Buurman wil titel in Superleague Formula

Yelmer Buurman wil dit jaar met AC Milan de titel in de Superleague Formula binnenslepen. De Nederlander doet dit jaar voor het derde jaar mee aan het kampioenschap dat sinds 2008 bestaat. Komend weekend zal het circus op het circuit van Silverstone los gaan barsten.

Buurman werd in het openingsjaar van de raceklasse tweede met PSV en vorig jaar vierde met Anderlecht. Hij ging deze winter naar het team Atech dan met Liverpool de kampioen in huis heeft en ook de bolide van AC Milan runt. "Ik ben al een paar keer bij het team geweest. Het ziet er gelikt en professioneel uit," zei de Nederlander.

"Atech is een grote naam wat formulewagens betreft. Gecombineerd met mijn ervaring in de Superleague Formula, moeten we permanent in de top mee kunnen draaien," zei de Ubberger die Silverstone alvast goed kent. Een eventuele titel wordt hem echter niet in de schoot geworpen. "Makkelijk zal het zeker niet worden. De concurrentie is groot."

De concurrentie voor Buurman komt met name uit de hoek van de ervaren coureurs. Robert Doornbos zal rijden voor Corinthians, Sébastien Bourdais voor Olympique Lyon, Franck Montagny voor Bordeaux en Narain Karthikeyan voor PSV. Daarnaast kan een verrassing niet worden uitgesloten. De kalender telt twaalf evenementen, waarbij er op 15 en 16 mei gereden gaat worden op het TT-circuit in Assen. "Ik denk dat het kampioenschap sterker is dan vorig jaar."