Alonso: "F1 draait niet om inhalen alleen"

Peterselieman

Volgens Fernando Alonso draait het in de Formule 1 helemaal niet om inhaalacties. Na afloop van de Grand Prix van Bahrein klaagden alle volgers van de sport over het gebrek aan inhaalacties en hoewel er in Australië wel genoeg actie was vindt Alonso dat het gebrek aan inhalen bij de sport hoort.

"Als je veel inhaalacties wilt zien, moet je geen Formule 1 kijken. Formule 1 gaat om de beste auto's ter wereld die maximaal presteren en coureurs die hun levens wagen om een goede show neer te zetten. Er wordt al jaren geroepen dat er iets moet worden veranderd, maar ondertussen hebben we een paar fantastische kampioenschappen gezien. Vorig jaar nog, en toen werd er ook niet zoveel ingehaald. Volgens mij heeft de huidige situatie dus niets te maken met de nieuwe regels," meldde Alonso die in het verleden zelf twee keer kampioen werd.

Dit weekend strijden de F1-coureurs in Maleisië om de prijzen. In de eerste vrije trainingen zal Alonso er niet goed bij, maar ook daar maakt hij zich geen zorgen over. "Het is zinloos om naar de tijden te kijken. Ik sta zevende, maar ik had net zo goed tweede of laatste kunnen staan. Het hangt er maar net vanaf voor wat programma een team heeft gekozen. Mijn eerste indruk is dat we hier geen ander beeld gaan zien dan in Bahrein en Australië. Zoveel kan er eigenlijk ook niet veranderen in vier dagen tijd," zei de Ferrari-coureur die dit weekend wederom de strijd verwacht aan te gaan met Red Bull, Mercedes en McLaren.