Tijdschrift: Bright

 

Altijd al een beetje gadget geek geweest? Of interesseren multimedia en het web jou wel? Dan is misschien het tijdschrift Bright wel wat voor jou. Op de redactie van FOK! kregen we Bright 32 binnen om ons oordeel eens over te geven. Nieuwsgierig?

Het blad oogt lekker fris, de cover staat niet vol schreeuwende teksten die elkaar bijna van het blad af concureren. Nee, het is doodsimpel: de laatst bijna uitgebrachte gadget staat lekker groot op de voorkant van deze editie. De Ipad! En daar zullen we verderop in het tijdschrift dan ook nog genoeg meningen over kunnen lezen. In het begin van het blad wordt de lezer even meegenomen langs een flink aantal pagina’s vol nieuwe leuke hebbedingetjes. Heel veel, veel te duur en onnodig, maar toch zeker leuk om te lezen. Want anders hadden wij bijvoorbeeld nooit geweten dat er een laptopcase is van hout. Deze kost dan wel 240 euro.

Na de flinke lading grappige spullen komt er ook nog een leuk aantal artikelen om de hoek kijken. Of je nou geïnteresseerd bent in de elektromagnetische straling die voor de mens gevaarlijk kan zijn of toch meer richting het politieke stuk in Bright gaat. Het is allemaal vlot en lekker kort geschreven. Helemaal achterin staan de rubrieken vermeld. Er is een flink aantal terugkerende stukken in het blad. Eye Candy is voornamelijk foto’s van grappige of mooie dingen. In editie 32 staan er foto’s van beelden die gemaakt zijn van Lego. In Cockpit komen volgens ons de laatste hippe auto’s voorbij. Tenminste als je het ons vraagt hoor, want bij het artikel staat een foto van een dikke Porsche Panamera Turbo. Achterin vind je ook nog de rubriek Upcoming. Mocht je je gaan vervelen dan vind je daar de leuke spots voor die week. Van Oscars tot aan de bright Night die wordt gehouden in het Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het bijna 100 pagina tellende tijdschrift sluit af met een column van Franciso van Jole.

Bright is niet alleen in een offline variant te krijgen. Bright.nl staat dagelijks vol met leuke weetjes en feitjes. De website is misschien wat rommeliger met de inhoud dan het blad, maar nog steeds wel de moeite waard om eens doorheen te klikken. Het tijdschrift is een leuk gevarieerd blad dat lekker snel wegleest. Geen langdurige en saai geschreven stukken waar je je doorheen moet worstelen. Tuurlijk kom je regelmatig langs wat reclame, maar dat hoort er nu eenmaal bij: anders was de prijs van het tijdschrift misschien wel 10 keer zo duur geweest. Het is gelukkig niet zo hinderlijk als de gemiddelde tijdschriften die vaak in de schappen liggen. Het magazine krijgt van ons 3,5 sterren