Hockeyers Amsterdam in kwartfinale EHL

De hockeyers van Amsterdam hebben vrijdag de kwartfinale van de Eurohockey League bereikt. In Rotterdam werd het Engelse East Grinstead met 3-2 verslagen. In de kwartfinale op zondag wacht KHC Leuven. De Belgen rekenden ook af met een Engelse ploeg. Beeston HC boog met 3-1.

Amsterdam kwam tegen East Grinstead twee keer op achterstand. Na tien minuten scoorde Gareth Carr uit een strafcorner en hield die voorsprong tot na de rust vast. Pas in de 44e minuut kwam de gelijkmaker uit een strafcorner van Taeke Taekema. Vier minuten later scoorde Carr echter opnieuw, deze keer uit een strafbal.

In het laatste kwartier trok Amsterdam de wedstrijd toch nog naar zich toe. Valentin Verga scoorde in de 55e minuut een veldgoal die de 2-2 betekende. Binnen een minuut was het weer raak. Don Prins maakte de winnende treffer.

De andere kwartfinale die vrijdag al bekend werd, gaat tussen Polo Barcelona en Rot-Weiss Kölm. De Spaanse ploeg won met 2-1 van het Engelse Reading. Köln won met 3-0 van Pembroke Wanderers uit Ierland.

Ook Bloemendaal en Rotterdam komen nog in de achtste finale aan bod. Zaterdagmiddag speelt Rotterdam eerst tegen Club Egara uit Spanje. Direct daarna neemt Bloemendaal het op tegen het Duitse Club an der Alster.