samen meer dan honderd ronden gereden op de baan waar dit weekend de Grand Prix van Maleisië gereden gaat worden.

Senna, die vier tienden van een seconde langzamer was dan Chandok zei: "We hebben ons volledige vrijdagprogramma kunnen uitvoeren. We hadden geen enkel mechanisch probleem. Dit was de eerste dag dat onze betrouwbaarheid honderd procent was en daar ben ik enorm blij mee. Ik kijk nu uit naar de volgende training op zaterdagochtend en de kwalificatie."

Teambaas Colin Kolles verklaarde: "We hebben twee productieve en probleemloze trainingen achter de rug met beide wagens. We hebben nog niet eerder zoveel ronden gereden en we hebben ons volledige programma kunnen afwerken. Alles werkte foutloos, wat zeer positief is voor het team. We moeten er nu voor gaan zorgen dat we de bestuurbaarheid van de auto verder verbeteren."

Fauzy: "Ik hoop op meer"

Fairuz Fauzy mocht vandaag in Maleisië zijn eerste meters in een Grand Prix-weekend gaan maken. De Maleisiër reed in de bolide van Heikki Kovalainen en kwam tot een 22e tijd. Hij was hiermee tevreden en hoopt dat het in de toekomst tot meer zal gaan leiden.

"Het is wat lastig omdat we niet kunnen testen, maar als er een kans is om op vrijdags te rijden dan is dat beter dan niets. Je rijdt in een echt Formule 1-evenement en dat is belangrijk, want op het einde van de dag kun je meten waar je staat en waar je nog moet verbeteren. Ik hoop in de komende races die kans ook te krijgen," zei Fauzy tegen Autosport.

Hij is van plan er klaar voor te zijn mocht Lotus besluiten om Jarno Trulli of Heikki Kovalainen te vervangen. "Dit is de eerste in mijn Formule 1-carrière. Ik blijf mezelf voorbereiden, want je weet maar nooit of er een kans voor me is om in een raceweekend te rijden," zei de Maleisiër die vandaag reed op zijn thuiscircuit Sepang. "Het rijden tijdens mijn thuis Grand Prix is fantastisch voor mij. De laatste keren dat ik hier reed waren in de A1GP en de GP2 Asia Series, dus het rijden voor het thuispubliek is niet geheel nieuw voor mij. Het is wel speciaal omdat het Formule 1 is."

Schadeclaim na tattoo-spelfout

Een Canadese vrouw eist een fikse schadevergoeding van haar tatoeëerder. Amy Ullock uit Halifax wil geld zien omdat de tattooartiest een niet te herstellen spelfout heeft gemaakt op haar arm.

Het leek Ullock wel een leuk idee om met de tekst 'You're so beautiful' op haar arm rond te lopen. De vrouw ging naar tatoeëerder Marie Reid om hier de tekst op haar ledemaat te laten zetten. Eenmaal thuis blijkt ze nu rond te lopen met de tekst 'You're so beatiful', en mist er dus een letter 'u''.

Het slachtoffer daagde de tattookunstenaar afgelopen maand voor de kantonrechter om geld te eisen wegens de permanente spelfout op haar arm. "Pech gehad", zei de rechter haar. "U bent de auteur van uw eigen ongeluk."

"De eiser zag de tatoeage vooraf nog op de computer en op het stencil, alvorens haar akkoord te geven om deze op haar arm aan te brengen", luidt de uitspraak.

Toen de vrouw verhaal kwam halen bij Reid, zei deze haar dat het wel twee maanden kon duren voor zij de missende letter er fatsoenlijk tussen kon schrijven. In plaats van keurig te wachten, stapte Ullock naar een andere tatoeëerder om het klusje te laten klaren. De rechter pleit Reid dan ook volledig vrij voor het maken van de spelfout.

Advocaat: "Dembélé en El Hamdaoui zeker weg bij AZ"

AZ-trainer Dick Advocaat vermoedt dat Moussa Dembélé en Mounir El Hamdaoui aan het eind van dit seizoen vertrekken uit Alkmaar. Volgens de oefenmeester zijn ze beiden toe aan een nieuwe omgeving en uitdaging.

"Dembélé en El Hamdaoui worden zeker verkocht", zegt Advocaat op de website van de uittredend landskampioen. "Moussa is 22 jaar oud en kan zowel op links als rechts spelen. Het is een ideale speler voor Arsenal. Wat voor Moussa geldt, is ook voor El Hamdaoui van toepassing. De clubs staan straks voor die jongens in de rij, let maar op. Ik zou het wel weten als clubcoach."

Karzai beschuldigt VN van fraude

De Afghaanse president Hamid Karzai heeft de Verenigde Naties en de internationale gemeenschap beschuldigd van fraude bij de presidentsverkiezingen van vorig jaar augustus. Ze zouden zijn autoriteit hebben willen verzwakken.

Karzai noemde niet specifiek de Verenigde Staten, maar zijn harde woorden, en de boodschap dat buitenlanders de schuld hebben aan de problemen in het land, duiden op een steeds ingewikkelder relatie met Washington en de internationale bondgenoten.

Het internationale imago van Karzai raakte beschadigd toen de VN-commissie die het kiesproces bewaakte, bijna een derde van de stemmen ongeldig verklaarde. Karzai werd zo een overwinning in de eerste ronde ontnomen en hij moest een tweede ronde in, die uiteindelijk geannuleerd werd toen zijn uitdager zich terugtrok.

"Zonder twijfel was er sprake van enorme fraude. Van wijdverbreide fraude. De fraude is echter niet gepleegd door Afghanen, maar door buitenlanders", zei Karzai. Hij beschuldigde niet bij naam genoemde buitenlandse ambassades van omkoping van de door Karzai benoemde onafhankelijke kiescommissie. Daarnaast kregen de voormalige VN-chef in Afghanistan Peter Galbraith en het hoofd toezicht van de EU in Afghanistan Philippe Morillon de wind van voren. Ze zouden de verkiezingsklachtencommissie onder druk hebben gezet.

"Het lijkt erop dat Karzai niet met beide benen in de werkelijkheid staat", zei Galbraith tegen persbureau AP. "Ik denk dat dit het belang benadrukt dat de komende parlementsverkiezingen moeten worden gehouden door commissies die niet door Karzai zijn aangesteld." Galbraith voegde eraan toe dat Karzai 'een beetje van de kaart lijkt'.

Volgens Karzai pleegden de buitenlanders de fraude om de verkiezingen van september niet te hoeven financieren, omdat ze 'een zwak parlement en een ineffectieve president willen'.

De banden met de VS zijn een stuk minder solide sinds de Amerikaanse president Barack Obama aan de macht is. De bezoeken van Karzai aan China en Iran lijken bedoeld om te laten zien dat de Afghaanse president ook andere opties voor steun heeft dan alleen de VS.

Madonna: Ik kleed me saai

Madonna beweert dat haar kledingstijl saai is. Dochter Lourdes zou veel avontuurlijker zijn. "Ze gaat ervoor en probeert verschillende dingen. Uiteindelijk ziet haar creatie er uit alsof ze er niet lang over na heeft gedacht", zegt de Queen of Pop. Madonna ontwierp samen met haar trendy dochter een kledinglijn.

De collectie heet 'Material Girl' en bevat spijkerbroeken, schoenen, vingerloze handschoenen, kettingen en andere accessoires. De lijn wordt uitgebracht door Madonna's bedrijf MG Icon en zal naast de kindercollectie ook aandacht besteden aan een lijn voor brillen.

Tijdens het ontwerpen was een belangrijke voorwaarde dat het eindresultaat voor iedereen betaalbaar zou zijn. "Toen ik dertien was, kon ik me geen designerkleding veroorloven. Toen ik een kledinglijn voor H&M ontwierp, vond ik het erg leuk dat de kleding na afloop normaal geprijsd in de winkel hing", vertelt de 51-jarige zangeres.

De samenwerking met haar 13-jarige dochter is Madonna goed bevallen. "Als we aan het werk zijn, zie ik haar meer als een creatief persoon en een kunstenares. Zo af en toe herinner ik me dan weer dat ze mijn dochter is."

Lourdes wordt geïnspireerd door muziek, modellen, kleding die dansers dragen en de mensen die ze in Londen om zich heen ziet. "En natuurlijk haalt ze haar inspiratie uit mijn kledingkast. Soms ben ik mijn Christian Dior-schoenen kwijt. Ik kan die ene fantastische tas niet meer vinden of mijn skinny jeans zijn zoek. En dat is het enige paar skinny jeans dat mij goed past", verklapt Madonna.

Madonna: Ik kleed me saai
Madonna: Ik kleed me saai (Foto: Novum)

Bomaanslag verlamt treinverkeer Kashmir

Bij een bomaanslag in Kakpora, in het Indiase deel van Kashmir, is de enige spoorlijn in de regio beschadigd geraakt. Verscheidene uren was er geen treinverkeer mogelijk. Dat heeft de Indiase politie vandaag gezegd. De aanslag, waarbij geen gewonden vielen, is waarschijnlijk werk van moslimrebellen.

De spoorlijn is de enige in de Kashmirvallei en moet zorgen voor sterkere banden tussen Kashmir en de rest van India. De lijn werd opgeleverd in 2008 en wordt naar verwachting de komende jaren uitgebreid.

Een tiental guerrillagroepen wil al sinds 1989 dat het Indiase deel van Kashmir onafhankelijk wordt of samengaat met Pakistan. Zowel India als Pakistan claimt Kashmir. Beide landen hebben al twee oorlogen uitgevochten over het land.

Zwaargewonde bij steekpartij Weesp

Bij een steekpartij in Weesp is vanochtend een man zwaargewond geraakt. Op een parkeerplaats aan de Aetsveldselaan kregen twee mannen van 28 jaar uit Amsterdam en Hilversum ruzie met elkaar. De Amsterdammer werd neergestoken, meldt de politie.

De twee liepen vervolgens samen een dierenartsenpraktijk binnen voor hulp. De neergestoken man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, zijn toestand is kritiek. De traumahelikopter kwam ook ter plaatse om medische hulp te bieden.

De Hilversummer is aangehouden. De twee zijn bekenden van elkaar, het motief voor de steekpartij is niet bekend.

[UPD] Herman den Blijker gecrasht met helikopter

Herman den Blijker is voorlopig even uitgekookt. De Rotterdamse kok is vanochtend met zijn helikopter neergestort op Rotterdam The Hague Airport. De tv-kok wordt momenteel in het ziekenhuis geholpen aan zijn verwondingen.

"Ik ben nu in het ziekenhuis, ongelukje gehad met de helikopter", laat Den Blijker aan RTL Boulevard weten. Hoe het ongeluk exact is ontstaan, is nog onduidelijk. 

Om kwart voor twaalf kreeg Hermans helikopter direct na het opstijgen problemen. Hierdoor was vliegen onmogelijk geworden, waarna de hefschroef van zeventig meter hoogte ter aarde stortte.

Zowel de kok als de piloot zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig is Herman nog wel bij bewustzijn, want hij zal vanavond alles uit de doeken doen over zijn avontuur.

Update 15.25 uur:

De Telegraaf heeft inmiddels meer informatie over het ongeluk. Herman is inmiddels al weer onderweg naar huis. "Het moment dat het gebeurde was te kort om in paniek te raken en we zijn gelukkig met de schrik vrijgekomen", vertelt hij. "De brandweer was er gelukkig snel bij en de piloot en ik hebben het toestel op eigen kracht kunnen verlaten."

In het ziekenhuis zijn bij de chefkok en de piloot foto's en scans gemaakt, maar hierop bleek niets schokkends te zien. "Ik ben helemaal oké, maar merk dat ik nu trillerig begin te worden. De televisieopnames die ik vanmiddag zou hebben zijn stilgelegd. Ik blijf vanavond lekker thuis bij mijn vrouw Jacqueline en zoontje Matz."

De in Duitsland geregistreerde helikopter van het type EC120 raakte direct na het opstijgen in de problemen. "De piloot heeft toen geprobeerd een voorzorgslanding te maken, maar dat ging mis. Het toestel is vanaf zeventig meter naar beneden gevallen", laat een woordvoerder van het vliegveld weten. Direct na het ongeval werd het vliegverkeer op de luchthaven drie kwartier stilgelegd. Hierdoor liepen twee vluchten vertraging op.

De Telegraaf heeft inmiddels ook foto's van de crash. Deze zijn hier te zien (en hier)

Breda krijgt 'stadsmariniers'

In Breda is vandaag het coalitieakkoord gepresenteerd. Om in te haken op de hype rondom Twitter, draagt het akkoord dezelfde naam als het officiële Twitteraccount, namelijk @Breda.

De coalitiepartijen VVD, D66, CDA en GroenLinks gaan zowel investeren als bezuinigen in de Brabantse stad. Het bestuur van Breda gaat de komende vier jaar te maken krijgen met een jaarlijks tekort van 28 miljoen euro. Om dit tekort op te lossen zal er vooral bezuinigd gaan worden op het ambtenarenapparaat en subsidies.

Tegenover de flinke bezuinigingen staat een investering van 38 miljoen. Dit geld gaat voor een gedeelte naar verkeer (11 miljoen), openbaar vervoer (4 miljoen) en het herontwikkelen van een aantal bedrijventerreinen (6,8 miljoen).

