Van Nistelrooy: "Uit altijd goed voor een goal"

In een tijdsbestek van enkele minuten draaide HSV het Europese treffen met Standard Luik gisteren in eigen voordeel om. Mede door een fraaie spitsengoal van Ruud van Nistelrooy heeft HSV een kleine voorsprong genomen op weg naar de halve finale van de Europa League: 2-1.

Het was echter het bezoekende Standard dat de eerste tik uitdeelde aan de ploeg uit Hamburg. Dieumerci Mbokani kopte uit een corner de 0-1 binnen voor de Belgen. HSV, dat in de persoon van Ruud van Nistelrooy al eens de paal raakte, vocht zich voor de rust nog terug. Een strafschop van Mladen Petric en een fraaie treffer van Van Nistelrooy zetten de zaak nog voor de rust recht: 2-1. Het bleek de eindstand te zijn.

"Dat we de wedstrijd nog om weten te draaien, spreekt in ons voordeel", reageerde Van Nistelrooy tegenover RTL 7. "Het is natuurlijk geen optimaal resultaat, maar uit zijn we altijd goed voor een goal."