Kuyt stelt zich winnen Europa League ten doel

Dirk Kuyt wil dat men hem voor eeuwig blijft herinneren bij Liverpool FC. De international is een publiekslieveling op Anfield Road en wil met The Reds graag weer zilverwerk pakken.

Kuyt liet zich in aanloop naar het treffen met Benifca, in de Europa League, uit op de clubsite. "Het zou erg veel betekenen als je de Europa League wint. Om geschiedenis te schrijven moet je prijzen hebben gewonnen", weet de speler.

De veelzijdige aanvaller c.q. middenvelder vervolgt: "Aan het begin van ieder seizoen wil je als speler prijzen pakken. Je richt je op alle mogelijke prijzen die gewonnen kunnen worden."

"Dit seizoen gaat het bij ons niet zoals we graag wilden. Maar we kunnen nog steeds een prijs winnen. We moeten alles geven om dat ook te bewerkstelligen", aldus Kuyt, die in 2007 met Liverpool de Champions League-finale van AC Milan verloor. "Het is een herinnering die je nooit meer kwijtraakt. Helaas wonnen we op die dag de bokaal niet, maar hopelijk kunnen we dit seizoen wel de Europa League winnen."