Naast deze investeringen is er ook twee miljoen euro uitgetrokken voor zogenaamde 'stadsmariniers'. Hiervan gaat Breda er 8 krijgen, totale kosten 2 miljoen euro. Dit geesteskind van de VVD zou de veiligheid in de stad moeten bevorderen.

NAC zet te zware Snoyl uit selectie

Ferne Snoyl is door zijn club NAC Breda disciplinair geschorst en uit de selectie gezet. De 25-jarige middenvelder is te zwaar en mag pas terugkeren als hij op gewicht is.

"Ferne kan het blijkbaar niet opbrengen om te leven als een goede prof en dus moet hij de consequenties maar dragen", zegt zijn trainer Robert Maaskant op de website van NAC. "Hij heeft natuurlijk een historie wat dat betreft, vandaar dat ik ook zo boos op hem ben. We denken er zelfs nog over om hem te beboeten."

Snoyl had eerder in zijn tijd bij Feyenoord en NEC ook meermalen problemen met zijn overgewicht. Sinds begin dit seizoen staat hij onder contract bij NAC.

Tijdschrift: Maarten!

Maarten! is niet de nieuwste personality glossy. Dit is een blad wat je moet lezen wanneer je op zoek bent naar een opiniërend tijdschrift met een serieuze toon en actueel thema. Uiteraard met ook het nodige Maarten van Rossem erin voor de nodige ironie en relativatie.

Om het blad eens goed onder de loep te nemen kregen wij het winter 2009/2010 nummer toegestuurd voor een review van Maarten!.

cover Maarten

Boze supporters leggen training Sparta stil

Een groep boze Sparta-supporters heeft vandaag de training van de Rotterdamse club verstoord. De fans wilden een gesprek met de voetballers en trainer Frans Adelaar, nadat de training werd stilgelegd.

Nadat algemeen directeur Peter Bonthuis tussenbeide kwam, werd het gesprek op het trainingsveld gevoerd, meldt RTV Rijnmond. De supporters eisten meer inzet en passie van hun club.

Sparta staat momenteel op de vijftiende plaats in de Eredivisie, slechts enkele punten boven de nacompetitiestreep. De Rotterdammers nemen het morgen op tegen sc Heerenveen.

Kindermoordenaar wil uitzending de Vries tegenhouden

De advocaten van de tot levenslang veroordeelde kindermoordenaar Koos H. hebben een kort geding aangespannen tegen misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Daarmee willen ze voorkomen dat uitzendingen met onthullingen over H. op de buis komen. De eerste staat voor zondag geprogrammeerd, schrijft De Vries vandaag op zijn website.

De misdaadverslaggever kondigde gisteren aan dat een verborgen camera-actie in de tbs-cel van H., waarbij een jeugdvriend van de man als infiltrant functioneerde, tot "schokkende onthullingen" heeft geleid. De advocaten van H., die wegens moord op drie kinderen in de jaren tachtig tot levenslang werd veroordeeld, vinden dat de uitzendingen onrechtmatig tot stand zijn gekomen en dat ze inbreuk maken op de privacy van de man. Ze eisen daarom volgens De Vries dat de verslaggever al het materiaal over H. aan hen afstaat en dat hij 1 miljoen euro betaalt als hij het toch uitzendt.

De zaak dient vanmiddag bij de rechtbank in Amsterdam.

Computer Choppers biedt gouden Xbox 360 aan

Eerder presenteerden de gasten van Computer Choppers al een vergulde Playstation 3, nu hebben ze hetzelfde gedaan met de Xbox 360. Nu moet je weten dat als je je geld aan zoiets wil verspillen je diep in je buidel zult moeten tasten, want de prijs voor een vergulde PS3 start bij de 4.999 dollar.

Als je zoiets hebt van: 'Weet je wat, een vergulde Xbox 360 is echt belachelijk, maar een vergulde iPhone doet het hem wel voor mij' kun je ook terecht bij Computer Choppers.

Rotterdammer vast voor doodrijden vrouw

De politie heeft vanochtend een Rotterdammer opgepakt omdat hij in Spijkenisse een jonge vrouw heeft doodgereden. De 27-jarige zit vast.

De 19-jarige vrouw uit Eindhoven fietste rond 09.30 met een vriendin over de Groene Kruisweg. Toen ze de weg overstaken, zag de automobilist hen te laat en kon hij een aanrijding volgens de politie niet voorkomen.

De Eindhovense belandde op de motorkap van de auto en viel vervolgens op straat. Omstanders probeerden haar te reanimeren, maar de vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

VS wijzigt regels luchtreizigers uit 14 landen

Reizigers uit veertien landen waar terroristen vandaan kwamen, hoeven als zij naar de Verenigde Staten willen vliegen niet meer automatisch extra screening te ondergaan. Vanaf deze maand zullen ze alleen extra gecontroleerd worden op basis van specifieke informatie over potentiële dreigingen, bijvoorbeeld als ze aan een bepaalde beschrijving voldoen.

De nieuwe regels komen in de plaats van de regels die kort na de mislukte aanslag bij Detroit werden ingesteld. Die regels omvatten extra controles, zoals een volledige fouillering, bij alle reizigers uit een van de volgende veertien landen: Afghanistan, Algerije, Cuba, Iran, Irak, Jemen, Libanon, Libië, Nigeria, Pakistan, Saudi-Arabië, Somalië, Sudan en Syrië.

Volgens een Amerikaanse regeringsfunctionaris moeten de nieuwe regels, die in overleg met de autoriteiten in de betreffende landen zijn opgesteld, het ongemak voor veel reizigers verminderen.

Meer auto's verkocht in maart

De verkoop van personenauto's in Nederland is in maart met 31% gestegen ten opzichte van een jaar geleden, zo blijkt vandaag uit cijfers van BOVAG en RAI Vereniging.

In maart werden 45.216 nieuwe personenauto's gekentekend. Het is daarmee voor de vierde maand op rij dat de verkoop van nieuwe personenauto's een stijging laat zien, aldus BOVAG en RAI.

Het eerste kwartaal van 2009 werden 124.634 nieuwe personenauto's op kenteken gezet tegen 145.535 in het eerste kwartaal van 2010: een stijging van 16,8%. De brancheorganisaties plaatsen daarbij de kanttekening dat het niveau van 2008 nog niet bereikt is. Toen stond in het eerste kwartaal de teller op 164.037.

De vijf best verkochte merken in de eerste drie maanden van 2010 waren Volkswagen, Toyota, Ford, Opel en Renault. De vijf best verkochte modellen waren Toyota Aygo, Volkswagen Golf, Volkswagen Polo, Ford Ka en Ford Fiesta.

Van Dijk, Cissé en De Cler weer fit

Feyenoord-coach Mario Been kan zondag weer beschikken over Rob van Dijk, Sekou Cissé en Tim de Cler. Het trio keert terug van blessures en trainde vandaag weer met de spelersgroep mee.

Been weet nog niet of de drie daadwerkelijk bij de selectie zitten. "Maar het is in ieder geval prettig dat ik weer wat te kiezen heb', zegt de oefenmeester op de clubsite van de Rotterdammers.

Dani Fernández, Jonathan de Guzman en Jon Dahl Tomasson zijn nog niet wedstrijdfit. Fernández en De Guzman trainden wel mee maar de wedstrijd tegen NAC komt voor hen te vroeg. Volgens Been ziet het herstel van beide spelers er veelbelovend uit. "Maar ze moeten nog stappen maken voor ze weer inzetbaar zijn."

[Upd] Pozzato toch niet in 'Vlaanderens Mooiste'

Filippo Pozzato staat aankomende zondag gewoon aan de start van de Ronde van Vlaanderen. De renner van het team van Katusha is hersteld van de griep. Hierdoor moest hij eerder deze week opgeven in de Driedaagse De Panne.

De ploegleiding van Katusha liet vandaag tegenover Het Laatste Nieuws weten dat de deelname van de Italiaan aan 'Vlaanderens Mooiste' niet in gevaar komt.

Update @ 14:15 uur

Fillipo Pozzato verschijnt aankomende zondag toch niet aan de start van Ronde van Vlaanderen. Naast koorts kreeg de Italiaan ook te kampen met buikgriep en dat verergerde de afgelopen dagen alleen maar. Hij heeft zijn pijlen nu gericht op Parijs - Roubaix.

Meisje (6) misbruikt door 23 klasgenoten

Een zesjarig meisje is lichamelijk en seksueel mishandeld op een Britse basisschool. Maar liefst 23 klasgenoten zouden zich hieraan schuldig hebben gemaakt.

Zowel de school als de lokale leerplichtambtenaar, waarvan de namen om begrijpelijke redenen niet bekend zijn, staan machteloos. Omdat de kinderen te jong zijn, kunnen ze niet worden gestraft.

De moeder kan zich het angstige gezicht van haar dochter nog makkelijk voor de geest halen als ze haar verhaal vertelt. "Ze vertelde me dingen waarvan bij iedere moeder de haren recht overeind zouden staan als ze dit zouden horen van hun dochter", vertelt ze. "Het was verschrikkelijk wat ze moest meemaken. Elke dag werd ze uitgekleed, en iedere dag werd ze seksueel en lichamelijk misbruikt. Ondanks haar geschreeuw om hulp kwam er niemand om haar te helpen."

Men is onlangs een onderzoek gestart naar de reden waarom de betrokken kinderen op school mochten blijven zitten, ondanks de publicatie van het onderzoek naar de schokkende zaak. Het onderzoek is pas gepubliceerd nadat het meisje naar een andere school is gegaan, twee jaar na de eerste beschuldigingen, en bevestigt de aanrandingen.

"Dit is een schokkende fout en het ergste is dat de ouders nooit zullen weten wat er met hun dochter is gebeurd", leeft Keith Towler, commissaris voor kinderzaken van Wales met de ouders mee. "We gaan nu het onderzoeksproces in Wales onderzoeken, om te kijken of er veel eerder kan worden gepubliceerd. Liefst binnen een jaar nadat het incident heeft plaatsgevonden, om zo beter te kunnen achterhalen hoe en waarom het is gebeurd."


'Chavez snoert dissidenten de mond'

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft gisteren de regering van de Venezolaanse president Hugo Chavez beschuldigd van misbruik van de rechterlijke macht om tegenstanders te vervolgen.

Amnesty veroordeelde 'de reeks van politiek gemotiveerde arrestaties' van afgelopen maand toen drie aartsvijanden van Chavez opgepakt werden: de voormalige presidentskandidaat Oswaldo Alvarez Paz, oppositielid Wilmer Azuaje en televisiebaas Guillermo Zuloaga.

"Dissidenten worden aangeklaagd om ze om politieke redenen het zwijgen op te leggen en om te voorkomen dat ook anderen zich uitspreken", zegt Guadalupe Marengo, plaatsvervangend directeur van Amnesty op het continent.

Chavez ontkent dat hij dissidenten de mond probeert te snoeren. Ook ontkent hij dat hij de scepter zwaait over de rechterlijke macht. Chavez blijft wel achter de arrestaties staan, omdat 'een ieder die de Venezolaanse wet overtreedt, verantwoordelijk moet worden gehouden voor zijn daden'.

Alvarez Paz en Zuloaga zijn aangeklaagd vanwege 'misleidende en beledigende opmerkingen' jegens de president. Beiden ontkennen de aantijgingen en blijven bij hun verklaringen. Azuaje zou een agent geslagen hebben, een aanklacht die hij ontkent. Azuaje heeft corruptie binnen de familie Chavez aan de kaak gesteld.

Vogelaar ziet parallellen tussen PVV en NSB

Oud-minister van Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar (PvdA) ziet 'schokkende parallellen' tussen de opkomst van de PVV en die van de NSB. In een opiniestuk in het blad VolZin schrijft ze: "Het lijkt wel alsof we de belofte die we elkaar hebben gedaan na de Tweede Wereldoorlog 'dat nooit weer', vergeten zijn."

Vogelaar stelt dat Nederland 'op drift' is. "Recht voor zijn raap zeggen waar het op staat, mensen opzettelijk krenken, daarmee scoor je tegenwoordig als politicus. Dit gaat dan vaak ook nog gepaard met een roep om repressie en gewelddadig optreden door de overheid", schrijft de oud-politica.

"Pleidooien voor hogere gevangenisstraffen lijken gemeengoed te zijn geworden, over een oproep van Wilders om overlastgevers door de knieën te schieten en straatcommando's in te voeren ontstaat nog nauwelijks ophef." In haar tijd als minister lag Vogelaar ook geregeld overhoop met de PVV-voorman, die haar in de Kamer ooit 'knettergek' noemde.

Gewonden bij noodlanding helikopter

Bij een noodlanding van een helikopter op Rotterdam The Hague Airport zijn vanochtend twee inzittenden lichtgewond geraakt. Het toestel kreeg rond 11.45 uur meteen na het opstijgen problemen, waarop het direct met een flinke klap aan de grond werd gezet.

De inzittenden liepen nekklachten op, maar zijn volgens de luchthaven met de schrik vrijgekomen. Ze zijn voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Het toestel raakte beschadigd.

Door het voorval is de luchthaven drie kwartier dicht geweest. Een uitgaande vlucht naar Rome en een inkomende vlucht uit Londen liepen hierdoor vertraging op.

