FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 5 augustus 2010

Dakmoordenaar Dannyboy T. voor tweede keer ontsnapt

De man die in 2007 werd veroordeeld voor de zogenoemde Scheveningse dakmoord heeft voor de tweede keer in een halfjaar tijd de benen genomen tijdens een begeleid verlof. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Justitie donderdagavond.

Dannyboy T. zat vast in een justitiële jeugdinrichting in Zutphen. Woensdag mocht hij op begeleid verlof. Hierbij onttrok hij zich aan zijn toezicht. Medio februari deed hij dit ook al een keer. Twee dagen later werd hij opgepakt in een woning in Voorburg.

De woordvoerder van Justitie vertelt dat jeugd-tbs, wat T. opgelegd heeft gekregen, anders is dan tbs met dwangverpleging, zoals dat aan volwassenen wordt opgelegd "Tbs met dwangverpleging kan tot het einde van het leven van een gedetineerde worden opgelegd, maar jeugd-tbs eindigt altijd na maximaal zes jaar. Daarom wordt geprobeerd iemand met jeugd-tbs zo snel mogelijk weer voor te bereiden op de maatschappij."

Bij T. is na zijn eerste ontsnapping gekeken of hij weer op begeleid verlof kon, zegt de woordvoerder. "Er is toen geoordeeld dat dat kon."

De destijds 16-jarige T. stak in januari 2007 de Scheveninger Pascal Triep neer, na een woordenwisseling tussen het slachtoffer en de vader van T. Een getuige filmde de steekpartij die plaatsvond op een dak.

In het filmpje, dat werd gepubliceerd door GeenStijl en het AD, was te zien hoe het slachtoffer van het dak viel, opstond en even later in elkaar zakte. Ook T. was op het filmpje te zien.

Uitslagen 3e voorronde EL (05/08/2010)

Hieronder zijn de uitslagen van de derde voorronde van de Europa League te vinden. Zowel AZ als FC Utrecht wist door te dringen tot de laatste voorronde.

 

Thuis Uit Uitslagen
Cliftonville, NIe CSKA Sofia, Bul * 1-2 (0-3)
Apollon, Cyp S.Novosibirsk, Rus * 2-1 (0-1)
Dnjepr, Oek * Spar.Zlatibor, Ser 2-0 (1-2)
Banik Ostrava, Tsj Dnjep.Mogilev, WRu * 1-2 (0-1)
Racing Genk, Bel * Inter Turku, Fin 3-2 (5-1)
FC Timisoara, Roe * MyPa, Fin 3-3 (2-1)
Austria Wien, Oos * Ruch Chorzow, Pol 3-0 (3-1)
FC Zestafoni, Geo Karpaty Lviv, Oek * 0-1 (0-1)
FK Teteks, Mac IF Elfsborg, Zwe * 1-2 (0-5)
FC Luzern, Zwi FC Utrecht * 1-3 (0-1)
Motherwell, Sch Aalesund, Noo 3-0 (1-1)
VfB Stuttgart, Dui * Molde FK, Noo 2-2 (3-2)
FK Jablonec, Tsj Apoel Nicosia, Cyp * 1-3 (0-1)
FC Lausanne, Zwi * Randers FC, Den 1-1 (3-2)
HSK Zrjinski, Bos Odense BK, Den * 0-0 (3-5)
Levski Sofia, Bul * Kalmar FF, Zwe 5-2 (1-1)
Dinamo Minsk, WRu * Maccabi Haifa, Isr 3-1 (0-1)
Anorthosis, Cyp * Cercle Brugge, Bel 3-1 (0-1)
Hajduk Split, Kro * Din.Boekarest, Roe 3-0 (1-3)
OFK Belgrado ,Ser Galatasaray, Tur * 1-5 (2-2)
FK Karabach, Aze * Wisla Krakow, Pol 3-2 (1-0)
Sporting Portugal, Por * Nordsjaelland, Den 2-1 (1-0)
Montpellier, Fra Györ ETO, Hon * 0-1 (1-0) (3-4 n.p.)
Hibernian, Sch NK Maribor, Slo * 2-3 (0-3)
Macc.Tel Aviv, Isr * Olympiakos, Gri 1-0 (1-2)
Besiktas, Tur * Viktor Plzen, Tsj 3-0 (1-1)
Sl.Bratislava, Slw * Rode Ster, Ser 1-1 (2-1)
Dinamo Tbilisi, Geo Sturm Graz, Oos * 1-1 (0-2)
IFK Göteborg, Zwe AZ Alkmaar * 1-0 (0-2)
Aris Saloniki, Gri * Jag.Bialystok, Pol 2-2 (2-1)
Bangor City, Wal CS Marítimo, Por * 1-2 (2-8)
Liverpool, Eng * FK Rabotnicki, Mac 2-0 (2-0)
Juventus, Ita * Shamr.Rovers, Ier 1-0 (2-0)
Brøndby, Den * Bud.Podgorica, Mnt 1-0 (2-1)

*=door naar laatste voorronde van Europa League

Jorritsma: vaker verplicht toezicht pedofielen

Voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Annemarie Jorritsma wil dat het Openbaar Ministerie en rechters van tevoren beter kijken naar wat er met bijvoorbeeld een pedofiel moet gebeuren als die weer vrijkomt. Verplicht toezicht zou volgens haar vaker kunnen worden opgelegd. Dat heeft ze donderdag gezegd tegen de NOS.

Jorritsma reageerde hiermee op een uitspraak in de zaak rond de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der V. De rechtbank in Den Bosch oordeelde donderdag dat het gebiedsverbod dat burgemeester Rob van Gijzel Van der V. eerder oplegde 'qua duur en omvang te ruim is' en daardoor inbreuk maakte op de grondrechten van de man. De uitspraak betekent dat Van der V. Eindhoven weer in mag.

