Meisje bezocht Efteling 150 keer

De Vlaamse Lobke van Opstal (19) heeft een bijzondere obsessie. De Vlaamse brengt gemiddeld eens per maand een bezoekje aan sprookjespark De Efteling. De afgelopen vijftien jaar heeft Lobke het park al meer 150 keer bezocht.

Hoewel Lobke, die een baan als huishoudhulp heeft, vanuit haar woonplaats Houtvenne ruim anderhalf uur moet rijden voor ze in Kaatsheuvel is, bezoekt ze het park zo vaak als ze kan. "Ik ga zo vaak als ik kan. Voor mijn werk zou ik nooit verhuizen, maar ik heb mijn ouders al gewaarschuwd dat ik op een dag dichter bij de Efteling wil wonen."

Bij geen enkel bezoek aan De Efteling slaat Lobke het souvenirwinkeltje Efteldingen, bij de ingang, over. Elke maand spendeert ze tot wel vierhonderd euro aan Eftelinghebbedingetjes. De Vlaamse heeft een enorme collectie posters, bedlinnen, figuurtjes, paraplu's en nog veel meer zaken die met het sprookjespark te maken hebben. "Ik ben tien jaar geleden begonnen met verzamelen toen ik sprookjesboeken van mijn overleden grootmoeder kreeg. Sindsdien kan ik niet meer stoppen. Ik ben heel trots op een beeldje van het ganzenhoedertje dat in beperkte oplage werd gemaakt. Het meest gehecht ben ik aan mijn Pardoesknuffel die ik kreeg bij mijn eerste bezoek en die nog steeds bij mij in bed slaapt."

Sfeer

Lobke houdt vooral van de sfeer in het park. "Meestal ga ik met twee vrienden, ook echte Eftelingfans. Soms doen we de attracties, maar veel vaker wandelen we met zijn drietjes door het Sprookjesbos of zitten we naast elkaar op een bankje van de sfeer te genieten."

"In de Efteling kun je altijd nieuwe dingen ontdekken. Zoals het verlaten huisje in het Sprookjesbos, een vroeger pannenkoekenhuisje. Niemand gaat er nog heen, omdat het leeg staat. Maar toen ik er toch een keer voorbij liep, hoorde ik dat er een stem in verborgen zit die tegen je fluistert als je aan de deur komt. Die kleine dingen maken de Efteling voor mij zo bijzonder. Het is een sprookjeswereld waarin alles klopt. Ik ben er wild van." Volgende week kan Lobke haar hart weer ophalen, dan staat haar eerste bezoek aan het park na de wintersluiting op het programma.

Momenteel is Lobke single, maar potentiële partners moeten er rekening mee houden dat ze de liefde van Lobke altijd moeten delen met de sprookjeswereld. "Sprookjes zijn voor alle leeftijden. Mijn oma heeft haar leven lang van sprookjes gehouden en ik ben van plan die traditie verder te zetten. Momenteel ben ik nog single, maar mijn toekomstige partner zal in mijn fantasiewereld moeten kunnen meegaan. Overigens zou het veel volwassenen deugd doen om af en toe naar het pretpark te gaan, want sprookjes brengen het kind in je naar boven. De Efteling maakt mij gelukkig."