Oud-premier Griekenland overleden

De voormalige Griekse premier Tzannis Tzannetakis, die in 1989 korte tijd een coalitieregering leiding gaf, is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn kantoor bekendgemaakt. Tzannetakis overleed gisteren in een ziekenhuis in Athene.

Tzannetakis was drie maanden premier van Griekenland. Hij gaf leiding aan een coalitie van zijn conservatieve Nieuwe Democratisch Partij en de Griekse Communistische Partij.

Bayern München gaat vol voor de winst

De Champions League-wedstrijd tegen Manchester United was voor Bayern München niet meer dan een voorproefje voor de competitietopper morgen tegen Schalke 04. De ploeg van coach Louis van Gaal neemt bij winst in Gelsenkirchen de koppositie in de Bundesliga weer over van Schalke, dat zes speelronden voor het einde van het seizoen twee punten meer heeft.

"Dit is voor ons een zeer belangrijke wedstrijd, nog belangrijker dan het duel met United", zei aanvaller Ivica Olic. De Kroaat schoot zijn ploeg dinsdagavond in blessuretijd langs de Engelse kampioen (2-1). Over een week kan Bayern München op Old Trafford de halve eindstrijd bereiken. Niemand die in München echter al over die wedstrijd wil praten, daar is de confrontatie met Schalke 04 te belangrijk voor. "Deze wedstrijd gaat om de titel", beseft Olic. "En wij willen kampioen worden."

Podium Elton John bij Mexicaanse ruïnes ingestort

Het Mexicaanse podium waar Elton John morgen op zal optreden, is woensdag deels ingestort. Het podium, dat wordt gebouwd bij de piramide van Chichen Itza, klapte deels in elkaar tijdens het opbouwen. Twee bouwvakkers raakten lichtgewond, een derde werd met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. Elton John was niet aanwezig tijdens het ongeluk.

"Het evenement wordt niet afgezegd", zegt een woordvoerder van het Mexicaanse Instituut voor Antropologie en Geschiedenis. Hij verklaarde dat er geen schade is ontstaan aan de ruïnes, die ruim 1200 jaar oud zijn. Het podium is juist op een afstand van de piramide en de tempels gebouwd om schade te voorkomen.

De woordvoerder zegt dat de metalen rails waaraan lampen bevestigd worden naar beneden zijn gekomen. Het gewicht hiervan deed een deel van het podium instorten. Na het ongeluk is de hulp van experts ingeroepen om er zeker van te zijn dat de rails nu wel op een veilige manier bevestigd worden.

Sommige Mexicanen zijn fel tegen het toestaan van concerten bij de oude Mayastad, die in 2007 werd uitgeroepen tot één van de zeven wereldwonderen. Zij vinden dat de optredens de culturele betekenis van de ruïnes teniet doen en de kans op beschadiging aan de monumenten vergroten.

Sinds het optreden van Luciano Pavarotti in 1997 zijn er meer dan zes concerten georganiseerd bij de piramide. In 2008 trok de tenor Placido Domingo meer dan vierduizend toeschouwers met zijn concert. Hierbij bleven de monumenten ongedeerd.

Podium Elton John bij Mexicaanse ruïnes ingestort
Podium Elton John bij Mexicaanse ruïnes ingestort (Foto: Novum)

Mogelijk levensteken uit ondergelopen mijn China

Reddingswerkers hebben vandaag in een ondergelopen kolenmijn in het noorden van China klopgeluiden gehoord. Het zijn mogelijk de eerste levenstekens uit de mijn, waar sinds afgelopen zondag 153 mijnwerkers worden vermist.

Een voorlichter bij de mijn in Wangjialing in de provincie Shaanxi zei dat reddingswerkers die op buizen klopten mensen terug hebben horen slaan. Sommige reddingswerkers zouden ook geschreeuw hebben gehoord, maar de voorlichter kon dit niet bevestigen. Hulpverleners hebben melk en glucose door de buizen gegoten naar de mijnwerkers die mogelijk 250 meter onder de grond vastzitten.

De mijn liep zondagmiddag onder nadat bij graafwerkzaamheden vermoedelijk een oude mijnschacht vol water was doorboord. De 153 vermiste mijnwerkers zitten vermoedelijk op negen verschillende plekken vast. Sommige daarvan bevinden zich boven het waterpeil in de mijn.

Nergens in de wereld vallen meer doden in de mijnbouw dan in China, ondanks inspanningen van de overheid om het aantal slachtoffers omlaag te krijgen. Vorig jaar kwamen 2631 Chinese mijnwerkers om het leven, vergeleken met 6995 in 2002. De meeste ongelukken gebeuren door gebrekkige uitrusting of doordat veiligheidsvoorschriften niet worden nageleefd.

United 'slechts' drie weken zonder Rooney

Manchester United denkt dat Wayne Rooney drie weken aan de kant staat. Afgelopen dinsdag, in de Champions League-wedstrijd tegen  Bayern München, liep de aanvaller een blessure aan zijn enkel op. Gisteren wees een scan al uit dat de blessure van Rooney niet zo ernstig is als aanvankelijk werd gedacht.

"Het land kan opgelucht ademhalen. Wij zijn ook opgelucht. Het had een stuk erger kunnen zijn," aldus sir Alex Ferguson, de trainer van United, vandaag. Het WK voetbal van aankomende zomer in Zuid-Afrika komt voor Rooney dus niet in gevaar.

Killzone 2 gaat 3D

De 3D-hype begint nu echt van de grond te komen. Sony heeft al eerder gezegd dat ze zich zouden focussen op 3D-gaming voor de PlayStation 3 en nu wordt duidelijk hoe. Met een nieuwe firmware update, die op 10 juni uit zou moeten komen, wordt 3D-functionaliteit beschikbaar gemaakt voor enthousiaste gamers.

De eerste games die deze functionaliteit ontvangen zijn LittleBigPlanet, WipeOut HD, Super Stardust HD maar ook Gran Turismo 5 en Killzone 2. Waar we aanvankelijk dachten dat Killzone 3 in 3D zou zijn, winden ze er blijkbaar geen doekjes om met de nieuwe techniek.

In een uitgelekt filmpje van Qore, het online magazine van het PlayStation network, wordt duidelijk gemaakt hoe het systeem werkt. Naast de voorafgenoemde firmware update moet men een 3D-ready TV hebben die uitgerust is met HDMI 1.4 en een 3D-bril bezitten.

Hier is het gelekte filmpje te vinden.

kz2 3d

'Hulp Britse leraren om bendegeweld te stoppen'

Britse onderwijzers hebben meer hulp nodig bij het herkennen van signalen dat leerlingen zich bij bendes aan willen sluiten. Dat heeft de grootste onderwijsvakbond van Groot-Brittannië gezegd.

De vakbond, die vandaag bijeenkomt voor een jaarlijkse conferentie, vindt dat leraren en politie nauwer moeten samenwerken om geweld bij jongeren terug te dringen.

Groot-Brittannië probeert bendegeweld onder jongeren een halt toe te roepen.

Schip met walvisvlees niet in overtreding

Het schip dat door Greenpeace is geblokkeerd omdat het walvisvlees vervoert, gaat zonder lading verder. Dat heeft rederij Nyk Line volgens Greenpeace toegezegd.

Het schip had van de politie ook met lading gewoon door mogen varen. De papieren van het schip, de Nyk Orion, bleken na onderzoek door de Douane en de Algemene Inspectiedienst (AID) in orde te zijn en de lading en het vervoer ervan waren derhalve volgens internationale wetten toegestaan. De zeven containers met walvisvlees zijn volgens Greenpeace toch van boord gehaald omdat de rederij het met Greenpeace eens zou zijn dat niet moet worden gehandeld in walvisvlees.

De actievoerders hebben zich nog altijd vastgeketend aan de trossen van het schip, omdat ze op papier willen hebben dat de containers met vlees van dertien vinvissen niet weer aan boord gaan. Als de rederij dat niet ziet zitten, kan de kapitein de actievoerders twee keer vragen weg te gaan. Als ze niet luisteren, gaat de politie met hen in onderhandeling. Als dat ook niet helpt, worden de actievoerders verwijderd.

Greenpeace blokkeerde het schip gisternacht uit protest tegen de doorvoer van walvisvlees van IJsland naar Japan. Deze landen weigeren een verbod op walvisvaart te ondertekenen. Greenpeace wil dat Nederland 'een voorbeeld' stelt. "Het blijft natuurlijk bizar dat hier een actie van ons voor nodig is en dat de Nederlandse overheid geen maatregelen neemt om dit soort transporten over Nederlands grondgebied tegen te gaan," aldus een woordvoerder van Greenpeace.

[NBA] Orlando Magic in vorm voor playoffs

De basketballers van Orlando Magic zijn klaar voor de naderende playoffs in de Amerikaanse profcompetitie NBA. De ploeg rondom vedette Dwight Howard won met duidelijke cijfers van Dallas Mavericks: 97-82.

Het betekende de veertiende overwinning in de laatste zestien wedstrijden voor de nummer twee van de Eastern Conference. "We beginnen te pieken, dat is goed met het oog op de playoffs", concludeerd Howard, die met 17 punten en 20 rebounds zoals gebruikelijk een groot aandeel had in de score. "Ik wil de titel pakken en om dat te bereiken moeten we zo blijven presteren."

Zijn ploeggenoot Mickael Pietrus was met 24 punten (waaronder zes driepunters) de beste schutter bij de ploeg uit Orlando. Bij de Mavericks kwam de Duitse forward Dirk Nowitzki ook tot 24 punten. Hij kreeg verder weinig steun van zijn ploeggenoten, waardoor de thuisclub zakte naar de derde plek in de Western Conference.

Denver Nuggets zegevierde met 109-92 bij Portland Trailblazers. De Nuggets noteerden tegen Portland hun tweede winst in de afgelopen zeven wedstrijden. De ploeg daalde door de slechte serie van de tweede naar de vijfde plaats in de Western Conference. Orlando blijft tweede staan in het oosten.

Modern kruisigen

“Diederik, sta je nu nog eens op? Je bent al te laat voor school en ik moet zo naar mijn werk. Kom op. Uit je bed!”  Els liep zenuwachtig de kamer van haar zoon in en trok het dekbed van hem af.
“Mam, laat me alsjeblieft liggen. Ik ben ziek. Ik ga niet naar school. Ik heb hele erge hoofdpijn en ik denk dat ik koorts heb.” Diederik pakte snel het dekbed weer uit zijn moeders handen en kroop er onder.

Hamburger: "Boat Race is alles of niks"

Sjoerd Hamburger kan morgen op de Theems historie schrijven. De Nederlandse roeier gaat met de boot van Oxford voor zijn tweede opeenvolgende zege in de legendarische 'Boat Race'. Hamburger heeft als eerste niet-Engelstalige roeier bovendien de eer om als 'president' in de Acht te zitten.

Hamburger kreeg vorig jaar voor het eerst een plek in de boot van het universiteitsteam van Oxford. De geboren Fries werd na Gerritjan Eggenkamp (2002) de tweede Nederlander die de fameuze roeiwedstrijd over de Theems winnend afsloot.

In de geheel vernieuwde Acht van de 'donkerblauwen' geldt de 27-jarige Hamburger als enige veteraan. Hij heeft steun van onder anderen de Amerikaanse tweeling Tyler en Cameron Winklevoss en de Duitser Simon Gawlik. De Amerikaan Adam Barhamand is de stuurman. De Nederlander, die in 2008 deelnam aan de Olympische Spelen, benadrukte nog maar eens het belang van de 'Boat Race', de roeiklassieker tussen de universiteitsteams van Oxford en Cambridge die in 1829 voor het eerst werd gevaren en jaarlijks zo'n 200 miljoen tv-kijkers trekt.

"Bij de Olympische Spelen heb je tal van evenementen. Elke zeven minuten wordt wel een finale gehouden en is er weer een gouden medaille te winnen. De Boat Race is maar één keer per jaar en heeft maar één prijs. Zilver bestaat niet." Oxford won de laatste twee edities van de roeiklassieker door Londen. In totaal wonnen de 'donkerblauwen' 75 keer, de boot van Cambridge - de 'lichtblauwen' - kwam 79 keer als winnaar over de finish. De editie van 1877 eindigde onbeslist.

"Het is alles of niks", weet Hamburger. "Het is een kwestie van gaan en als je het verpest, is het klaar. Dan heb je een heel jaar voor niets gewerkt. De leden van de winnende boot zullen voor de rest van hun leven winnaars zijn."

De omstandigheden op de Theems zijn morgenmiddag waarschijnlijk zwaar. De deskundigen verwachten harde windvlagen en ruw water. De toss tussen Hamburger en Cambridge-president Deaglan McEachern maakt uit welke boot mag bepalen wie aan welke kant van de rivier start. De wedstrijd gaat over 6.779 meter, met de start bij Putney Bridge en de finishlijn ter hoogte van Chiswick Bridge.

'Heerenveen wil Raitala huren van Hoffenheim'

Sc Heerenveen is volgens het Duitse blad Der Kicker de belangrijkste kandidaat om de Finse international Jukka Raitala van 1899 Hoffenheim te huren. Het Duitse team nam de 21-jarige verdediger over van HJK Helsinki, maar wil hem waarschijnlijk eerst voor een jaar verhuren aan een andere club.

