Jongeren gooien man op metrospoor

De Belgische politie is op zoek naar getuigen van een extreem geval van agressie in de Brusselse metro. Op nieuwjaarsnacht werd toen een Bulgaarse student (22) zonder enige aanleiding aangevallen door een groepje jongeren van Afrikaanse afkomst, waarschijnlijk Rwandezen. De man werd ernstig mishandeld en vanaf enkele meters hoogte op het metrospoor gegooid.

De federale gerechtelijke politie heeft een video vrijgegeven met daarop de gruwelijke beelden van de mishandeling van de student die stage liep bij het Europees parlement. De beelden circuleren nu op internet in de hoop dat mensen de daders herkennen en zullen aangeven. 

Een groepje jongeren viel op de bewuste nacht op station Naamsepoort het slachtoffer aan. Hij krijgt rake klappen te verduren en wordt later van de eerste verdieping op het spoor van de metro gegooid. Hierbij slaat de man met zijn hoofd tegen het perron. Al deze beelden zijn op het filmpje te zien en daarom wordt het filmpje niet geschikt geacht voor gevoelige mensen. Gelukkig voor de man hijsen passanten de student weer op het perron.

De beelden van de veiligheidscamera's laten zien dat de jongen zich tevergeefs probeert te verdedigen tegen zijn aanvallers. Uiteindelijk overleefde de Bulgaar het incident, maar hij brak wel zijn nekwervels.

"Dat we drie maanden na de feiten nog een oproep naar getuigen doen, wijst erop hoe uitzonderlijk dit soort agressie is", zegt de woordvoerster van de federale politie, Tine Hollevoet. 

Hieronder de gruwelijke beelden: NIET voor gevoelige kijkers!
De beelden tot aan 1 minuut en 12 seconden hebben betrekking op dit incident. De beelden daarna hebben betrekking op een incident eerder in 2009.