Kleuter rookt en vloekt, ouders krijgen waarschuwing

Een klein ventje uit Indonesië heeft flink wat stof doen opwaaien nadat er een YouTube filmpje van hem verscheen waarop te zien was dat hij rookte, vloekte en seksueel getinte gebaren maakte. Dit alles terwijl hij flink werd aangemoedigd door een stel volwassenen. 

Als het jongetje, dat Sandy heet, gevraagd wordt wat hij later wil worden, antwoordt hij heel stellig dat hij een dief wil worden en al zijn geld aan hoeren wil uitgeven. De video waarop dit alles te zien was, is inmiddels weer van YouTube verwijderd omdat het in strijd zou zijn met de gebruikersregels, zo meldt de The Jakarta Globe Daily.

De kinderbescherming, die een onderzoek heeft ingesteld naar het jongetje, constateert dat er sprake is van kindermisbruik. "Dit jongetje moet onmiddellijk psychologisch behandeld worden, om zijn ontwikkeling niet te verstoren. Hij kan niet zo door het leven blijven gaan", zo verklaart Seto Mulyadi, de woordvoerster van de kinderbescherming. Volgens persbureau AFP hebben de ouders van Sandy een waarschuwing gekregen.