"Raitala heeft zich goed ontwikkeld en het is nu belangrijk dat hij zo veel mogelijk ervaring opdoet. Het is niet uitgesloten dat we hem komende zomer verhuren. Dat hangt af van hoe hij zich de komende tijd manifesteert," zei de manager bij de Duitse club Jan Schindelmeister.

Raitala werd sinds augustus vorig jaar gehuurd van Helsinki en kwam bij Hoffenheim in de Bundesliga nog maar eenmaal in actie. Toch maakte de jonge verdediger genoeg indruk om te mogen blijven. Hij heeft bij de club uit de Bundesliga nu een contract tot medio 2014. Naast Heerenveen zou ook 1. FC Nürnberg in de markt zijn om de Fin te willen huren.

Rentree na 1,5 jaar dichtbij voor Hargreaves

Owen Hargreaves keert mogelijk dit weekeinde terug op het voetbalveld. De 29-jarige middenvelder van Manchester United staat al negentien maanden buitenspel met een zware knieblessure.

United-trainer Alex Ferguson meldde vandaag dat Hargreaves wellicht wordt opgenomen in de selectie voor de thuiswedstrijd van morgen tegen Chelsea. Hargreaves raakte in september 2008 zwaar geblesseerd. De in Canada geboren Brit werd geopereerd aan beide knieën. Zijn terugkeer werd al enkele keren uitgesteld.

Ook John O'Shea maakt mogelijk zijn rentree. De Ier viel in november uit met een beenblessure in de interland tegen Frankrijk.

Groot deel helikopters Defensie voorlopig gevloerd

Een groot deel van de helikopters van Defensie komt voorlopig niet van de grond. Dat komt door slijtage in Afghanistan, de monopoliepositie van onderdelenleveranciers, te weinig geld voor nieuwe onderdelen en een gebrek aan technisch personeel, schrijft staatssecretaris van Defensie Jack de Vries in een Kamerbrief.

Het is al langer bekend dat de Apache-gevechtshelikopters en Chinook-transporthelikopters in Afghanistan sneller slijten door het opwaaiende stof. Bij het repareren van de helikopters komt echter meer kijken dan op het eerste gezicht lijkt.

De leveranciers van reserveonderdelen hebben vaak een monopoliepositie. Dat heeft bij de Chinook meerdere keren geleid tot hoge prijzen of moeizame onderhandelingen. Hierdoor blijven de helikopters langer aan de grond.

Daardoor neemt de opleiding van piloten, boordbemanningen en technisch personeel ook meer tijd in beslag. Defensie heeft vorig jaar al extra onderdelen besteld, maar moet nu de hand op de knip houden. De Chinook, de Apache en de Cougar-transporthelikopter kunnen hierdoor in de toekomst minder steun bieden aan de land- en zeestrijdkrachten. De inzet in Afghanistan loopt volgens De Vries geen gevaar.

Van de 29 Apaches zijn er acht in de VS voor oefeningen, vijf in Afghanistan en vijf in onderhoud. Van de overige elf zijn er gemiddeld vier of vijf inzetbaar, terwijl Defensie voor opleiding en training zeven Apaches nodig zegt te hebben.

Van de elf Chinooks zijn er drie in Afghanistan. Aan drie toestellen wordt gesleuteld en van de overige vijf zijn er vaak maar twee inzetbaar, terwijl ze alle vijf nodig zijn. Dat ze niet allemaal inzetbaar zijn, komt door gebrek aan onderdelen, inspecties die langer duren dan verwacht, overmatige slijtage of een tekort aan ervaren personeel voor onderhoud. Halverwege volgend jaar komen er zes Chinooks bij.

Van de zeventien Cougars zijn er vijf in Afghanistan. Daar is er een beschadigd geraakt toen hij werd beschoten. Aan vier toestellen in Nederland wordt gesleuteld. Van de overige zeven zijn er vier tot zes inzetbaar, ook door een tekort aan onderhoudspersoneel en reserveonderdelen.

DRM niet reden vertraging Splinter Cell

Volgens een Ubisoft-vertegenwoordiger is de vertraging van Splinter Cell: Conviction op PC niet te wijten aan de omstreden DRM van Ubisoft. De game is twee weken vertraagd ten opzichte van de Xbox 360-release. In een vorig bericht hadden we een vermoeden dat dit DRM-gerelateerd kon zijn.

Volgens de vertegenwoordiger is het uitstel bedoeld om de puntjes op te i te zetten. De twee weken zullen goed gebruikt worden om te debuggen en de boel op te poetsen. De DRM heeft al veel kritiek gekregen, waarbij games als The Settlers 7, Assassins Creed 2 en Silent Hunter 5 op momenten onspeelbaar waren. We wachten af of ook Splinter Cell slachtoffer zal worden...

SC:C
Nu maar hopen dat Splinter Cells DRM net zo onzichtbaar is als Sam zelf.

'Overheid moet supermarktmonopolies aanpakken'

De overheid moet maatregelen nemen om supermarktmonopolies tegen te gaan. Dat oppert de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Die ontdekte dat bijna een kwart van de Nederlanders meer dan een kilometer extra moet afleggen om niet naar de dichtstbijzijnde supermarkt te gaan.

Hierdoor ontstaat volgens de RUG vaak een ruimtelijk monopolie. Vooral Albert Heijn spint daar garen bij.

Voor 36 procent van de bevolking is Albert Heijn de dichtstbijzijnde supermarkt. In Den Haag geldt dat zelfs voor ruim driekwart. Voor acht procent van de mensen in heel Nederland is Albert Heijn de enige supermarkt in een straal van een kilometer om hun huis.

De onderzoekers wijzen erop dat er regels zijn opgesteld voor benzinepompen langs snelwegen om ruimtelijke monopolies te voorkomen. Binnen 25 kilometer in één rijrichting mogen niet twee pompen van hetzelfde merk staan. Het ligt volgens de universiteit voor de hand om voor supermarkten ook een soortgelijk beleid te ontwikkelen.

Voor het onderzoek werden 1930 supermarkten met vijf of meer kassa's onderzocht.

Van den Heuvel niet langer bondscoach hockeyheren

Vanmorgen is bekend gemaakt dat Michel van den Heuvel vertrekt als bondscoach van de Nederlandse hockeyheren. De reden voor zijn vertrek is volgens de Nederlandse hockeybond een verschil van inzicht in de aanloop naar de Olympische Spelen over twee jaar in Londen.

Na de Olympische Spelen van 2008 in Beijing werd de 45-jarige Van den Heuvel, na eerder als assistent-bondscoach en bondscoach van Jong Oranje werkzaam te zijn geweest, aangesteld als opvolger van Roelant Oltmans.

Onder leiding van Van den Heuvel slaagde Oranje er niet in grote successen te behalen. Tijdens het WK vorige maand in India werden de Nederlandse hockeyheren derde.

Controle belasting hapert door nieuwe werkwijze

Het aantal boetes dat de Belastingdienst uitdeelt is de afgelopen vijf jaar met zestig procent gedaald. Het Financieele Dagblad meldt vandaag dat de Belastingdienst de eigen doelstellingen niet haalt voor vervolging, beboeting en correcties van belastingvergrijpen.

Niet alleen het aantal boetes, ook het aantal aanmeldingen voor omvangrijke strafzaken blijft achter. Vorig jaar stokte dat op 3300 gevallen, terwijl in 2005 nog zesduizend zaken aangemeld werden. Vorig jaar kwam 96 miljoen euro aan boetes binnen, tegen 323 miljoen euro in 2005.

De daling komt volgens de Belastingdienst door een nieuwe werkwijze. De pakkans bij fraude is niet minder geworden, verzekert een woordvoerder van de Belastingdienst in het FD.

Dode Florapark vermoedelijk vluchtende inbreker

De dode man die gisterochtend werd aangetroffen in het Amsterdamse Florapark was op de vlucht voor de politie. Vermoedelijk was hij het Noord-Hollandskanaal overgezwommen om aan de politie te ontkomen en overleed hij aan onderkoeling.

Gisterochtend rond 06.15 uur werd de man gevonden in het gras nabij de Johan van Hasseltweg in Amsterdam-Noord. Hij was slechts gekleed in een t-shirt, een onderbroek en een paar sokken. Onderzoek van de politie wees uit dat hij hoogstwaarschijnlijk betrokken was bij een inbraak op de Nieuwendammerdijk. Hij ging er op een motor vandoor waarbij hij gevolgd werd door de politie. Bij de Adelaarsweg raakten ze de verdachte kwijt.

Langs het Noord-Hollandskanaal werden meerdere kledingstukken aangetroffen. De politie vermoedt dat de man het kanaal is overgezwommen, onderkoeld raakte en in het Florapark overleed.

ABN AMRO en Fortis krijgen zelfde bestuur

ABN AMRO Bank N.V. en Fortis Bank Nederland N.V. zijn ondergebracht in ABN AMRO Group N.V. en een identieke raad van bestuur en raad van commissarissen is benoemd voor beide banken, meldden de bedrijven afgelopen nacht.

Met de juridische separatie van RBS en het afronden van de verkoop van bedrijfsonderdelen in het kader van de EC Remedy is weer een horde genomen richting een volledige fusie van ABN AMRO en Fortis, aldus ABN AMRO in een persbericht.

Zowel ABN AMRO als Fortis maken daarbij de nieuwe samenstelling van hun bestuursorganen bekend. Gerrit Zalm is benoemd tot voorzitter. Deze post bekleedde hij al bij ABN AMRO. Jan van Rutte, voorheen bestuurder bij Fortis, wordt de vice-voorzitter en chief financial officer.

Verder zal het bestuur van de twee instellingen bestaan uit Johan van Hall, Caroline Princen, Wietze Reehoorn, Chris Vogelzang en Joop Wijn.

De negenkoppige raad van commissarissen komt te staan onder voorzitterschap van Hessel Lindenbergh. Hij was eerder lid de raad van bestuur van ING Groep nv.

De beide banken, die volledig in handen zijn van de Nederlandse Staat, opereren vooralsnog als zelfstandige banken tot aan de juridische fusie die naar verwachting in de tweede helft van 2010 wordt afgerond.

'Vrouwen vaker bereid tot orgaandonatie'

Jonge vrouwen zijn vaker bereid hun organen na hun dood af te staan dan mannen. Van de 18-jarige vrouwen is ruim 65 procent bereid tot donatie. Van de mannen een minimale meerderheid van 52 procent. Dat concludeert de Nederlandse Transplantatie Stichting uit een onderzoek onder ruim vijfhonderd 17- en 18-jarigen.

Van alle 18-jarigen is zestig procent bereid zijn organen na overlijden te doneren. Bijna de helft van de vrouwen zegt van plan te zijn binnenkort haar keuze in het Donorregister vast te leggen. Onder de mannen is dit nog minder dan dertig procent.

Van alle ondervraagden weet een derde nog niet of hij zijn keuze wil registreren. Het onderzoek is uitgevoerd omdat rond deze tijd tweehonderdduizend 18-jarigen het donorregistratiepakket krijgen opgestuurd.

Japan klaagt Sea Shepherd-activist aan

Japanse openbare aanklagers hebben vandaag Sea Shepherd-activist Peter Bethune aangeklaagd voor het illegaal enteren van een harpoenschip van de Japanse walvisvaartvloot bij Antarctica.

Bethune klom in februari aan boord van de Shonan Maru 2 om de schipper aan te houden en een rekening van drie miljoen dollar te overhandigen voor de vernieling van een actieschip tijdens een eerder protest. De Japanners hielden Bethune vast aan boord en namen hem mee terug naar Japan, waar hij bij aankomst op 12 maart gearresteerd werd en sindsdien in hechtenis zit.

Het openbaar ministerie in Tokyo klaagde de 44-jarige Nieuw-Zeelander aan wegens toebrengen van lichamelijk letsel, verboden bezit van een steekwapen, vernieling, belemmering van het uitoefenen van een bedrijf en wederrechtelijke betreding. Toebrengen van letsel en belemmering van het uitoefenen van een bedrijf zijn de zwaarste vergrijpen die Bethune ten laste worden gelegd. Op elk staat vijftien jaar gevangenisstraf of vijfhonderdduizend yen (bijna vierduizend euro) boete. De aanklacht luidde in eerste instantie alleen wederrechtelijke betreding, waar maximaal drie jaar of honderdduizend yen op staat.

De Japanse advocaten van Bethune wilden geen commentaar geven.

De Japanse walvisvaart is door de Internationale Walvisvaartcommissie toegestaan. Officieel heet het een wetenschappelijk onderzoeksprogramma te zijn, maar volgens tegenstanders is het een dekmantel voor commerciële walvisvangst, die sinds 1986 verboden is. Japan vangt overwegend potvissen, die geen bedreigde soort vormen. Walvisvlees dat niet nodig is voor onderzoek, wordt in Japan voor consumptie verkocht.

Auto beschoten in Amsterdam

Een auto is vannacht beschoten in het centrum van Amsterdam. Rond 02.45 uur werd het voertuig met meerdere inzittenden op het Waterlooplein onder vuur genomen. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

Volgens getuigen schoot een man op straat op de auto en rende hij vervolgens weg. De politie trof op het Waterlooplein niemand aan, maar vond wel lege hulzen. Rond 03.30 uur meldde de bestuurder van de auto zich in een andere stad bij de politie.

