Uitzending Peter R. de Vries mag doorgaan

Een uitzending van Peter R. de Vries over de veroordeelde kindermoordenaar Koos H. mag doorgaan. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bepaald. H. stapte naar de rechter omdat hij zich in zijn privacy voelde aangetast, maar volgens De Vries is het belang van zijn onthullingen zo groot dat de privacy moet wijken.

De rechter besloot dat de eerste van de reeks van drie uitzendingen komende zondag in ieder geval mag doorgaan. Het zou gaan om een inleidende uitzending, waarin geen nieuwe beelden van H. of citaten van hem zitten. De rechter heeft een beslissing over de andere uitzendingen uitgesteld tot volgende week vrijdag.

Koos H. is veroordeeld tot levenslang voor een drievoudige moord en zit momenteel in de tbs-kliniek in Vught. Het programma van De Vries schakelde een oude jeugdvriend van H. in om als infiltrant met de voormalige nachtclubportier te praten. Er zou acht maanden aan de verborgen-cameraopnames zijn gewerkt.

De Vries belooft dat zijn programma enkele 'schokkende onthullingen' heeft opgeleverd over de drie moorden, enkele andere onopgeloste zaken die aan H. zijn gelinkt, over misstanden in de tbs-kliniek en over de rol van een vice-president van de Haagse rechtbank. Hij verwacht dat de uitzendingen tot in Den Haag voor opschudding zullen zorgen.

Uitzending Peter R. de Vries mag doorgaan
Uitzending Peter R. de Vries mag doorgaan (Foto: Novum)
Submitter:  Bron: Novum