De 62-jarige Van der V. was in september vrijgekomen nadat hij een straf had uitgezeten voor ontucht met minderjarige jongens in de Eindhovense wijk Woensel. Hij zou onder toezicht van de reclassering komen te staan, maar doordat hij nieuwe juridische procedures opstartte was dit niet mogelijk. Van Gijzel besloot uiteindelijk een gebiedsverbod op te leggen. Jorritsma wil ook dat de wet zo wordt aangepast, dat het toezicht bij het instellen van een beroep of cassatie niet komt te vervallen.

Het meer nadenken over wat er na de vrijlating moet gebeuren moet volgens Jorritsma overigens gebeuren bij zaken met 'een bepaald soort delinquent', zoals pedofielen die bijvoorbeeld slachtoffers in de eigen buurt hebben gemaakt. "In veel gevallen krijgen ze alleen maar vrijwillig toezicht, terwijl je denkt dat hier enige verplichting als bijkomende strafoplegging op zijn plaats was geweest."

Als er vaker verplicht toezicht wordt opgelegd, dan zou de burgemeester die verantwoordelijkheid niet meer hoeven te dragen, denkt Jorritsma. "Als iemand zich weigerachtig opstelt en dat leidt tot grote ellende, dan moet daar vooraf over nagedacht worden. Dat gebeurt nu nog te weinig."

De VNG wil volgens Jorritsma dan ook graag praten met het OM, 'om ervoor te zorgen dat dit meer tussen de oren van de officieren van justitie komt'.

Jorritsma: vaker verplicht toezicht pedofielen
Jorritsma: vaker verplicht toezicht pedofielen (Foto: Novum)

Bak Nielsen weg bij Heerenveen

Kristian Bak Nielsen keert terug naar zijn vaderland Denemarken. De 27-jarige verdediger van sc Heerenveen gaat voetballen voor FC Midtjylland. Heerenveen haalde hem in 2007 bij de club vandaan waar hij de komende vijf jaar weer zal gaan spelen.

Bak-Nielsen had nog een contract tot medio volgend jaar bij de Friezen, maar Heerenveen toonde zich bereid om mee te werken aan een transfer. In Denemarken krijgt de verdediger de mogelijkheid om na zijn actieve loopbaan toe te treden tot de technische staf van de club, iets wat in Nederland niet mogelijk was. In de Eredivisie kwam Bak Nielsen in drie jaar tijd tot 72 optreden tot zes goals.

[Video] FOK!ker betrapt wildpoeper op bewakingscamera

FOK!ker markoning had gisteren een drukke dag. Tijdens een rookpauze tijdens zijn vakantiebaantje op een kantoor in Oosterhout ontdekte hij een naar eigen zeggen vreemd object buiten. Het bleek hier te gaan om menselijke uitwerpselen.

De beste forumgebruiker besloot hierop de bewakingsbeelden te bekijken om uit te vinden wie dit op zijn geweten had. Al snel had hij beet.

Op de beelden is te zien hoe een oude man rond kwart over zes 's ochtends het beeld inloopt. Nietsvermoedend laat de man voor de draaiende camera zijn broek zakken om vervolgens zijn behoefte te doen. Even later hijst hij zijn broek weer op en loopt door. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.


Wie hem herkent mag het zeggen...

Hockeycoach Van Ass teleurgesteld

Hockeycoach Paul van Ass is teleurgesteld dat het Nederlandse herenteam tijdens de Champions Trophy in Mönchengladbach vandaag tegen Engeland tegen een nederlaag is aangelopen. Eerder deze week waren Australië en Nieuw-Zeeland al te sterk voor Oranje.

"Heel teleurstellend," zei Van Ass die zag dat Nederland in de slotfase wederom een voorsprong weggaf. "We zijn nog niet zo ver dat we wedstrijden als deze winnend kunnen afsluiten. Daar heb ik het ook in de nabespreking over gehad. We moeten de concentratie vasthouden, dat begint van linksvoor tot rechtsachter."

Het veldspel stemde de kersverse bondscoach wel tevreden. "We komen wel tot heel mooi hockey en vermaken het publiek. Maar op een gegeven moment moet dat spel wel resulteren in winst. Vooral in de persoonlijke duels komen we te kort. We moeten iets meer ons mannetje staan," zei Van Ass die met Oranje nog een zeer minieme kans heeft om de finale van het toernooi te bereiken.

Dembélé gepasseerd bij Rode Duivels

Moussa Dembélé is door de Belgische bondscoach George Leekens niet geselecteerd voor het oefenduel volgende week met Finland. De aanvaller van AZ wil zijn club verlaten en deed daarom een groot deel van de voorbereiding niet mee.

Ook Ajacied Toby Alderweireld doet niet mee. Hij is geselecteerd voor Jong België, die een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd spelen tegen hun leeftijdsgenoten uit Frankrijk. Jan Vertonghen is daarmee de enige speler in de Belgische selectie uit de Nederlandse competitie.

40 mln Amerikanen op voedselbonnen

In de maand mei waren 40,8 miljoen van de 310 miljoen Amerikanen afhankelijk van voedselbonnen. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van de Amerikaanse overheid.

De cijfers betekenen dat ruwweg één op de acht Amerikanen maandelijks voedselbonnen krijgt van de overheid. Bij kinderen leeft zelfs bijna een kwart van de populatie in de VS op voedselbonnen.

Vooral de sterk gestegen werkloosheid is één van de oorzaken van de voedselbonnenexplosie. Vergeleken met april bedroeg de stijging 9 procent en in vergelijking met mei vorig jaar 19 procent.

Bekijk hier het percentage voedselbonnengebruik per Amerikaanse regio.