Sid Meier groot fan van Facebook

Sid Meier, de bedenker van onder andere Civilization, ziet Facebook en andere sociale netwerken als een interessante nieuwe technologie. Dit heeft volgens Meier vooral te maken met de manier waarop mensen met sociale netwerken omgaan.

"Ik zie sociale netwerken als een compleet nieuwe technologie. Het zijn plekken die ons constant toegang tot onze vrienden geven en waar mensen geregeld langskomen. Dit is iets totaal anders dan mensen die voor een PC gaan zitten om een game te spelen," aldus Meier in gesprek met website Edge Online.

Eind dit jaar zal Sid Meier een nieuwe versie van Civilization voor de PC af hebben. Eerst bracht hij Civilization Revolution naar de Playstation 3 en Xbox 360, en binnenkort komt er een 'Civ' naar de sociale netwerksite Facebook.

"We hebben enkele spannende nieuwe concepten weten te verwerken in Civilization Revolution en datzelfde proces doorlopen we nu ook bij de ontwikkeling van onze sociale netwerk-game. Het is een uitdaging om de leukste elementen van Civilization te combineren met de unieke eigenschappen van sociale netwerksites."

Sid Meier's Civilization V ligt vanaf 30 november voor de PC in de winkel. Een releasedatum voor de Facebook-game is vooralsnog onbekend.

Sid Meier groot fan van Facebook
Sid Meier groot fan van Facebook

30 procent jongeren gaat soms vreemd

De helft van de jongeren is wel eens in de verleiding geweest om vreemd te gaan. Bijna dertig procent kon de verleiding niet weerstaan. Dat blijkt uit onderzoek onder 2300 jongeren tussen 12 en 24 jaar van Top-X, het jongerenpanel van EenVandaag, in samenwerking met NOS Headlines en Metropolis.

Scheve schaats

Metropolis besteedt morgen (3 april) aandacht aan de thema's monogamie en polygamie. Top-X en NOS Headlines grepen deze aanleiding aan om te peilen hoe jongeren anno 2010 denken over relaties. Van alle jongeren ging 28 procent in zijn relatie ooit de fout in. Het merendeel zoende met een ander; een derde van hen had seks. Jongens zijn iets vaker in de verleiding om vreemd te gaan dan meisjes. Vertellen tegen je partner blijkt een hele opgave: de helft heeft het nooit opgebiecht. 

Filmpje pakken
Je vaste vriend of vriendin naar de bioscoop met een ander? Veertig procent zou dit niet pikken. Flirten met iemand anders mag van de helft (47 %), maar veertig procent vindt dit een minder prettig idee. Bijna niemand pikt het als zijn/haar partner met iemand anders naar bed gaat; tweederde zegt gelijk een punt achter de relatie te zetten.

Eeuwigdurende liefde
Zestig procent gelooft dat de mens van nature niet monogaam is. Maar ondanks alle escapades, gelooft bijna driekwart van de jongeren tóch in liefde voor het leven. De meerderheid vindt het dan ook belangrijk om ooit in het huwelijksbootje te stappen. Meisjes dromen hier vaker over dan jongens.

Twee vriendjes
Top-X legde de deelnemers een fragment van Metropolis voor van een relatie tussen drie mensen. Een op de vijf jongeren kan zich best voorstellen een relatie met meerdere mensen tegelijk te hebben (poly-amorie). En eenderde stelt dat iedereen zelf mag bepalen met hoeveel mensen hij of zij trouwt. 

Aanpassing spiegels pas voor Barcelona

De Formule 1-teams hoeven pas voor de Grand Prix van Spanje in Barcelona de spiegels op hun Formule 1-bolides aan te passen. Gisteren werd bekend dat de FIA eist dat de spiegels aan de cockpit bevestigd zitten en niet zoals nu bij enkele teams bij de sidepods. De aanpassingen hadden aanvankelijk voor China gedaan moeten zijn.

De teams die met het systeem rijden zijn Red Bull, Ferrari, Williams, Force India, Sauber en HRT. Zij hebben nog ruim een maand om hun bolides aan te passen aan de nieuwste eisen. Het verplaatsen van de spiegels naar de cockpit wordt door de autosportfederatie genoemd als verbetering van de veiligheid, omdat enkele coureurs hadden geklaagd over de slechte zichtbaarheid van andere auto's en dat hierdoor gevaarlijke situaties ontstonden.

Ubisoft DRM treft ook Settlers 7

Ubisofts' radicale anti-piraterij game-beveiliging(DRM), die eist dat je altijd een internetverbinding moet hebben om te spelen, heeft nieuwe slachtoffers gemaakt. Voornamelijk Australische bezitters van de game The Settlers 7: Paths to a Kingdom kunnen niet spelen vanwege een "server not available" -error.

Blijkbaar heeft men nog steeds niet geleerd van hun voorgaande problemen met Assassins Creed 2 en Silent Hunter 5. De fout, die volgens een Ubisoft-vertegenwoordiger temaken had met het systeem dat multiplayer-accounts verifiëert, zou naar eigen zeggen niet met de DRM temaken hebben. Sommige Australiërs beweren zelfs al een week na aanschaf nog steeds niet te kunnen spelen.

In een topic op Ubi.com vroeg men aan gebruikers met het probleem om gegevens van hun ISP en hun loginnamen. Blijkbaar zou ook het probleem te verhelpen zijn als er wordt gebeld met de tech support van Ubisoft. Een patch is al uitgebracht, maar schijnt niet te helpen...

Settlers 7
Als de problemen opgelost zijn, bedoelen we...

Aangifte pretpark na 1-aprilgrap

Een Jul de Torenmuis werd afgelopen week vermist. Jul, eigendom en mascotte van pretpark Koningin Juliana Toren, stond in Apeldoorn ter ere van het honderdjarige bestaan van het park.

Het pretpark deed vervolgens telefonisch aangifte van diefstal van één van de vierduizend euro kostende muizen. Er staan namelijk meerdere Juls over de stad verspreid. "Het leidde daar tot hilariteit", volgens directielid Ronald Noorlander. 'Gezocht: torenmuis met groene broek en blauw-wit shirt.'

Gisteren werd duidelijk waar de muis verbleef. Het beeldje stond bij concurrent Apenheul. "Een ludieke 1-aprilgrap", vond Renée van Woerkom van Apenheul. "Een honderdjarige verdient een uitje. Jul was nog nooit langs geweest. Hoog tijd voor een bezoekje."

Apenheul heeft het beeld inmiddels weer teruggezet voorzien van een spandoek waarop te lezen staat. 'Pas op Jul: overslingerende apen! Apenheul feliciteert Koningin Juliana Toren.' Nu is het nog even afwachten of de politie werk van de apenstreek gaat maken.

Dead Space 2 minder eng

Gamestudio Visceral Games wil Dead Space 2 bewust minder eng maken dan het origineel, vertelt producer Steve Papoutsis tegenover G4 TV. Volgens Papoutsis zat de horror het verhaal van Dead Space behoorlijk in de weg.

"Het eerste deel was zo spannend dat sommige gamers niet eens naar de audiologs durfden te luisteren", aldus producer Steve Papoutsis. "Ze waren bang dat ze anders de monsters niet zouden horen aankomen. Hierdoor hebben deze spelers veel van het verhaal gemist."

In Dead Space 2 zal volgens Papoutsis de nadruk meer op actie komen te liggen. "We hebben Isaac (het hoofdpersonage -red.) in dit vervolg een stuk sterker gemaakt waardoor er een betere balans tussen horror en actie ontstaat. We willen spelers de mogelijkheid geven om meer van de omgeving te genieten zonder in constante doodsangst te hoeven verkeren."

Dead Space 2 moet begin 2011 uitkomen op de Xbox 360, Playstation 3 en PC.

'Dead Space 2' minder eng
Dead Space 2 minder eng

Bekijk de hemel in The Last Story art

Met The Last Story wil Mistwalker proberen een nieuw soort RPG te creëren waarin de universele gevoelens van mensen een rol zullen spelen. Mistwalker is een developer-studio dat is opgericht door Hironobu Sakaguchi, de spirituele vader van Final Fantasy, en is vooral bekend door de RPG's Blue Dragon en Lost Odyssey.

Hoewel we nog steeds weinig over de game weten, hebben de mensen van Mistwalker toch art vrijgegeven. Wanneer de game, die exclusief voor de Wii is, uitkomt, is nog niet bekend. Wel kun je een kijkje nemen op de Japanse website.

 

F1-teams bespreken terugkeer KERS in 2011

De Formule 1-teams verenigd in de FOTA zullen later vandaag in Maleisië bijeen komen om de toekomst van de sport te gaan bespreken. Eén van de punten die op de agenda staat is de terugkeer van het Kinetic Energy Recovery System in 2011.

KERS werd vorig jaar geïntroduceerd om de Formule 1 te vergroenen en het inhalen te bevorderen. Omdat het systeem kostbaar bleek en alleen Ferrari en McLaren er het hele seizoen mee reden werd besloten om het systeem voor dit jaar niet te gebruiken. Volgens de regels blijft het echter gewoon toegestaan.

De mogelijkheden van KERS voor volgend jaar variëren van het aanwijzen van een standaard leverancier tot het volledig vrijgeven van het systeem. Er zal gekeken worden hoe krachtig het systeem moet worden, omdat het wel mogelijk moet zijn dat de powerboost, zoals een vergelijkbaar systeem in andere raceklasses heet, optimaal gebruikt kan gaan worden.

Dat het terugwinnen van de remenergie weer hoog op de agenda staat komt doordat het dit jaar in Bahrein lastig is gebleken andere coureurs in te halen. Voor volgend jaar is de omstreden dubbele diffuser al verboden, maar er wordt gekeken naar meer maatregelen om de races aantrekkelijker te maken. Zo wordt er naast het gebruik van KERS door de FIA ook gekeken naar het verhogen van de diameter van de achterbanden van dertien naar achttien inch om zo de mechanische grip van de auto's te vergroten, zodat het makkelijker voor auto's wordt om dichter op elkaar te rijden.

Vooronderzoek naar vuurwerk bij Feyenoord

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft een vooronderzoek ingesteld naar het gebruik van vuurwerk bij het bekerduel tussen Feyenoord en FC Twente vorige week in De Kuip. Dat meldt de Rotterdamse club vandaag op de website.

Er zijn inmiddels drie personen aangehouden. Feyenoord doet naar aanleiding hiervan een dringend beroep op de supporters om geen vuurwerk en/of fakkels af te steken in het stadion. De club wijst erop dat dit tot levensgevaarlijke situaties kan leiden en dat het Feyenoord op geldboetes kan komen te staan. Daarnaast lopen supporters risico op een landelijk stadionverbod van 18 maanden en een boete van 450 euro.

Jongeren gooien man op metrospoor

De Belgische politie is op zoek naar getuigen van een extreem geval van agressie in de Brusselse metro. Op nieuwjaarsnacht werd toen een Bulgaarse student (22) zonder enige aanleiding aangevallen door een groepje jongeren van Afrikaanse afkomst, waarschijnlijk Rwandezen. De man werd ernstig mishandeld en vanaf enkele meters hoogte op het metrospoor gegooid.

De federale gerechtelijke politie heeft een video vrijgegeven met daarop de gruwelijke beelden van de mishandeling van de student die stage liep bij het Europees parlement. De beelden circuleren nu op internet in de hoop dat mensen de daders herkennen en zullen aangeven. 

Een groepje jongeren viel op de bewuste nacht op station Naamsepoort het slachtoffer aan. Hij krijgt rake klappen te verduren en wordt later van de eerste verdieping op het spoor van de metro gegooid. Hierbij slaat de man met zijn hoofd tegen het perron. Al deze beelden zijn op het filmpje te zien en daarom wordt het filmpje niet geschikt geacht voor gevoelige mensen. Gelukkig voor de man hijsen passanten de student weer op het perron.

De beelden van de veiligheidscamera's laten zien dat de jongen zich tevergeefs probeert te verdedigen tegen zijn aanvallers. Uiteindelijk overleefde de Bulgaar het incident, maar hij brak wel zijn nekwervels.

"Dat we drie maanden na de feiten nog een oproep naar getuigen doen, wijst erop hoe uitzonderlijk dit soort agressie is", zegt de woordvoerster van de federale politie, Tine Hollevoet. 

Hieronder de gruwelijke beelden: NIET voor gevoelige kijkers!
De beelden tot aan 1 minuut en 12 seconden hebben betrekking op dit incident. De beelden daarna hebben betrekking op een incident eerder in 2009.

Ancelotti: "A. Cole op tijd fit voor WK"

Volgens Chelsea-trainer Carlo Ancelotti zal Ashley Cole op tijd fit zijn voor het komende WK voetbal in Zuid-Afrika. De linkerverdediger brak in februari zijn enkel, maar herstelt nu volgens de oefenmeester voorspoedig.

"Cole zal dit seizoen zeker nog in actie komen. En hij zal klaar zijn voor het WK," zei Ancelotti tegen Sky Sports. "Ik heb hier niet met Fabio Capello (bondscoach van het Engelse nationale team, red.) over gesproken, maar de medische staf van het Engelse team heeft contact met het team van ons. Ashley traint momenteel individueel en ik denk dat hij over een dag of vijftien kan aansluiten bij de groep. Over een week of drie kan hij weer spelen."

