Fauzy: "Ik hoop op meer"

Peterselieman

Fairuz Fauzy mocht vandaag in Maleisië zijn eerste meters in een Grand Prix-weekend gaan maken. De Maleisiër reed in de bolide van Heikki Kovalainen en kwam tot een 22e tijd. Hij was hiermee tevreden en hoopt dat het in de toekomst tot meer zal gaan leiden.

"Het is wat lastig omdat we niet kunnen testen, maar als er een kans is om op vrijdags te rijden dan is dat beter dan niets. Je rijdt in een echt Formule 1-evenement en dat is belangrijk, want op het einde van de dag kun je meten waar je staat en waar je nog moet verbeteren. Ik hoop in de komende races die kans ook te krijgen," zei Fauzy tegen Autosport.

Hij is van plan er klaar voor te zijn mocht Lotus besluiten om Jarno Trulli of Heikki Kovalainen te vervangen. "Dit is de eerste in mijn Formule 1-carrière. Ik blijf mezelf voorbereiden, want je weet maar nooit of er een kans voor me is om in een raceweekend te rijden," zei de Maleisiër die vandaag reed op zijn thuiscircuit Sepang. "Het rijden tijdens mijn thuis Grand Prix is fantastisch voor mij. De laatste keren dat ik hier reed waren in de A1GP en de GP2 Asia Series, dus het rijden voor het thuispubliek is niet geheel nieuw voor mij. Het is wel speciaal omdat het Formule 1 is."