Gebroeders Mulder pakken dubbel bij skeeler-EK

De broers Ronald en Michel Mulder hebben tijdens het Europees kampioenschap inline-skaten in San Benedetto del Tronto voor een verrassing gezorgd door het goud en het zilver op de 500 meter te pakken.

"Dit is waarom ik al die jaren ben blijven inline-skaten. Ik wist dat ik Europees kampioen kon worden," zei Ronald Mulder die naast het goud op de 500 meter achter de Duitser Matthias Schwierz ook nog zilver pakte op de 200 meter. "Er is zo vaak gezegd dat Nederland geen sprintland is. We willen bewijzen dat dat wel zo is. De aflossingskoers willen we nu ook winnen."

Bij de vrouwen strandden Elma de Vries en Manon Kamminga in de halve finale. De Vries moest het tegen drie Duitses opnemen en kon Sabine Berg en Jana Gegner net niet passeren. Kamminga moest Erika Zanetti en Desire Contenti voor laten gaan. Het goud ging uiteindelijk naar Zanetti, voor Gegner en Berg.

Geen voogdij voor nazi-gezinde ouders

Een hof van beroep in de Amerikaanse staat New Jersey heeft donderdag bepaald dat een echtpaar dat zijn kinderen nazi-namen gaf, de voogdij over hen niet zou mogen krijgen. De kinderen van Heath en Deborah Campbell werden in januari 2009 door de staat uit het ouderlijk huis weggehaald.

Het gezin trok de aandacht toen een supermarkt weigerde een verjaardagstaart te versieren voor het zoontje, Adolf Hitler Campbell. Hij en zijn zusjes JoyceLynn Aryan Nation Campbell en Honszlynn Hinler Jeannie Campbell staan onder toezicht.

Volgens het hof is er voldoende bewijs dat de kinderen zijn mishandeld en verwaarloosd.

Pot chemicaliën tot ontploffing gebracht

Een pot met een explosief goedje die al tijdenlang in een huis in Buren bleek te staan, is woensdagmiddag in de Gelderse plaats tot ontploffing gebracht.

Een man uit Buren had de pot met picrinezuur van zijn vader vorige week in zijn woning aangetroffen. Het goedje hoort in water te worden bewaard, maar dat was in de loop der tijd verdampt. De substantie was hierdoor ingedroogd.

De man ging op internet op zoek naar meer informatie en schakelde de politie in toen hij er achter kwam dat de substantie al bij een geringe beweging kon exploderen. De politie belde de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), die het ophaalde en de pot op een stuk zandgrond in de buurt tot ontploffing bracht.

Vorig jaar ruimde de EOD ook al picrinezuur, op diverse plaatsen in Nederland en op Curaçao. Picrinezuur werd vroeger gebruikt in biologie- en scheikundelessen en staat bij veel scholen al jaren in de kast. Bij verkeerde opslag kan de stof kristalliseren en explosief worden.

Obama wil herdenking Hiroshima erkennen

De Amerikaanse president Barack Obama wil vrijdag de herdenking van de aanval met een atoombom op de Japanse stad Hiroshima formeel erkennen. Dat heeft de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton donderdag gezegd.

Clinton zei dat Obama 'geloofde dat het passend zou zijn om deze herdenking te erkennen' door de Amerikaanse ambassadeur in Japan, John Roos, naar Hiroshima te sturen. Het zou voor het eerst zijn dat een Amerikaanse ambassadeur de jaarlijkse herdenking bijwoont.

In de maanden nadat een Amerikaanse B-29 bommenwerper aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een atoombom op de stad liet vallen kwamen ongeveer 140 duizend mensen om het leven. Drie dagen na het bombardement werd ook op de stad Nagasaki een atoombom geworpen. Japan gaf zich op 15 augustus 1945 over.

Advocaten eisen actie tegen Nederlandse SS'er

Israël moet Duitsland ertoe bewegen in actie te komen tegen de veroordeelde Nederlandse SS'er Klaas Faber. Een groep van 150 Israëlische advocaten heeft donderdag een petitie die de Israëlische regering hiertoe oproept overhandigd aan de Israëlische minister van justitie, zo maakte de groep donderdag bekend.

Faber sloot zich tijdens de Tweede Wereldoorlog aan bij de SS. Na de oorlog werd hij veroordeeld voor de moord op tientallen joden. Hij wist in 1952 echter te ontsnappen en vluchtte naar Duitsland.

Het Duitse staatsburgerschap dat hij van het nazi-regime kreeg voorkwam dat hij kon worden uitgeleverd. Sinds zijn ontsnapping woont Faber in de Duitse deelstaat Beieren. Op recente foto's is te zien dat Faber vrij rondloopt in Ingolstadt, waar hij woont.

Advocaat waarschuwt oude garde Rusland

Dick Advocaat heeft met de nodige waarschuwingen zijn eerste Russische voetbalselectie gepresenteerd. De lijst met twintig namen biedt geen verrassingen, maar alle gevestigde internationals moeten op hun hoede zijn. "De spelers moeten beseffen dat ze de laatste twee jaar weinig succesvol zijn geweest. Een verandering in hun houding is noodzakelijk", zei de 62-jarige Hagenaar.

Rusland oefent op 11 augustus in Moskou tegen Bulgarije. Advocaat nam het bondscoachschap deze zomer over van landgenoot Guus Hiddink. Hij selecteerde vijf spelers van Zenit Sint-Petersburg, de club die hij in 2007 naar de landstitel leidde en met wie hij een jaar later de UEFA Cup won. De vedettes Andrei Arsjavin van Arsenal en Roman Pavljoetsjenko van Tottenham zitten ook bij de groep.

"We zullen ook het spelsysteem aanpassen", kondigde Advocaat aan. "Er komen zeker tactische wijzigingen."