FOK.nl start FOK!Idols:De laatste dag!

FOK!kers opgelet: ben je ervan overtuigd dat je een gouden stem hebt, maar durf je eigenlijk niet mee te doen met Idols of X Factor?

Dan is dit je kans, want FOK! organiseert een eigen talentenjacht. Het doel van deze talentenjacht is om te zien of er op FOK! nog onontdekte idolen rondlopen. Twee jaar geleden won Savale de eerste editie van FOK!Idols, vorig jaar opgevolgd door motorbloempje. Dit jaar dus nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Als je beschikt over een microfoon en opnameapparatuur is dat al voldoende. Stuur je opgenomen video in (uploaden bij YouTube) en je dingt mee naar de titel FOK!Idol. Je kunt je video insturen tot en met 2 april, waarna de userstemronde zal beginnen. De top 3 die hieruit voortkomt zal met een nieuw nummer de finale ingaan.

De uiteindelijke winnaar zal naar huis gaan met een professionele EW G3 draadloze set, beschikbaar gesteld door Sennheiser. Voor een uitgebreide beschrijving van deze hoofdprijs klik je op de link.


Voor meer informatie over FOK!Idols kun je terecht op het forum! We wensen alle deelnemers veel succes bij hun poging om onsterfelijk beroemd te worden.

 

Update:

Vandaag is de laatste dag dat talentvolle FOK!kers hun filmpje kunnen insturen. Dus wil je nog meedingen naar die mooie prijs, stuur dan vandaag nog je filmpje in!

Capcom steunt het goede doel met Lost Planet 2

Capcom gaat geld doneren aan Music for Relief via hun game Lost Planet 2. Wanneer de gratis demo op de Xbox 360 en Playstation 3 een miljoen keer wordt gedownload, zal Capcom 20 duizend dollar overmaken en voor elk half miljoen extra downloads komt daar nog eens 5000 dollar bij.

Daarnaast zal Capcom ook de launchparty van Lost Planet 2 in het teken zetten van de stichting die hulp biedt aan slachtoffers van natuurrampen. Een wedstrijd voor leden van de Capcom Unity-website zal het voor gewone gamers mogelijk maken om het op te nemen tegen de verschillende 'beroemdheden' die op dit evenement aanwezig zullen zijn.

Lost Planet 2 is een actiegame waarin de speler het als 'sneeuwpiraat', bepakt met grote wapens, moet opnemen tegen de Akrids. Deze gigantische insecten, en andere monsters, zijn het best te bestrijden in samenwerking met andere gamers.

Lost Planet 2 wordt op 16 mei uitgegeven voor de Playstation 3 en Xbox 360. De launchparty wordt op 6 mei in Los Angeles gehouden.

Capcom steunt het goede doel met 'Lost Planet 2'
Capcom steunt het goede doel met Lost Planet 2

Filmisch verhaal belangrijk in Mafia II

Het verhaal en de manier waarop het verhaal verteld wordt, is zeer belangrijk in Mafia II. Dit vertellen Denby Grace, senior producer 2K Games, en Tomas Hrebicek, cinematisch director 2K Czech in een videodagboek.

"Het is voor ons erg belangrijk om het verhaal op een filmische wijze te vertellen. Dat is iets wat we bij 2K Czech goed kunnen. We hebben er veel tijd en moeite in gestopt om dit te perfectioneren. Het is iets waar we het meest trots op zijn", vertelt Denby Grace.

"De game wordt op een Hollywood-achtige manier gepresenteerd, en visueel ziet het er schitterend uit. Maar het verhaal blijft het belangrijkste. We willen de relatie tussen Vito en Joe zo intens mogelijk neerzetten. Joe is Vito's beste vriend," aldus Grace. "Misschien zelfs familie, of meer", vult Hrebicek aan.

In Mafia II wordt de hoofdrol opgeëist door Vito. Samen met zijn jeugdvriend Joe probeert deze Italiaanse Amerikaan de armoede te ontvluchten. Hij besluit zich omhoog te werken binnen de maffia.

Mafia II is vanaf 27 augustus te verkrijgen op de Xbox 360, Playstation 3 en PC.

Filmisch verhaal belangrijk in 'Mafia II'
Filmisch verhaal belangrijk in Mafia II

Gamedief meldt zich bij politie

Justin D. May, de gamer die de game Breach probeerde te stelen tijdens de Penny Arcade Expo in de Verenigde Staten (link), heeft zichzelf woensdag aangegeven bij de politie. Dit schrijft weblog Kotaku.

May werd gezocht door de Amerikaanse autoriteiten nadat hij zich niet bij de rechtbank had gemeld op maandagochtend. Toen Justin D. May hoorde van het arrestatiebevel, nam de twintigjarige jongen contact op met de autoriteiten. May zal op 19 mei voor de rechter moeten komen in Boston.

Er is een kans dat Justin D. May voor maximaal zeven jaar in de bajes zal moeten verblijven. Een geldboete van zo'n 25 duizend dollar behoort ook tot de mogelijkheden. Omdat de jongen zich vrijwillig bij de politie meldde, zal hij niet extra worden gestraft voor zijn afwezigheid afgelopen maandag.

Gamedief meldt zich bij politie
Gamedief meldt zich bij politie

De Mos na twee maanden weg bij Kavala

Aad de Mos is na twee maanden alweer opgestapt als coach van het Griekse FC Kavala. De 63-jarige Haagse trainer botste met de clubleiding, meldt de Telegraaf vandaag.

De Mos wilde in overleg met het bestuur de bezem door de spelersgroep halen, maar de president van de club kwam op het laatste moment terug op de beslissing. "Ik heb het vermoeden dat ze zijn geschrokken van de kosten van dit besluit. Ik kreeg ineens te horen dat de zes spelers met de grootste contracten zouden blijven", legt De Mos uit. De trainer wilde van veertien spelers af.

"Ik heb ze gezegd dat ze beter meteen met een nieuwe man verder kunnen gaan. Daar hadden ze begrip voor." De Mos en zijn assistent Martin Koopman keerden gisteravond terug naar Nederland.

Kleuter rookt en vloekt, ouders krijgen waarschuwing

Een klein ventje uit Indonesië heeft flink wat stof doen opwaaien nadat er een YouTube filmpje van hem verscheen waarop te zien was dat hij rookte, vloekte en seksueel getinte gebaren maakte. Dit alles terwijl hij flink werd aangemoedigd door een stel volwassenen. 

Als het jongetje, dat Sandy heet, gevraagd wordt wat hij later wil worden, antwoordt hij heel stellig dat hij een dief wil worden en al zijn geld aan hoeren wil uitgeven. De video waarop dit alles te zien was, is inmiddels weer van YouTube verwijderd omdat het in strijd zou zijn met de gebruikersregels, zo meldt de The Jakarta Globe Daily.

De kinderbescherming, die een onderzoek heeft ingesteld naar het jongetje, constateert dat er sprake is van kindermisbruik. "Dit jongetje moet onmiddellijk psychologisch behandeld worden, om zijn ontwikkeling niet te verstoren. Hij kan niet zo door het leven blijven gaan", zo verklaart Seto Mulyadi, de woordvoerster van de kinderbescherming. Volgens persbureau AFP hebben de ouders van Sandy een waarschuwing gekregen. 

Enclave komt naar de Wii

Enclave is een RPG ontwikkeld door Starbreeze die uitgebracht is op de Xbox en PC. Helaas voor Starbreeze is de game niet echt een succes geworden en de meeste gamers hebben het spel aan zich voorbij laten gaan. TopWare Interactive is nu van plan hier verandering in te brengen.

TopWare Interactive wil de game namelijk opnieuw uitbrengen op de Wii met een verbeterd save-systeem, een interactieve tutorial en motion-controls.  De remake zal 'Enclave: Shadows of Twilight' gaan heten en zal in tegenstelling tot het origineel gelijk de 'light and dark' verhaallijnen beschikbaar stellen. Mensen die de game niet hebben gespeeld zal dit niet veel zeggen, maar gamers hadden duidelijk gemaakt dat deze verandering de game echt ten goede zou komen. Het idee hierachter is dat als je moralistisch goede keuzes maakt je de 'light' verhaallijn zal doorlopen en bij tegengestelde keuzes de 'dark' verhaallijn tot een goed einde zult moeten brengen. Hierdoor heb je dus eigenlijk twee verschillende verhalen met eigen missies.

Starbreeze is ook verantwoordelijk voor 'The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay' dus ze zijn zeker in staat goede games te ontwikkelen.  De vraag is alleen of je het als goed nieuws kan zien dat de Wii wordt gebruikt om games uit de vorige generatie opnieuw op de markt te brengen voor de volle prijs.

Uitslag tweede vrije training Maleisië

Lewis Hamilton heeft ook tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Maleisië de snelste tijd neergezet. De Brit bleef Sebastian Vettel 2,6 tienden voor. Nico Rosberg, Jenson Button en Michael Schumacher zakten allen een plaats ten opzichte van de eerste training en eindigden op de derde, vierde en vijfde plek.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 L. Hamilton McLaren 1:34.175   27
2 S. Vettel Red Bull 1:34.441 +0:00.266 28
3 N. Rosberg Mercedes 1:34.443 +0:00.268 30
4 J. Button McLaren 1:34.538 +0:00.363 24
5 M. Schumacher Mercedes 1:34.674 +0:00.499 30
6 R. Kubica Renault 1:35.148 +0:00.973 34
7 F. Alonso Ferrari 1:35.581 +0:01.406 34
8 S. Buemi Toro Rosso 1:35.660 +0:01.485 39
9 V. Petrov Renault 1:35.872 +0:01.697 20
10 A. Sutil Force India 1:35.957 +0:01.782 32
11 K. Kobayashi Sauber 1:36.018 +0:01.843 38
12 V. Liuzzi Force India 1:36.221 +0:02.046 34
13 P. de la Rosa Sauber 1:36.325 +0:02.150 33
14 J. Alguersuari Toro Rosso 1:36.325 +0:02.150 39
15 F. Massa Ferrari 1:36.602 +0:02.427 30
16 R. Barrichello Williams 1:36.813 +0:02.638 26
17 N. Hülkenberg Williams 1:37.415 +0:03.240 19
18 J. Trulli Lotus 1:38.454 +0:04.279 34
19 H. Kovalainen Lotus 1:38.530 +0:04.355 32
20 M. Webber Red Bull 1:38.786 +0:04.611 13
21 T. Glock Virgin 1:39.061 +0:04.886 23
22 L. di Grassi Virgin 1:39.158 +0:04.983 29
23 K. Chandhok HRT 1:41.084 +0:06.909 27
24 B. Senna HRT 1:41.481 +0:07.306 32

Benítez snapt niets van rood Babel

Ryan Babel werd gisteren, in de Europa League-wedstrijd van Liverpool tegen Benfica, met rood van het veld gestuurd. Trainer Rafael Beniíez snapt niets van de rode kaart van Babel die zijn hand op de kin van tegenstander Luisão legde, die even daarvoor Fernando Torres neerhaalde.

"Ik ben verbaasd, want in mijn beleving moet een tackle van achteren zwaarder worden bestraft. Het is heel moeilijk om te begrijpen, maar we kunnen er niets meer aan veranderen. We moeten positief blijven denken. Met de steun van de fans op Anfield Road hebben we volgende week zeker nog kans op kwalificatie," aldus Benítez na afloop van het duel.

Ondanks dat Liverpool verloor was hij over de wedstrijd van gisteren wel tevreden. "Ik ben heel tevreden over ons optreden. Hoewel we zestig minuten in ondertal waren, creëerden we veel kansen. Het is pas rust, we hebben een goede kans op de halve finale."

Moslims veroorzaken rel in kathedraal

In de Zuid-Spaanse stad Córdoba hebben een groep moslims gezorgd voor behoorlijk wat commotie in de kathedraal Mezquita. De moslims negeerden het verbod op islamitisch gebed. Toen de politie arriveerde ontstond er een gevecht tussen de agenten en een tweetal gelovigen.

Het zou in ieder geval gaan om een Oostenrijkse man, welke gewapend was met een mes. Tijdens het gevecht is een agent gewond geraakt. Beide mannen zijn gearresteerd.

De Mezquita kathedraal is in de achtste eeuw door moslims gekocht en verbouwd als moskee. Na de herovering van de dertiende eeuw, gaf keizer Karel V toestemming aan de toenmalige bisschop om de moskee om te bouwen naar een kathedraal. Sindsdien geldt er een verbod op islamitisch gebed in de kerk.

Filipijnen laten zich kruisigen

Ter nagedachtenis aan het lijden van Jezus hebben zich op Goede Vrijdag in de Filipijnen zo'n twintig mannen en zeker een vrouw gemeld om zich vrijwillig te laten kruisigen. Meerdere duizenden belangstellenden in de noordelijke provincies Pampanga en Bulacan stonden in de vroege morgen al klaar om het spektakel te aanschouwen.

Het ritueel is traditie in het overwegend katholieke land. De Katholieke Kerk is ertegen, maar onderneemt weinig om het bloedige spektakel tegen te houden. Bij de kruisigingen worden de vrijwilligers met spijkers aan een houten kruis genageld. De deelnemers beschouwen dit als boetedoening.

