Rutten verwacht strijdbaar Willem II

PSV kan komend weekend niet over Ibrahim Afellay en Orlando Engelaar beschikken. Het duo is geschorst en moet daardoor de competitiewedstrijd tegen Willem II missen.

"Dat is heel vervelend," concludeert Fred Rutten, trainer van PSV. "Maar de focus ligt op de spelers die er wel bij zijn. Het gaat er namelijk om dat wij resultaat halen."

Rutten gaat in elk geval uit van een strijdbaar Willem II. De Tilburgse formatie staat op dit moment op de zeventiende plaats in de Eredivisie en vergaarde slechts 23 punten. "Zij moeten heel erg vechten voor de punten. Wij weliswaar ook, maar met een ander doel. We zijn gewaarschuwd dat we een Willem II tegen ons krijgen met veel vechtlust. Vorige week in Venlo bij VVV hebben we het heel professioneel gedaan en dat zullen we zondag ook moeten doen. Als we de hoop op de titel willen houden, dan moeten we voor de winst gaan."

PSV moet in de komende vijf wedstrijden nog vijf punten goedmaken op FC Twente, dat momenteel aan de leiding gaat. Daarnaast komen de Eindhovenaren in het treffen met Willem II een bekende tegen. Stef Nijland, verhuurd aan de Tilburgers, staat namelijk bij de ploeg uit de Lichtstad onder contract.

Rutten: "Als trainer van FC Twente gingen ik met de uitgeleende Ismail Aissati op bezoek bij PSV. Hij speelde toen ook tegen de club waardoor hij werd betaald. Voor mij als trainer is dat nooit een probleem geweest. Wij zijn erg tevreden met wat Stef Nijland heeft laten zien. Daarom hebben we al besloten dat hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen terugkeert bij PSV."