[EL] Uitslag FC Luzern - FC Utrecht

FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de vierde voorronde van de Europa League. De ploeg uit de Domstad was in Zwitersland veel te sterk voor FC Luzern, dat met 3-1 werd verslagen. Vorige week won de formatie van Ton du Chatinier al met 1-0.

FC Utrecht verwachtte aanvankelijk een lastige avond tegen FC Luzern, maar kon na een half uur al met de benen over elkaar gaan zitten. In het tijdsbestek van vijftien minuten scoorden achtereenvolgens Nana Asare, Ricky van Wolfswinkel en Michael Silberbauer.

Asare trof doel na een fraaie pass van Dries Mertens. Vervolgens liet Van Wolfswinkel zijn voeten spreken door een bekeken stiftje achter doelman Zibung te leggen. Zes minuten later deed Silberbauer hetzelfde, waardoor het doek voor FC Luzern was gevallen.

In de tweede helft deed Pacar nog wel iets terug, maar dit was niet voldoende om door te gaan in de Europa League. FC Utrecht verdwijnt morgenmiddag in één van de bakken tijdens de loting voor de vierde voorronde.


 

FC Luzern

1 - 3

FC Utrecht

 53' Pacar
   13' Asare
 22' van Wolfswinkel
 28' Silberbauer
 
 Gele kaart: Kukeli, Pragar (FC Luzern), Cornelisse, Schut (FC Utrecht)
 
Stadion: Stadion Allmend, Lucerne
Toeschouwers: 6.000
Arbiter: Kulbakov (BLR)
 
Opstelling:   Opstelling:
Zibung
Veskovac
Ferreira
E. Zverotic
Renggli
Gygax
Kukeli (Pacar/46)
C. Lustenberger
Ianu (Paiva/59)
Wiss
Yakin (Prager/46)
  Vorm
Cornelisse
Schut
Wuytens
Nesu
Asare (Maguire/46)
Silberbauer
Lensky (Nijholt/77)
Mertens
Mulenga
van Wolfswinkel (Loval/72)

Valencia zet vraagtekens bij uitgelekte F1-kalender

De organisatie van de Grand Prix van Europa op het stratencircuit van Valencia zet haar vraagtekens bij de voorlopige Formule 1-kalender die in Hongarije uitlekte. Daarin staat dat de race volgend jaar weer verplaatst wordt naar augustus, terwijl deze dit seizoen eind juni werd gehouden.

In juni is de temperatuur lager en zijn er nog maar weinig Spanjaarden op vakantie, waardoor er voor dit jaar meer kaarten zijn verkocht dan voor de afgelopen edities van de race. Omdat F1-baas Bernie Ecclestone dit succes ook opmerkte vindt organisator Valmor het toch vreemd dat op de uitgelekte kalender er weer uitgeweken wordt naar 28 augustus 2011. Daarom worden er vraagtekens gezet bij de juistheid ervan.

De definitieve kalender voor 2011 zal in september tijdens een vergadering van de World Motor Sport Council vastgesteld worden. Dan wordt bekend wanneer de twintig races gehouden zullen worden.

Duizend passanten werkzaamheden N65 krijgen bon

Bij een radarcontrole bij wegwerkzaamheden op de N65 bij Haaren heeft de Noord-Brabantse politie woensdag duizend van de vierduizend passanten bekeurd. Op de weg mag normaal tachtig kilometer per uur worden gereden, maar vanwege de werkzaamheden was dat tussen 07.00 en 16.00 uur verlaagd naar vijftig.

De snelste passant ging 85 kilometer per uur. Voor en na de werkzaamheden controleerde de politie ook. Toen reden zeshonderd van de vijfduizend passerende voertuigen harder dan tachtig kilometer per uur. De snelste ging 120.

De politie controleert dit jaar meer bij wegwerkzaamheden omdat werken langs de weg nog altijd een van de gevaarlijkste beroepen is. De extra controles zorgen voor een flinke stijging in het aantal uitgeschreven bonnen. Vorig jaar schreef de politie 8505 bonnen uit bij wegwerkzaamheden, dit jaar staat de teller al op ruim 29.000.

Twee weken geleden reageerde de ANWB nog woest op een stortvloed aan boetes bij werkzaamheden op de A1 bij Muiden. Daar werden vijfduizend van de achtduizend passanten op de bon geslingerd voor te hard rijden.

Ruim 43 kilo wiet in bestelbus gevonden

De politie heeft woensdagochtend in Etten-Leur een 20-jarige man opgepakt die ruim 43 kilo wiet in zijn bestelbus bleek te vervoeren. Agenten spraken de bestuurder aan bij het Trivium-hotel in de Brabantse plaats, roken een wietlucht en besloten het voertuig te controleren. Bij het doorzoeken van de bus werden twee grote tassen met pakken ongedroogde hennep aangetroffen.

De verdachte uit Kaatsheuvel verklaarde dat de bus niet van hem was en dat hij niet wist wat hij vervoerde. Hij zit nog in de cel. De sofdrugs zijn in beslag genomen om te worden vernietigd.

[EL] Uitslag IFK Göteborg - AZ

AZ heeft zich vanavond voor de play-offs geplaatst van de Europa League. Na vorige week in Alkmaar met 2-0 van IFK Göteborg te hebben gewonnen, wonnen de Zweden vanavond thuis met 1-0.

De Alkmaarders maakten het zich onnodig moeilijk vanavond. Het spel was te slordig en te slap om de opponent echt pijn te kunnen doen. IFK was dan wel niet veel beter, maar de Zweden kregen wel enkele kansen cadeau.

Doelman Joey Didulica redde zijn ploeg een aantal keren zeer fraai. De keeper reageerde attent toen Hysen opeens vrij voor hem opdook en een hard schot wist hij knap naast het doel te boksen. Toch moest hij een keer capituleren nadat zijn defensie stond te slapen bij een hard schot van Selakovic. In het slot van het duel probeerde IFK het nog wel, maar verdere schade bleef AZ bespaard.


