Meisje (6) misbruikt door 23 klasgenoten

Djeez

Een zesjarig meisje is lichamelijk en seksueel mishandeld op een Britse basisschool. Maar liefst 23 klasgenoten zouden zich hieraan schuldig hebben gemaakt.

Zowel de school als de lokale leerplichtambtenaar, waarvan de namen om begrijpelijke redenen niet bekend zijn, staan machteloos. Omdat de kinderen te jong zijn, kunnen ze niet worden gestraft.

De moeder kan zich het angstige gezicht van haar dochter nog makkelijk voor de geest halen als ze haar verhaal vertelt. "Ze vertelde me dingen waarvan bij iedere moeder de haren recht overeind zouden staan als ze dit zouden horen van hun dochter", vertelt ze. "Het was verschrikkelijk wat ze moest meemaken. Elke dag werd ze uitgekleed, en iedere dag werd ze seksueel en lichamelijk misbruikt. Ondanks haar geschreeuw om hulp kwam er niemand om haar te helpen."

Men is onlangs een onderzoek gestart naar de reden waarom de betrokken kinderen op school mochten blijven zitten, ondanks de publicatie van het onderzoek naar de schokkende zaak. Het onderzoek is pas gepubliceerd nadat het meisje naar een andere school is gegaan, twee jaar na de eerste beschuldigingen, en bevestigt de aanrandingen.

"Dit is een schokkende fout en het ergste is dat de ouders nooit zullen weten wat er met hun dochter is gebeurd", leeft Keith Towler, commissaris voor kinderzaken van Wales met de ouders mee. "We gaan nu het onderzoeksproces in Wales onderzoeken, om te kijken of er veel eerder kan worden gepubliceerd. Liefst binnen een jaar nadat het incident heeft plaatsgevonden, om zo beter te kunnen achterhalen hoe en waarom het is gebeurd."