Weer succes tegen piraten door Nederlands fregat

Redactie

Het Nederlandse fregat de Hr. Ms. Tromp heeft vandaag opnieuw succes geboekt tegen piraten voor de Somalische kust. Twaalf piraten werden ontwapend en met voldoende brandstof om de kust te bereiken vrijgelaten, meldt het ministerie van Defensie.

Het fregat ontwapent regelmatig piraten. Sinds het begin van de EU-missie tegen piraterij in de regio werden al 143 piraten onschadelijk gemaakt, waarvan ruim de helft door Nederland.

Bij de laatste actie tegen piraterij kwamen de piraten zelf opeens binnen bereik van de radar. De Tromp zette de boordhelikopter in om poolshoogte te nemen. De heli zag in de twee aanvalsskiffs en een moederschip onder meer ladders liggen, die gebruikt worden om schepen te enteren.

Na een achtervolging in volle vaart door de Tromp werden de piraten met waarschuwingsschoten tot stoppen gedwongen. De piraten hadden de ladders en andere verdachte spullen inmiddels zelf overboord gegooid. De marine heeft de aanvalsbootjes kapotgeschoten. De twaalf piraten zijn op het andere bootje weer op zee gezet.