"Steeds meer Filipijnen hebben te lijden onder de economische crisis", verklaarde bouwvakker Rolando Bautista (39), die zich in San Juan op de pijnlijke procedure voorbereidde. "De criminaliteit stijgt en veel mensen verliezen het ontzag voor God. Ik hoop dat mijn offer de mensheid helpt." De vader van vijf kinderen heeft zich al meerdere malen laten kruisigen.

[Upd] Greenpeace blokkeert 'schip met walvisvlees'

Actievoerders van Greenpeace hebben zich vandaag in de Rotterdamse haven vastgeketend aan de trossen van een schip dat volgens hen walvisvlees vervoert. In zeven containers aan boord van de Nyk Orion zou vlees van dertien bedreigde vinvissen liggen.

Greenpeace wil dat de Nederlandse autoriteiten de lading in beslag nemen. Volgens de milieuorganisatie worden vele tonnen walvisvlees via Nederland doorgevoerd. Deze lading zou op weg zijn van IJsland naar Japan. Deze landen weigeren een verbod op walvisvaart te ondertekenen.

"Als Nederland meewerkt aan de handel, is ons land medeverantwoordelijk voor de ondergang van deze ernstig bedreigde soort", zegt campagneleider oceanen Pavel Klinckhamers. Volgens hem kan Nederland nu een voorbeeld stellen.

Update:

De zeehavenpolitie zal vandaag in de loop van de ochtend een lading walvisvlees onderzoeken aan boord van het vrachtschip. Dat heeft een woordvoerster laten weten.

"Het is op zich niet illegaal om walvisvlees te vervoeren maar daar moet een vergunning voor zijn," aldus de woordvoerster van de politie. "Maar we onderzoeken de papieren om te zien of de bewering van Greenpeace juist is."

Greenpeace stelt niet te vertrekken voordat het schip is gecontroleerd. "We zullen niet toestaan dat het schip verder vaart", aldus een woordvoerder. Greenpeace zou uit betrouwbare hoek een tip hebben gehad over de lading van het schip. De politie probeert met gesprekken de actievoerders die zich hebben vastgeketend zo ver te krijgen dat ze hun actie staken. Tot dusver heeft de politie coulant gereageerd op de aanwezigheid van de activisten.

"We kwamen hun schip, de Argus, eerder vannacht al tegen in de haven", stelde de zegsman. "Ze weigerden toen te zeggen wat hun bestemming was, terwijl ze daar eigenlijk wel toe verplicht waren." Omdat Greenpeace 'toch een serieuze groepering is', mochten ze van de politie doorvaren.

Vuilnismannen A'dam staken na Koninginnedag

De straten in het centrum van Amsterdam worden vanaf Koninginnedag een week lang niet geveegd en er wordt geen vuilnis opgehaald. De reinigingsdienst staakt dan voor een betere cao, meldt Abvakabo FNV.

Op 4 mei, de dag van de Nationale Dodenherdenking, wordt wel opgeruimd in de straten waar een defilé wordt gehouden. "Bij een harde opstelling van de werkgevers past een stevige actie", vindt FNV-onderhandelaar Ruud Kuin. Volgens hem moet geld dat is gereserveerd voor koopkrachtbehoud worden ingezet voor de medewerkers van de gemeenten.

FC Utrecht haalt drie Australische talenten

FC Utrecht heeft drie Australische voetballers aangetrokken. De eredivisieclub maakte vandaag bekend dat Tommy Oar, Michael Zullo en Adam Sarota "langjarige" contracten ondertekenen in Utrecht.

De drie staan momenteel in eigen land onder contract bij Brisbane Roar. De aanvallers Oar (18) en Zullo (21) waren net als middenvelder Sarota (21) onlangs op proef bij FC Utrecht. Oar wordt gezien als een van de grootste talenten van Australië. De vleugelspits maakte vorige maand zijn debuut in de nationale ploeg, die onder leiding staat van bondscoach Pim Verbeek. Zullo heeft ook al speelminuten gemaakt in de ploeg van Verbeek.

De Australische aanwinsten van FC Utrecht worden vanmiddag in stadion De Galgenwaard gepresenteerd.

Russische raket op weg naar het ISS

In het zuiden van Kazachstan is vandaag een Russische raket gelanceerd met aan boord NASA-astronaut Tracy Caldwell Dyson en de Russische kosmonauten Alexander Skvortsov en Mikhail Kornienko. Ze zijn op weg naar het internationale ruimtestation ISS.

Volgens NASA is de lancering 'uitstekend' verlopen. De bemanning, die tot september in het ISS zal blijven, meldde dat de raket 'prima werkt'. Ze zullen zich in het ISS voegen bij de Amerikaan Timothy Creamer, de Rus Oleg Kotov en de Japanner Soichi Noguchi die in december in het ruimtestation aankwamen.

Het is pas sinds dit jaar mogelijk dat er meer dan drie personen permanent in het ruimtestation kunnen vertoeven.

Wilders: hoofddoekjesverbod is geen breekpunt

Met de PVV valt best nog te praten over het hoofddoekjesverbod voor gemeentelijke en gesubsidieerde instellingen. "Het is voor ons een belangrijk punt, maar geen breekpunt", stelde partijleider Geert Wilders vandaag.

Tijdens de moeizame collegeonderhandelingen in Den Haag en Almere is volgens hem het beeld ontstaan dat de PVV niet wil regeren en dat de partij haar bestuurlijke verantwoordelijkheid ontloopt door koste wat het kost vast te houden aan het hoofddoekjesverbod. "Ik wil heel graag dat dat beeld verdwijnt, want het is echt niet waar. We willen besturen, landelijk maar ook in Almere. Ik heb maar één breekpunt genoemd: de AOW."

In Almere, waar de PVV de grootste partij werd, heeft de informateur alle partijen uitgenodigd voor een tweede ronde in de coalitiegesprekken. Dat gebeurde nadat de PVV de eerste pogingen tot het vormen van een college had opgegeven. Met zijn uitspraak over het hoofddoekjesverbod wil Wilders vooral aan de partijen in Almere een politiek signaal geven dat de PVV op dat punt wil bewegen, als de partij er maar andere belangrijke punten voor terugkrijgt. "Ik denk dat dat geen onredelijk verzoek is." Andere partijen moeten de PVV dan tegemoetkomen op zaken als veiligheid, zoals de aanpak van criminaliteit van in het bijzonder Marokkaanse probleemjongeren, en het tegengaan van de islamisering.

"Mijn boodschap is dat we in Almere bestuursverantwoordelijkheid willen dragen. Uiteindelijk zal en kan ons hoofddoekjesstandpunt geen breekpunt zijn", zegt Wilders, die erop wijst dat hij ook nooit heeft gezegd dat dit een breekpunt zou zijn. Wilders hoopt dat andere partijen in Almere alsnog belangrijke concessies willen doen. "Dan zou de PVV zomaar in het college van Almere kunnen komen", aldus Wilders.

Over de ontwikkelingen in Den Haag is hij minder optimistisch. Daar heeft de informateur, Boele Staal, al laten weten dat de PVV-fractie definitief niet in het college komt. Volgens de Haagse PVV-fractieleider Sietse Fritsma heeft Staal bewust aangestuurd op het uitsluiten van de PVV. De informateur ontkent dat.

Final Fantasy IX komt naar PSN

De kogel is door de kerk. Tijdens de boardmeeting van Square Enix is besloten dat Final Fantasy IX naar de PSN komt. In de, voor de rest wel erg summiere, Twitvideo zegt Wade, de Square Enix directeur zelf dat het spel komt.  Mensen zonder PlayStation kunnen dus ook kennismaken met Zidane, de bandiet, die opeens een avontuur in zijn schoenen geschoven krijgt.

Wanneer het spel via PSN te downloaden is nog niet bekend. Hopelijk komt Square Enix snel met meer informatie.

Vivi

Cyberaanval tegen buitenlandse journalisten China

Een organisatie voor buitenlandse journalisten gevestigd in China is het volgende slachtoffer geworden van cyberaanvallen. De website van de organisatie raakte door een aanval overbelast en was onbereikbaar.

"We weten niet wie er achter deze aanvallen zitten en wat de reden is", liet de organisatie in een verklaring weten. De websites en e-mailaccounts van mensenrechtenorganisaties en journalisten die zich op China richten worden geregeld aangevallen. In de afgelopen weken werden de e-mailaccounts van verschillende buitenlandse journalisten in China gehacked en ook de website van een in Hongkong gevestigde mensenrechtenorganisatie moest worden gesloten na een cyberaanval vorige week.

Cyberaanvallen in China hebben meer aandacht gekregen sinds zoekmachinegigant Google Chinese hackers beschuldigde van pogingen tot het stelen van softwarecodes en het kapen van e-mailaccounts van mensenrechtenactivisten.

Anouk bevallen van zoontje

Anouk heeft een zoontje gekregen. De zangeres beviel woensdagavond van Jesiah Dox, zo maakte vader Unorthadox aan RTL Boulevard bekend.

Het is het vierde kindje van de 34-jarige zangeres. Jesiah wordt verwelkomd door halfbroers Benjahmin Kingsley (2002), Elijah Jeremiah (2003) en halfzus Phoenix Ray (2005), de kinderen die de zangeres samen met Postmenzanger en ex-man Remon Stotijn kreeg. De twee scheidden in 2008.

In maart 2009 maakte Anouk bekend dat ze een relatie heeft met haar 'Dox'. Voor de rapper is het overigens niet de eerste keer dat hij luiers moet verschonen. Want ook hij heeft al twee kinderen uit eerdere relaties.

Uitslag eerste vrije training Maleisië

Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Maleisië hebben de Mercedes-motoren beslag gelegd op de eerste vier plaatsen. Lewis Hamilton zette de snelste tijd neer, gevolgd door Nico Rosberg, Jenson Button en Michael Schumacher.

Fairuz Fauzy reed de training in de Lotus Racing van Heikki Kovalainen, die daarom werkloos aan de kant zat. En ook bij Force India mocht een testrijder, Paul di Resta, plaatsnemen in de wagen, in dit geval die van Vitantonio Liuzzi.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 L. Hamilton McLaren 1:34.921   19
2 N. Rosberg Mercedes 1:35.106 +0:00.185 19
3 J. Button McLaren 1:35.207 +0:00.286 25
4 M. Schumacher Mercedes 1:35.225 +0:00.304 14
5 R. Kubica Renault 1:35.402 +0:00.481 22
6 M. Webber Red Bull 1:35.479 +0:00.558 22
7 A. Sutil Force India 1:35.955 +0:01.034 20
8 F. Alonso Ferrari 1:35.959 +0:01.038 20
9 S. Vettel Red Bull 1:36.043 +0:01.122 19
10 S. Buemi Toro Rosso 1:36.100 +0:01.179 20
11 F. Massa Ferrari 1:36.451 +0:01.530 22
12 K. Kobayashi Sauber 1:36.503 +0:01.582 28
13 J. Alguersuari Toro Rosso 1:36.645 +0:01.724 18
14 V. Petrov Renault 1:36.712 +0:01.791 9
15 P. di Resta Force India 1:36.891 +0:01.970 25
16 P. de la Rosa Sauber 1:36.899 +0:01.978 24
17 N. Hülkenberg Williams 1:37.802 +0:02.881 27
18 R. Barrichello Williams 1:38.278 +0:03.357 18
19 J. Trulli Lotus 1:39.460 +0:04.539 21
20 T. Glock Virgin 1:39.755 +0:04.834 17
21 L. di Grassi Virgin 1:40.159 +0:05.238 25
22 F. Fairuz Lotus 1:40.721 +0:05.800 19
23 B. Senna HRT 1:41.832 +0:06.911 27
24 K. Chandhok HRT 1:41.966 +0:07.045 24

Berdych naar halve finale Miami

Tomas Berdych heeft bij het Masterstoernooi in Miami de halve finales bereikt. De Tsjech, die eerder verrassend Roger Federer uitschakelde, was in de kwartfinale de als tiende geplaatste Fernando Verdasco de baas. Het werd 4-6, 7-6 en 6-4.

In de halve finale moet Berdych het opnemen tegen de Zweed Robin Söderling. Söderling versloeg de als dertiende geplaatste Rus Michail Youzhny met 6-1 en 6-4. De andere halve finale gaat tussen Andy Roddick en Rafael Nadal.

Gevechtsvliegtuigen Israël slaan toe in Gaza

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben gisterenavond zeker vijf bombardementen uitgevoerd in de Gazastrook. Dat hebben Palestijnse ooggetuigen verklaard.

Vier luchtaanvallen waren gericht op doelwitten in de plaats Khan Younis, waar vorige week gevechten plaats hadden tussen Israëlische militairen en Palestijnse strijders. Het vijfde bombardement had plaats in Gaza-Stad. Er waren nog geen berichten over doden of gewonden.

Sneijder: "Enkel vol vocht en bloed"

Wesley Sneijder hield aan de ontmoeting met CSKA Moskou in de Champions League een enkelblessure over. Het is de vraag of de middenvelder op tijd fit is voor het duel met Bologna. Toch heeft de return in Moskou prioriteit.

De behendige middenvelder liep in het duel met CSKA (1-0) enkele tikken op. "Mijn enkel zit vol met vocht en bloed", reageerde Sneijder tegenover De Telegraaf.

