Sid Meier groot fan van Facebook

Bram (BramPowert)

Sid Meier, de bedenker van onder andere Civilization, ziet Facebook en andere sociale netwerken als een interessante nieuwe technologie. Dit heeft volgens Meier vooral te maken met de manier waarop mensen met sociale netwerken omgaan.

"Ik zie sociale netwerken als een compleet nieuwe technologie. Het zijn plekken die ons constant toegang tot onze vrienden geven en waar mensen geregeld langskomen. Dit is iets totaal anders dan mensen die voor een PC gaan zitten om een game te spelen," aldus Meier in gesprek met website Edge Online.

Eind dit jaar zal Sid Meier een nieuwe versie van Civilization voor de PC af hebben. Eerst bracht hij Civilization Revolution naar de Playstation 3 en Xbox 360, en binnenkort komt er een 'Civ' naar de sociale netwerksite Facebook.

"We hebben enkele spannende nieuwe concepten weten te verwerken in Civilization Revolution en datzelfde proces doorlopen we nu ook bij de ontwikkeling van onze sociale netwerk-game. Het is een uitdaging om de leukste elementen van Civilization te combineren met de unieke eigenschappen van sociale netwerksites."

Sid Meier's Civilization V ligt vanaf 30 november voor de PC in de winkel. Een releasedatum voor de Facebook-game is vooralsnog onbekend.

Sid Meier groot fan van Facebook
Sid Meier groot fan van Facebook