IFK Göteborg

1 - 0

AZ

 67' Selakovic
 
 
 Gele kaart: Selakovic, (IFK Göteborg), Didulica, Jaliens, (AZ)
 
Stadion: Gamla Ullevi, Gothenburg
Toeschouwers: 10.000
Arbiter: Circhetta (Zwi)
 
Opstelling:   Opstelling:
Sandberg
Johansson (Söder/62)
Svensson
R.Sigurdsson
Lund (Bärkroth/82)
Selakovic
Johansson
Stiller
T.Bjarnason
Jónsson
Hysén
  Didulica
Marcellis
Jaliens
Moisander
Klavan
Wernbloom
Ortíz
Martens
v.d.Velden (Holman/66)
Falkenburg (Sigthórsson/75)
Gudmundsson

Record berekenen pi verbeterd

Een Japanner en een Amerikaan claimen een recordaantal decimalen van het getal pi berekend te hebben. Het tweetal heeft pi berekend tot op vijf biljoen cijfers achter de komma. Hiermee is het record van 2,7 biljoen decimalen dat door een Fransman was gevestigd ruimschoots verbeterd.

Om het record te vestigen prepareerde de Japanner Shigeru Kondo een desktopcomputer. De Amerikaan Alexander J. Yee schreef het programma dat voor het doel gebruikt werd. Op 4 mei zette het tweetal het systeem aan het rekenen. Na negentig dagen, op 3 augustus, werd het resultaat bekend.

De gebruikte computer beschikte over twee Xeon X5680-processors, 96 GB intern geheugen en een totaal van 39 TB aan harddiskruimte. Volgens het tweetal was 22 TB schijfruimte nodig voor de berekening en nog eens 3,8 TB om het resultaat gecomprimeerd op te slaan.

Munsterman begrijpt niets van KNVB

Joop Munsterman is boos op de KNVB. De voorzitter van FC Twente vindt het onbegrijpelijk dat zijn club is ingedeeld in categorie 2 van het licentiesysteem. Dat liet Munsterman vandaag weten.

De KNVB maakte gisteren bekend in welke categorieën alle betaaldvoetbalclubs zich bevinden. Dertien clubs staan onder verscherpt toezicht, zij zitten in categorie 1. Negentien clubs, waaronder FC Twente, behoren tot categorie 2. De KNVB noemt de financiële situatie van die clubs zorgelijk. Vier clubs zijn gezond. Zij behoren tot categorie 3.

De KNVB maakte bij FC Twente een opmerking. "FC Twente hanteert een stelsel van waardering en resultaatbepaling die conservatiever is dan de overige betaaldvoetalclubs. Als Twente een stelsel van verslaggeving zou hebben gehanteerd conform de overige betaaldvoetbalclubs, zou haar financiële positie in categorie 3 zijn ingedeeld."

Munsterman: "Dit is je reinste ambtenarij. Je zorgt dan toch dat criteria onderling vergelijkbaar zijn? Twente zal dus nu geconfronteerd worden met maatregelen uit de categorie 'zorgelijk' terwijl de club financieel kerngezond is. Onacceptabel."

Derde nederlaag op rij hockeyers Oranje

De Nederlandse hockeyers hebben hun derde nederlaag op rij geleden in de Champions Trophy. Na Australië en Nieuw-Zeeland was in Mönchengladbach Engeland beter dan de formatie van bondscoach Paul van Ass. Oranje verloor met 4-3 van de Europees kampioen. Bij rust leidde Nederland nog met 3-2.

Door de nederlaag zakken de manschappen van Van Ass naar de laatste plaats in het zeslandentoernooi met slechts 3 punten.

Verkeerschaos op A4 na ongevallen

Op de A4 is donderdag in de avondspits een grote verkeerschaos ontstaan na twee ongevallen. Op de weg van Amsterdam richting Delft staat rond 18.30 uur tussen Schiphol en het Ringvaartaquaduct twaalf kilometer file, de andere kant op staat tussen het Prins Clausplein en Zoeterwoude-Rijndijk elf kilometer file, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Bij het ongeval op de A4 van Amsterdam richting Delft botsten rond 17.30 uur bij het Ringvaartaquaduct meerdere voertuigen op elkaar. Een auto vloog vervolgens in brand. De voertuigen zijn inmiddels geborgen, maar het wegdek moet nog afkoelen. Daarom is ter hoogte van het Ringvaartaquaduct een rijstrook nog dicht. Wanneer deze weer open gaat, is nog onduidelijk.

De andere kant op botsten in de avondspits tussen Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk drie auto's en een bestelbus met elkaar. Door dit ongeval kwam olie op het wegdek terecht. De politie moet er daarnaast nog sporenonderzoek verrichten. Twee rijstroken tussen Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk zijn afgesloten. De verwachting is dat de rijstroken rond 20.00 uur weer open gaan.

Bij het ongeval bij het Ringvaartaquaduct zijn vermoedelijk gewonden gevallen. Hoeveel is nog onduidelijk. Bij het ongeval op de A4 van Delft naar Amsterdam raakten drie mensen gewond.

Medewerkers wasserij onwel door giftige stof

Zeven medewerkers van een industriële wasserij aan de Havendijk in Tilburg zijn donderdagmiddag met ademhalingsmoeilijkheden naar een ziekenhuis gebracht, nadat in het pand een giftige stof was vrijgekomen. Dat kwam doordat per ongeluk een kleine hoeveelheid chloor met zwavelzuur in aanraking was gekomen. Dat meldde de politie.

Zes mensen mochten na controle naar huis, een persoon is in het ziekenhuis opgenomen. 42 andere medewerkers en vier politieagenten zijn voor de zekerheid ter plekke onderzocht door ambulancepersoneel. Het bedrijfsgebouw werd afgesloten en de omgeving afgezet.

