Madonna: Ik kleed me saai

Redactie

Madonna beweert dat haar kledingstijl saai is. Dochter Lourdes zou veel avontuurlijker zijn. "Ze gaat ervoor en probeert verschillende dingen. Uiteindelijk ziet haar creatie er uit alsof ze er niet lang over na heeft gedacht", zegt de Queen of Pop. Madonna ontwierp samen met haar trendy dochter een kledinglijn.

De collectie heet 'Material Girl' en bevat spijkerbroeken, schoenen, vingerloze handschoenen, kettingen en andere accessoires. De lijn wordt uitgebracht door Madonna's bedrijf MG Icon en zal naast de kindercollectie ook aandacht besteden aan een lijn voor brillen.

Tijdens het ontwerpen was een belangrijke voorwaarde dat het eindresultaat voor iedereen betaalbaar zou zijn. "Toen ik dertien was, kon ik me geen designerkleding veroorloven. Toen ik een kledinglijn voor H&M ontwierp, vond ik het erg leuk dat de kleding na afloop normaal geprijsd in de winkel hing", vertelt de 51-jarige zangeres.

De samenwerking met haar 13-jarige dochter is Madonna goed bevallen. "Als we aan het werk zijn, zie ik haar meer als een creatief persoon en een kunstenares. Zo af en toe herinner ik me dan weer dat ze mijn dochter is."

Lourdes wordt geïnspireerd door muziek, modellen, kleding die dansers dragen en de mensen die ze in Londen om zich heen ziet. "En natuurlijk haalt ze haar inspiratie uit mijn kledingkast. Soms ben ik mijn Christian Dior-schoenen kwijt. Ik kan die ene fantastische tas niet meer vinden of mijn skinny jeans zijn zoek. En dat is het enige paar skinny jeans dat mij goed past", verklapt Madonna.

Madonna: Ik kleed me saai
Madonna: Ik kleed me saai (Foto: Novum)