Boogerd: "Rabo zal de Ronde niet winnen"

Frank (franklop)

Michael Boogerd heeft zijn licht laten schijnen over de Rabobank ploeg voor de Ronde van Vlaanderen van overmorgen. In de Telegraaf zegt de oud-renner dat hij denkt dat er geen renner uit de ploeg de koers zal gaan winnen, maar hij ziet wel een sterk collectief.

"Rabobank heeft zich in de breedte in Harelbeke laten zien," zei de oud-renner van de bankiersploeg. "Ik vrees dat ze voor Vlaanderen toch tekortschieten om voor de overwinning te koersen, maar als ploeg moeten ze iets kunnen afdwingen."

"Met Langeveld, Boom, Tjallingii en Nuyens heeft Rabobank wel vier sterke renners. Langeveld moet laten zien dat hij een stap heeft gezet en deze finales goed aan kan. Met Boom weet je het nooit. Al denk ik dat 260 kilometer voor hem nog iets te veel is."

Boogerd vind het jammer dat Oscar Freire niet meedoet in Vlaanderens Mooiste. "Ik begrijp dat die keuze al in de winter was gemaakt, maar ik denk dat je het programma van een renner in deze topvorm moet bijstellen. Je kunt nu wel zeggen dat hij alles op de Amstel Gold Race zet, maar vorm is zoiets ongrijpbaars."