Uit metingen van de brandweer is gebleken dat de stof niet buiten het pand is gekomen, aldus de politiewoordvoerder.

Een poging van de brandweer om het gas gecontroleerd te laten ontsnappen via het ventilatiesysteem werkte niet. Bestrijding met natronloog, een wateroplossing, lukte wel. De brandweer denkt het pand in de loop van donderdagavond te kunnen vrijgeven.

Veikkanen tekent bij Lotto

Het team van Omega Pharma-Lotto heeft voor volgend seizoen een overeenkomst met de 29-jarige Fin Jussi Veikkanen. Veikkanen is de regerende Finse kampioen en won dit jaar ook een rit in de Ronde van de Middellandse Zee. Ondertussen is hij zes jaar prof en was daarin ononderbroken in dienst bij Française des Jeux.

Naast 5 nationale titels, prijken ook etappezeges in de Deutschland Tour & de Route du Sud op zijn palmares. Jussi Veikkanen ondertekende een contract voor twee jaar met Omega Pharma - Lotto.

TVM-ploeg zet shorttrackcoach in

De TVM-schaatsploeg zal in de aanloop naar het nieuwe seizoen gebruik gaan maken van de diensten van shorttrackcoach Dave Versteeg. Hij wordt ingezet om de bochtentechniek van de ploeg van Gerard Kemkers en Bart Veldkamp te verbeteren.

In het Zwitserse St. Moritz staat de ploeg met onder meer Sven Kramer en Ireen Wüst bijna alle dagen op de shorttrackpiste. "In het langebaanschaatsen wordt vaak nog te veel de nadruk gelegd op de rechte einden, terwijl de bochtentechniek veelal meer bepalend is," zegt Kemkers over de reden van het inzetten van de shorttrackcoach van Jong Oranje.

"Internationaal is ook duidelijk te zien dat shorttracktrainingen langebaansporters voordelen oplevert. Waarom daar niet van leren? Als ergens bochten belangrijk zijn, dan is dat in shorttrack."

D. Martin slaat dubbelslag in Polen

Daniel Martin heeft de vijfde etappe in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De renner van Garmin demarreerde in de slotklim en werd niet meer teruggepakt. Martin is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Martin had een voorsprong van twintig seconden op een groep van zeven man, waaronder Bauke Mollema die als zesde over de meet kwam. In het algemeen klassement klom de renner van Rabobank naar plaats vijf.

Google werkt aan gesponsorde internetsnelheid

Google, 's werelds grootste zoekmachine, en Verizon werken aan een overeenkomst waarbij Verizon online content sneller naar internetgebruikers kan versturen, als de eigenaars van de content voor dat privilege willen betalen.

Verizon is een telecombedrijf in de Verenigde Staten met 140 miljoen telefoon- en internetaansluitingen, een jaaromzet van 80 miljard euro en bijna een kwart miljoen werknemers. Hoewel beide bedrijven erkennen druk te praten over de plannen, ontkennen ze vooralsnog een overeenkomst. Deze zou volgens interne bronnen aankomende maandag publiek gemaakt worden.

Rechtszaak
In april heeft de Amerikaanse federale waakhond op het gebied van media, de FCC, een rechtszaak in hoger beroep verloren, waarin besloten werd dat de FCC geen macht heeft om een betaald voorkeursbeleid wat betreft breedbandinternet te verbieden. Na de uitspraak zijn Google en Verizon meteen met elkaar gaan praten over de mogelijkheden van gesponsord internet.

Bedrijven uit beide de internet- en andere sectoren zouden met de deal door Verizon kunnen betalen om zeker te zijn van een hogere prioriteit dan niet-gesponsord internet. De overeenkomst zou het einde betekenen van wat bekend is komen te staan als 'net neutrality', het idee dat alles op het internet, ongeacht welke partij het erop heeft gezet of de eigenaar ervan is, even snel bij iedereen op de wereld de huiskamer in komt.

Film: Dinner for Schmucks

Binnenkort mogen wij op de weblog kaartjes weggeven voor een nieuwe komische film die 26 augustus in de bioscoop gaat draaien. De hoofdrollen in de film "Dinner for Schmucks" worden gespeeld door Steve Carell en Paul Rudd. 

Het verhaal? De ambitieuze zakenman Tim (Paul Rudd) wordt uitgenodigd om voor de eerste keer aanwezig te zijn bij het “diner voor dwazen”. Dit is een jaarlijks evenement georganiseerd door zijn baas en een wedstrijd voor de managers om de grootste dwaas mee te nemen aan tafel. Tim´s verloofde Julie vindt het een afschuwelijk idee en haalt Tim over om niet te gaan, maar dan komt hij Barry (Steve Carell) tegen, een belastingambtenaar die in zijn vrije tijd kunstwerken maakt van dode opgezette muizen.

Tim realiseert zich dat hij de perfecte idioot heeft gevonden en kan deze unieke kans niet voorbij laten gaan. Hij nodigt Barry uit voor het diner en vanaf dan zetten Barry´s goed bedoelde blunders Tim´s leven op zijn kop: een belangrijke zakendeal loopt gevaar; Tim´s gestoorde ex-vriendin Darla zoekt weer contact; en zijn verloofde Julie lijkt interesse te hebben in een ander...

Wij hebben alvast een exclusief fragmentje gekregen als lekkermakertje. Samen met de trailer voor deze film staan ze achter de 'lees verder'.

Barcelona boos op Del Bosque

Barcelona is woedend op Vicente del Bosque. De bondscoach heeft liefst zeven spelers van de Spaanse kampioen opgeroepen voor een vriendschappelijke interland op 11 augustus tegen Mexico. Sportdirecteur Andoni Zubizarreta van Barça noemde de selectie van zijn spelers vandaag "buitengewoon negatief in de gegeven omstandigheden."

