Uitslagen Jupiler League speelronde 35

Vanavond werd in de Jupiler League de 35e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende week.

De Graafschap kan aankomende zondag tegen Go Ahead Eagles kampioen van de Jupiler League worden. De ploeg uit Doetinchem heeft nog drie punten nodig om promotie naar de Eredivisie definitief veilig te stellen. Voor vandaag waren dat nog meer punten, maar achtervolger sc Cambuur verloor vanavond met 2-1 op bezoek bij MVV. De bezoekers kwamen in de negende minuut op voorsprong via Guyt, en MVV kwam in de 24e minuut langszij via Sillah. Doelpuntenmaker Guyt verdubbelde twaalf minuten voor tijd zijn doelpuntenaantal, maar deed dit echter in eigen doel. Cambuur stond zodoende met 2-1 achter, en kwam die achterstand ook niet meer te boven.

De wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Emmen, die bezig is aan een goede reeks, kenmerkte zich door veel doelpunten. Ondanks de goede vorm stond FC Emmen na 50 minuten met 3-0 achter. In de eerste helft wisten Van Moorsel en Jans namens FC Den Bosch te scoren, na de rust zorgde Caracciolo via een penalty voor 3-0. FC Emmen gaf zich echter niet gewonnen, en begon aan een inhaalrace. Denissen (63), Zimmerman (67) en Van der Ven (75) zorgde voor een gelijke stand: 3-3. Het Emmense feestje leek helemaal compleet te worden, toen de club in de 84e minuut een penalty kreeg, die door Ter Heide werd binnengeschoten: 3-4. Nu was het Den Bosch dat strijdbaar bleek en in de 93e minuut loon naar werken kreeg, Matusiwa maakte ternauwernood de 4-4.

BV Veendam, dat de afgelopen tijd veel wedstrijden speelde, en veelal ook won, was ook vanavond weer in goede vorm. Nummer vier Excelsior werd met 2-1 verslagen, en opnieuw was De Leeuw belangrijk. Hij zorgde vier minuten na rust voor de beslissende 2-1. Dankzij dit doelpunt staat De Leeuw nu alleen bovenaan in de topscorerslijst met 22 doelpunten.

Telstar boekte vanavond een belangrijke zege. De nummer achttien, die wellicht nog drie punten in mindering krijgt, zegevierde op bezoek bij Helmond Sport met 0-1 door een doelpunt van Koen. FC Oss, dat een plek onder Telstar staat, speelde knap met 0-0 gelijk bij FC Zwolle, waardoor Telstar twee punten wegloopt bij FC Oss. Mochten de drie punten, wanwege het niet op orde hebben van de boekhouding, worden afgetrokken zakt Telstar naar de laatste plaats.

De wedstrijd  tussen FC Omniworld en FC Dordrecht werd gestaakt, omdat het licht uitviel. Vier minuten na rust werd het donker op het sportcomplex in Almere door doorgebrande stoppen. De stand in de wedstrijd was op dat ogenblik nog 0-0.