ABN AMRO en Fortis krijgen zelfde bestuur

ABN AMRO Bank N.V. en Fortis Bank Nederland N.V. zijn ondergebracht in ABN AMRO Group N.V. en een identieke raad van bestuur en raad van commissarissen is benoemd voor beide banken, meldden de bedrijven afgelopen nacht.

Met de juridische separatie van RBS en het afronden van de verkoop van bedrijfsonderdelen in het kader van de EC Remedy is weer een horde genomen richting een volledige fusie van ABN AMRO en Fortis, aldus ABN AMRO in een persbericht.

Zowel ABN AMRO als Fortis maken daarbij de nieuwe samenstelling van hun bestuursorganen bekend. Gerrit Zalm is benoemd tot voorzitter. Deze post bekleedde hij al bij ABN AMRO. Jan van Rutte, voorheen bestuurder bij Fortis, wordt de vice-voorzitter en chief financial officer.

Verder zal het bestuur van de twee instellingen bestaan uit Johan van Hall, Caroline Princen, Wietze Reehoorn, Chris Vogelzang en Joop Wijn.

De negenkoppige raad van commissarissen komt te staan onder voorzitterschap van Hessel Lindenbergh. Hij was eerder lid de raad van bestuur van ING Groep nv.

De beide banken, die volledig in handen zijn van de Nederlandse Staat, opereren vooralsnog als zelfstandige banken tot aan de juridische fusie die naar verwachting in de tweede helft van 2010 wordt afgerond.