Barça speelt drie dagen na het duel met Mexico al de eerste wedstrijd om de Supercup tegen Sevilla terwijl de geselecteerde spelers nu nog vrij zijn. "Het is nog nooit voorgekomen dat ze spelers oproepen die nog op vakantie zijn", aldus Zubizarreta.

Heister pakt Europese titel op 10 km

De Nederlandse zwemster Linsy Heister heeft de Europese titel veroverd bij het 10 kilometer openwaterzwemmen. Ze hield op het Hongaarse Balatonmeer haar Italiaanse concurrent Giorgia Consiglio 0,9 seconde achter zich. Het brons ging naar Angela Maurer uit Duitsland, die 1,5 seconden op Heister toegaf.

Vorige maand veroverde Heister op de 25 kilometer de wereldtitel. Dat onderdeel maakt, in tegenstelling tot de 10 kilometer, geen onderdeel uit van het olympisch programma.

Dubbele ontsnapping uit Drentse kliniek

Een man en vrouw zijn zondagavond ontsnapt uit de Forensische Psychiatrische Kliniek (FPK) in Assen. Dat maakte het Openbaar Ministerie vandaag bekend naar aanleiding van berichtgeving van de NOS.

De ontsnapte man is veroordeeld voor een geweldsdelict. Hij zat in de laatste periode van zijn TBS met voorwaarden, en mocht de instelling niet zonder toestemming verlaten. De vrouw wordt verdacht van een geweldsdelict waarvoor zij in het najaar voor de rechter moet verschijnen. Zij moest in de kliniek verblijven ter observatie. De KLPD is een zoektocht naar het tweetal begonnen.

Als de man gepakt wordt hangt hem deze keer TBS met dwangverpleging boven het hoofd. De vrouw zal bij aanhouding in voorlopige hechtenis genomen worden.

Mannen kunnen niet parkeren

De man in ‘pak' strekt hij een arm uit. Zijn wijsvinger priemt in de richting van mijn geparkeerde Grote Liefde. "Echt véél recht op een parkeerplaats voor invaliden heb je dan niet, wel?"
"Nee, niet echt!", stotter ik tegen het mannelijk gezag, die alléén in zijn familie echt populair is. Natuurlijk is er enig lichamelijk ongemak, maar in de categorie gehandicapt val ik natuurlijk niet! Los van mijn geestelijke beperkingen...

Bomaanslag op vliegveld Filipijnen

Een krachtige bomaanslag heeft donderdag op een luchthaven in het zuiden van de Filipijnen het leven gekost aan een man. Twaalf personen, onder wie de gouverneur van de provincie Sulu, raakten gewond. Dat heeft het Filipijnse leger gezegd.

De aanslag vond plaats in de stad Zamboanga. De stad is eerder doelwit geweest van bomaanslagen door de aan Al-Qaida gelieerde groepering Abu Sayyaf. De aanslag van donderdag is tot dusverre echter niet opgeëist.

Voor vrijdag stond een bezoek gepland van de Amerikaanse ambassadeur Harry Thomas aan hulpprojecten in de stad. Hij zou op de getroffen luchthaven arriveren, maar besloot zijn bezoek te annuleren om het beveiligingspersoneel niet extra te belasten.

"Ik denk dat ik het doelwit was", zei gouverneur Sakur Tan. De exposie vond een meter naast hem plaats. "Ik zag de flits erg duidelijk." Tegen Tan is eerder een aanslag gepleegd. Vorig jaar bleef hij ongehavend toen een zelfmoordterrorist op een motor zich in Sulu naast zijn stoet opblies.

De man die om het leven kwam, is waarschijnlijk de pleger van de aanslag.

Handige gadgets in LittleBigPlanet 2

Het avontuur met Sackboy komt er al snel weer aan en daarom hebben wij een kersverse trailer van LittleBigPlanet 2 voor je. In de trailer laat Sackboy al zijn nieuwe gadgets en objecten zien waarmee hij de levels van de makers en de levels van de spelers moet halen.

In LittleBigPlanet 2 zitten 50 levels, maar de nadruk ligt op zelfgemaakte levels. Buiten het feit dat we levels kunnen maken, kunnen we nu ook hele werelden maken. Dit zijn meerdere levels achter elkaar. LittleBigPlanet 2 komt 16 november uit in de Verenigde Staten, het is nog niet bekend wanneer de Europese releasedatum is. Zeer waarschijnlijk komen wij hier op de Gamescom achter.

Details laatste DLC voor Bioshock 2 bekendgemaakt

2K heeft onlangs bekendgemaakt dat men druk bezig is aan het volgende DLC-pakket voor Bioshock 2. Deze gaat Minerva's Den heten, en is wederom enkel voor het singleplayer-gedeelte van het spel.

In dit allerlaatste DLC-pakket speel je als een geheel nieuw personage. Je krijgt nieuwe wapens, een nieuwe plasmid, en je krijgt het aan de stok met een nieuwe Big Daddy.

"Minerva's Den is een substantiële toevoeging die de speler meer verhaal, meer gameplay en meer van Rapture zal geven", zegt 2K-baas Christoph Hartmann. "Het team heeft een opwindend product ontwikkeld dat de mysterie en allure van Rapture verder versterkt. Minerva's Den wordt een passend eind voor de Bioshock 2 saga."

Deze DLC is in de herfst te downloaden via de PlayStation Store, Xbox Live Marketplace en de Games for Windows Live Marketplace.

Bioshock 2

Dagzege S. Sánchez in Burgos

Samuel Sánchez heeft de tweede etappe in de Ronde van Burgos op zijn naam geschreven. De renner van Euskaltel was na 165 kilometer koersen, van Burgos naar Mirande de Ebro, de sterkste.

