Lammers wil wel bondscoach hockeyheren worden

Peterselieman

Marc Lammers wil wel bondscoach van de Nederlandse hockeyheren mocht het hem gevraagd worden. Eerder vandaag ontsloeg de nationale hockeybond Michel van den Heuvel vanwege een verschil in inzicht.

"Ik sta nooit onwelwillend tegenover iets," zei de coach die in het verleden met de hockeyvrouwen veel succes kende tegen de NOS. "Het bondscoachschap is een mooie baan, een mooie uitdaging. Ik ben alleen nog niet gevraagd. Dus het is allemaal speculeren. Laten we de hockeybond eerst de tijd geven."

Mocht Lammers bondscoach worden, dan wil hij wel veranderingen doorvoeren. "Er moet meer energie in de jongeren worden gestoken. Dat kan met centrale trainingscentra. Ook zouden de spelers van het nationale elftal vaker met elkaar moeten trainen."

Na de Olympische Spelen van 2008 nam de coach afstand van het hockey, maar nu begint het bij hem weer te kriebelen. "Ik begin het trainen wel steeds meer te missen, hoor. Het kriebelt altijd, vooral als je naar goede pot kijkt. Toch is het wel de juiste keuze  geweest om er even uit te stappen. Ik heb stages gelopen bij andere sporttaken en dat is ook goed geweest."