Willis: "Ontwerp HRT-bolide valt tegen"

Peterselieman

Geoff Willis is niet onder de indruk van de bolide van Hispania Racing. De auto is gebouwd door Dallara dat volgens de technische consulent bij HRT veel steken heeft laten vallen. Deze problemen zijn gekomen door financiële problemen bij Campos, waardoor het project verschillende malen stil is komen te liggen.

Uiteindelijk werd het project op het laatste moment gered en werd naast teambaas Colin Kolles Willis gevraagd om Hispania Racing bij te staan. Hij erkent dat de omstandigheden voor Dallara lastig waren, maar dan nog had de Italiaanse chassisbouwer meer moeten leveren. "Ik ben wat teleurgesteld. Ik had er meer van verwacht," zei de ervaren Brit.

"Er zijn veel redenen waarom het ontwerp vol met compromissen zit, niet in de minste plaats omdat het project stilgelegd is, weer begonnen is, stilgelegd is en weer begonnen is. Er zijn vele wegen afgesneden in de laatste weken om in Bahrein aan de start te kunnen staan. Meer fundamenteel ben ik teleurgesteld in het niveau van het werk dat in de bolide gestoken is en ik denk niet dat het in de buurt komt bij de gangbare praktijken in de Formule 1."

"Dat kun je deels wijten aan tijd, ervaring en geld, maar zelfs als je die dingen meeneemt ben ik teleurgesteld. Ik maak me minder zorgen over de prestaties, omdat het werk aan de aerodynamica al een tijd geleden gestopt is. Het was een klein programma, dat mogelijk vergelijkbaar is met dat van Lotus en de auto is zeker niet zo snel als Lotus," zei Willis die niet weet of hij nog lang aan HRT verbonden wil blijven. "Ik wil niet aan een auto blijven werken die achteraan de grid staat. Ik ben geïnteresseerd in het sneller maken van auto's en het geheel te leiden."