Herman den Blijker gecrasht met helikopter

Herman den Blijker is voorlopig even uitgekookt. De Rotterdamse kok is vanochtend met zijn helikopter neergestort op Rotterdam The Hague Airport. De tv-kok wordt momenteel in het ziekenhuis geholpen aan zijn verwondingen.

"Ik ben nu in het ziekenhuis, ongelukje gehad met de helikopter", laat Den Blijker aan RTL Boulevard weten. Hoe het ongeluk exact is ontstaan, is nog onduidelijk. 

Om kwart voor twaalf kreeg Hermans helikopter direct na het opstijgen problemen. Hierdoor was vliegen onmogelijk geworden, waarna de hefschroef van zeventig meter hoogte ter aarde stortte.

Zowel de kok als de piloot zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig is Herman nog wel bij bewustzijn, want hij zal vanavond alles uit de doeken doen over zijn avontuur.

Update 15.25 uur:

De Telegraaf heeft inmiddels meer informatie over het ongeluk. Herman is inmiddels al weer onderweg naar huis. "Het moment dat het gebeurde was te kort om in paniek te raken en we zijn gelukkig met de schrik vrijgekomen", vertelt hij. "De brandweer was er gelukkig snel bij en de piloot en ik hebben het toestel op eigen kracht kunnen verlaten."

In het ziekenhuis zijn bij de chefkok en de piloot foto's en scans gemaakt, maar hierop bleek niets schokkends te zien. "Ik ben helemaal oké, maar merk dat ik nu trillerig begin te worden. De televisieopnames die ik vanmiddag zou hebben zijn stilgelegd. Ik blijf vanavond lekker thuis bij mijn vrouw Jacqueline en zoontje Matz."

De in Duitsland geregistreerde helikopter van het type EC120 raakte direct na het opstijgen in de problemen. "De piloot heeft toen geprobeerd een voorzorgslanding te maken, maar dat ging mis. Het toestel is vanaf zeventig meter naar beneden gevallen", laat een woordvoerder van het vliegveld weten. Direct na het ongeval werd het vliegverkeer op de luchthaven drie kwartier stilgelegd. Hierdoor liepen twee vluchten vertraging op.

De Telegraaf heeft inmiddels ook foto's van de crash. Deze zijn hier te zien (en hier)