Hoopvol is Sneijder nog wel dat hij het duel met Bologna gewoon kan spelen. Vanwege de schorsingen van enkele ploeggenoten is het meedoen van de Utrechter haast wel een 'must'. "Er is niks kapot. En we missen al vier spelers. Dus eigenlijk moét ik er wel bij zijn."

Ondanks dat Sneijder graag wil, weten ze in Milaan het belang van de Champions League. Een goed resultaat in Moskou betekent een plek bij de beste vier van Europa. "Het was makkelijker om 'nee' te zeggen als we nog zeven punten hadden voorgestaan. Al besef ik wel, dat het duel van dinsdag met CSKA nog belangrijker is."

'Jongere wil voor vroege AOW oudere opdraaien'

Nederlanders verwachten geen problemen tussen generaties nu de oudere babyboomers in de AOW-plannen worden ontzien. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau uit een onderzoek.

Jongeren zouden zich weinig bezighouden met de toekomst, pas later beginnen met werken en het ouderen daarom niet kwalijk nemen dat deze wel eerder kunnen stoppen met werken. Wel denkt de helft dat werkende mensen steeds minder bereid zijn belasting en sociale bijdragen te betalen om ouderen te ondersteunen. Dat is volgens het SCP evenveel als het Europees gemiddelde.

De tegenstellingen op het gebied van jong en oud gaan vooral over gebrek aan respect en verschillen in normen en waarden.

'Cruciale fouten' bij rokende trein Schipholtunnel

Bij de communicatie tussen de hulpdiensten over een rokende trein in de Schipholtunnel zijn vorig jaar fouten gemaakt die bij een echt noodgeval cruciaal kunnen zijn. Dat concluderen de Inspecties Verkeer en Waterstaat (IVW) en Openbare Orde en Veiligheid, blijkt uit een brief die de burgemeester van Haarlemmermeer in januari naar demissionair minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) heeft gestuurd.

De fouten die bij een brand in de tunnel in 2001 werden opgemerkt door de Raad voor Transportveiligheid werden bij het voorval op 2 juli vorig jaar opnieuw gemaakt. In beide gevallen is de samenwerking tussen de brandweer en de verschillende railbedrijven niet goed verlopen. De communicatie verliep volgens te strakke procedures, waardoor noodzakelijke informatie niet beschikbaar was. De hulpdiensten konden hierdoor niet goed op een onverwachte situatie reageren.

Ook de verschillende meldkamers rond Schiphol werkten in beide gevallen niet goed samen. Burgemeester Theo Weterings wil daarom dat de meldkamers, waaronder die van Prorail, tijdens incidenten door de meldkamer van de veiligheidsregio Kennemerland worden aangestuurd.

De spoorwegbedrijven, waaronder Prorail, zijn volgens de burgemeester niet genoeg bereid om maatwerk te leveren voor calamiteiten in de Schipholtunnel. De Inspectie Verkeer en Waterstaat moet volgens de burgemeester strenger toezien. Eurlings heeft zijn aanbevelingen inmiddels overgenomen.

NS Reizigers deed eerder al onderzoek naar het incident. Uit dat onderzoek bleek in augustus dat de communicatie tussen de verkeersleiding en machinisten te wensen over laat. ProRail en NS zegden toen toe aandacht te besteden aan klachten van machinisten hierover.

Bij het incident was er vorig jaar veel rookontwikkeling. Toch bleven de treinen twintig minuten in de tunnel staan, volgens machinisten vanwege gebrekkige communicatie tussen treinpersoneel, verkeersleiding en hulpdiensten.

Van Nistelrooy: "Uit altijd goed voor een goal"

In een tijdsbestek van enkele minuten draaide HSV het Europese treffen met Standard Luik gisteren in eigen voordeel om. Mede door een fraaie spitsengoal van Ruud van Nistelrooy heeft HSV een kleine voorsprong genomen op weg naar de halve finale van de Europa League: 2-1.

Het was echter het bezoekende Standard dat de eerste tik uitdeelde aan de ploeg uit Hamburg. Dieumerci Mbokani kopte uit een corner de 0-1 binnen voor de Belgen. HSV, dat in de persoon van Ruud van Nistelrooy al eens de paal raakte, vocht zich voor de rust nog terug. Een strafschop van Mladen Petric en een fraaie treffer van Van Nistelrooy zetten de zaak nog voor de rust recht: 2-1. Het bleek de eindstand te zijn.

"Dat we de wedstrijd nog om weten te draaien, spreekt in ons voordeel", reageerde Van Nistelrooy tegenover RTL 7. "Het is natuurlijk geen optimaal resultaat, maar uit zijn we altijd goed voor een goal."

Le Guen geeft lokale Kameroeners kans zich te bewijzen

Kameroen-bondscoach Paul Le Guen geeft spelers uit de lokale competitie een kans zich in de WK-selectie te spelen. Le Guen beloofde enige tijd terug dat hij de spelers uit de competitie van Kameroen niet zou negeren. Die belofte komt hij nu na door een traininskamp van vijf dagen te organiseren in Yaounde.

In zijn selectie zit geen enkele speler die uitkomt in één van de Europese competities. De spelers zijn gescout door Yves Colleu, de rechterhand van Le Guen. Het trainingskamp vindt van 12 tot 16 april plaats.

Tijdens de Afrika Cup speelde Kameroen zonder één speler die uitkomt in de eigen competitie. Het land is tijdens het WK ingedeeld in dezelfde poule als het Nederlands elftal. Oranje treft Kameroen tijdens de afsluitende wedstrijd in de poulefase.

Clijsters wint opnieuw van Henin

Kim Clijsters heeft de finale bereikt van het tennistoernooi van Miami. De Belgische was voor de tweede keer dit jaar te sterk voor haar landgenote Justine Henin: 6-2, 6-7 (3) en 7-6 (6).

De twee Belgische sterren, die beiden hun rentree hebben gemaakt in het tenniscircuit na een periode van rust, troffen elkaar eerder dit jaar in de finale van het toernooi in Brisbane. Ook toen won Clijsters de beslissende set in een tiebreak. De 26-jarige Vlaamse heeft 36 WTA-titels op haar naam staan. Clijsters, vorig jaar winnares van de US Open, staat zestiende op de wereldranglijst.

Clijsters stuit in de eindstrijd op de Amerikaanse Venus Williams, die eerder op de dag weinig problemen kende met de Française Marion Bartoli.

Veendam onder toezicht van Entzinger

BV Veendam zal verder door het leven gaan met bewindvoerder Wim Entzinger. Dat zal gebeuren tijdens de periode waarin de club niet kan voldoen aan openstaande rekeningen.

De club uit de Jupiler League leek te zijn gered van de ondergang, maar moest woensdag alsnog uitstel van betaling aanvragen. Gisteren heeft de KNVB besloten om Veendam onder toezicht van Entzinger te plaatsen.

Vandaag zal Entzinger beginnen bij Veendam. De bewindvoerder is lid van de Raad van Commissarissen van FC Groningen en is tevens commissielid van de Sectie Betaald Voetbal van de KNVB.

Veendam vroeg woensdag surseance van betaling aan, omdat de sponsoren geen overeenstemming konden bereiken over het reddingsplan voor de club.

Kuyt stelt zich winnen Europa League ten doel

Dirk Kuyt wil dat men hem voor eeuwig blijft herinneren bij Liverpool FC. De international is een publiekslieveling op Anfield Road en wil met The Reds graag weer zilverwerk pakken.

Kuyt liet zich in aanloop naar het treffen met Benifca, in de Europa League, uit op de clubsite. "Het zou erg veel betekenen als je de Europa League wint. Om geschiedenis te schrijven moet je prijzen hebben gewonnen", weet de speler.

De veelzijdige aanvaller c.q. middenvelder vervolgt: "Aan het begin van ieder seizoen wil je als speler prijzen pakken. Je richt je op alle mogelijke prijzen die gewonnen kunnen worden."

"Dit seizoen gaat het bij ons niet zoals we graag wilden. Maar we kunnen nog steeds een prijs winnen. We moeten alles geven om dat ook te bewerkstelligen", aldus Kuyt, die in 2007 met Liverpool de Champions League-finale van AC Milan verloor. "Het is een herinnering die je nooit meer kwijtraakt. Helaas wonnen we op die dag de bokaal niet, maar hopelijk kunnen we dit seizoen wel de Europa League winnen."

Yulu-Matondo moet door injectie rust houden

Jeanvion Yulu-Matondo is niet beschikbaar voor het duel van Roda JC met RKC Waalwijk. Dit schrijft dagblad De Limburger.

De Belgische aanvaller heeft een spuit in zijn lies gekregen wegens aanhoudende klachten en moet daardoor enkele dagen rust houden. Zodoende komt het Eredivisieduel van zaterdag te vroeg voor Yulu-Matondo.

Jamaïque Vandamme moet eveneens verstek laten gaan vanwege een blessure. Sebastian Svärd is nog een twijfelgeval. Hij is een paar dagen ziek geweest en heeft nog niet voluit mee kunnen trainen met de selectie van Harm van Veldhoven.

Als Roda JC zaterdag wint, houdt het theoretisch gezien kans op plaats negen, nu bezet door NAC Breda. Het verschil bedraagt vijf verliespunten.

Geometry Wars Touch op de iPad

Op de iTunes store kan je al Geometry Wars voor de iPad kopen, dat terwijl de iPad zelf nog niet eens uit is. Voor 10 dollar kan je Geometry Wars Touch van Bizarre Creations downloaden van iTunes.

Geometry Wars Touch zal alle functies van de originele Geomtetry Wars bevatten plus een nieuwe mode die exclusief voor de iPad is, genaamd 'Titans!'.

In Geometry Wars is het de bedoeling dat je zo lang mogelijk overleeft en de hoogste score behaalt. Dit doe je door het vernietigen van vijanden die steeds maar blijven komen. Je bent zelf een schip op een vierhoekig veld dat voorheen bestuurd wordt door de linker analoog, terwijl je met de rechter analoog kan schieten. Hoe dit werkt op een iPad zal de toekomst ons brengen.

Geometry Wars Touch ($9,99)

g

VS gaan olie boren voor kust

President Barack Obama kondigde eergisteren aan olie te gaan boren voor de kust van de Verenigde Staten. Zowel aan de oostkust, in de Golf van Mexico als ten noorden van Alaska mag nu meer dan voorheen geboord worden. Dit is opvallend, aangezien offshore drilling al decennia verboden is. Obama zegt de beslissing dan ook niet lichtvaardig te hebben genomen, en omschreef het voorstel als ‘pijnlijk en noodzakelijk’.

Obama treedt met dit voorstel in de voetsporen van zijn Republikeinse voorganger George W. Bush, maar stelt dat de maatregelen noodzakelijk zijn. Het voorstel vormt een onderdeel van een klimaat- en energiewet die hij nog vóór de congresverkiezingen door het Congres wil krijgen. Zon- en windenergie, evenals kernenergie en nieuwe richtlijnen voor de auto-industrie en energiebesparing vormen een belangrijk onderdeel van de nieuwe wet, en Obama’s toestemming tot boren voor de kust mag dan ook gezien worden als een poging om de conservatieven in het Congres achter zich te scharen.

Milieubewegingen zijn overigens niet gelukkig met Obama’s toezegging: "Het heeft geen zin om de oostkust bloot te stellen aan olierampen terwijl de werkelijke oplossingen voor olie-onafhankelijkheid binnen handbereik zijn – schonere auto’s en schonere brandstof", aldus Anna Aurilio van Environment America. Hoewel Obama de zorgen van de milieubeweging deelt, zegt hij dat oplossingen in de wetenschap moeten worden gezocht, niet in politieke ideologieën. Volgens de Amerikaanse president zullen de boringen 700 duizend banen creëren, terwijl schade aan milieu, toerisme en kustplaatsen beperkt zal blijven.

Buurman wil titel in Superleague Formula

Yelmer Buurman wil dit jaar met AC Milan de titel in de Superleague Formula binnenslepen. De Nederlander doet dit jaar voor het derde jaar mee aan het kampioenschap dat sinds 2008 bestaat. Komend weekend zal het circus op het circuit van Silverstone los gaan barsten.

Buurman werd in het openingsjaar van de raceklasse tweede met PSV en vorig jaar vierde met Anderlecht. Hij ging deze winter naar het team Atech dan met Liverpool de kampioen in huis heeft en ook de bolide van AC Milan runt. "Ik ben al een paar keer bij het team geweest. Het ziet er gelikt en professioneel uit," zei de Nederlander.

"Atech is een grote naam wat formulewagens betreft. Gecombineerd met mijn ervaring in de Superleague Formula, moeten we permanent in de top mee kunnen draaien," zei de Ubberger die Silverstone alvast goed kent. Een eventuele titel wordt hem echter niet in de schoot geworpen. "Makkelijk zal het zeker niet worden. De concurrentie is groot."

De concurrentie voor Buurman komt met name uit de hoek van de ervaren coureurs. Robert Doornbos zal rijden voor Corinthians, Sébastien Bourdais voor Olympique Lyon, Franck Montagny voor Bordeaux en Narain Karthikeyan voor PSV. Daarnaast kan een verrassing niet worden uitgesloten. De kalender telt twaalf evenementen, waarbij er op 15 en 16 mei gereden gaat worden op het TT-circuit in Assen. "Ik denk dat het kampioenschap sterker is dan vorig jaar."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
©FOK.nl e.a.