Ondanks dat halverwege de rit het peloton een col van de tweede categorie moest bedwingen, was het pak tien kilometer voor de streep weer compleet. Het werd echter geen massasprint omdat de finish op een col van de derde categorie lag. Daarin troefde Sánchez zijn landgenoot Gutierrez af en nam hij bovendien ook de leiding in het algemeen klassement.

Hartkoren klaar in Australië

De trip van Frank Hartkoren naar Australië zit erop. De 22-jarige squasher uit Hoofddorp ging in de eerste ronde van de NSW Open 2010 in Sydney onderuit tegen de Nieuw-Zeelander Alex Grayson. De linkshandige speler van ´MeerSquashHeroes moest met 5-11, 12-10, 3-11, 3-11 zijn meerdere erkennen in de nummer 11 van de plaatsingslijst.

Voor Hartkoren komt met zijn nederlaag een einde aan een 6-weekse trip naar Australië, waarin hij 5 proftoernooien speelde. De Nederlander, die voor het eerst buiten Nederland actief was op de Professional Squash Association (PSA) World Tour, haalde daarin twee keer de kwartfinales en een keer de tweede ronde. In de overige twee toernooien bleef hij in de openingsronde steken. Gedurende zijn trip in ´Down Under´ verdiende Hartkoren 63 punten voor de wereldranglijst, ruim een verdubbeling van zijn puntentotaal. Hierdoor komt de Hoofddorper volgende maand dicht in de buurt van de mondiale top 200. Voordat Hartkoren naar Australië vertrok, was hij nog de nummer 281 van de wereld.

Catwoman in Batman: Arkham City

Eén van de betere games van 2009 zal volgens vele gamers ongetwijfeld Batman: Arkham Asylum zijn. In deze game ontsnapt de Joker uit dit instituut en maakt hij het eiland onveilig met de bekende figuren uit de comics. Momenteel werkt developer Rocksteady aan het tweede deel.

Dit tweede deel heeft vanaf vandaag een naam. Waar de game voorheen door het leven ging als Batman: Arkham Asylum 2, zal de game vanaf nu door het leven gaan als Batman: Arkham City. In de game maken ongure figuren uit de stripboeken de stad onveilig. Onder deze villains zijn onder andere Two-Face, Mr. Freeze en Talia al Ghul. Vanaf vandaag kunnen we daar een nieuw iemand aan toevoegen: Catwoman. Zij siert samen met Batman de covers van de volgende Game Informer, zoals jullie hieronder kunnen zien. Als jullie goed kijken kunnen jullie op de eerste cover tevens een glimp opvangen van het design van Two-Face

Batman: Arkham City zal in de herfst van 2011 verschijnen op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

'Twee nieuwe beschuldigingen tegen Armstrong'

In navolging van Floyd Landis zou ook een andere oud-ploeggenoot Lance Armstrong hebben beschuldigd van dopinggebruik bij zijn toenmalige ploeg US Postal. Volgens de Amerikaanse krant New York Times heeft een renner, die anoniem wil blijven, verklaard dat de zevenvoudig winnaar van de Tour binnen het team heeft aangezet tot het gebruik van verboden middelen.

Landis beschuldigde Armstrong in mei ook al. Aan de hand van zijn verklaringen begon de Amerikaanse justitie een onderzoek. De anonieme renner zou gisteren zijn ondervraagd en zou een verklaring hebben afgelegd over zijn eigen gebruik van doping en ook over dat van Armstrong.

De coureur hoeft niet te getuigen in de zaak. Tyler Hamilton, die ook samen reed met Armstrong, is hiervoor wel gedagvaard. Justitie heeft ook andere renners opgeroepen tegen Armstrong te getuigen in ruil voor eventuele strafvermindering.

Nieuwe lening voor Griekenland

Griekenland heeft een 'opmerkelijke' voortgang geboekt met het invoeren van een pakket bezuinigingsmaatregelen om zijn schuldcrisis aan te maken. Het land kan volgende maand dan ook rekenen op het tweede deel van serie reddingsleningen, deelden het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Unie vandaag mee.

Griekenland dreigde in mei onder zijn schulden te bezwijken en kreeg van het IMF en de EU een noodlening van honderdtien miljoen euro toegezegd. Het eerste deel daarvan, ter waarde van twintig miljard euro, werd in mei overgemaakt. Daaraan waren wel een aantal strenge voorwaardes verbonden. Zo moest de regering in Athene strenge bezuinigingen doorvoeren om zijn schuldenlast en begrotingstekort terug te dringen.

Halverwege september krijgt Griekenland nu nog eens negen miljard euro aan leningen. De Griekse regering verlaagde daartoe de salarissen van ambtenaren, snoeide in de pensioenen en verhoogde belastingen.

Twente begint seizoen zonder Boschker

Sander Boschker staat morgen tijdens het openingsduel van de Nederlandse competitie nog niet onder de lat bij FC Twente. De doelman van de landskampioen is niet fit genoeg om te starten tegen Roda JC. Naar verwachting neemt Nicolay Mihaylov, net als zaterdag in het duel om de Johan Cruijf Schaal tegen Ajax, zijn plaats in.

De 39-jarige Boschker kwam pas vorige week terug van zijn vakantie, nadat hij met het Nederlands elftal een maand in Zuid-Afrika verbleef voor het WK voetbal. De laatste dagen trainde hij individueel. Trainer Michel Preud'homme kan naast Boschker ook niet over de geblesseerden Nicky Kuiper en Dario Vujicevic beschikken.

Artis gidst bezoekers langs homopinguïns

Artis staat zondagmiddag opnieuw in het teken van de Amsterdam Gay Pride. De dierentuin organiseert sinds 2008 tijdens het evenement rondleidingen over homoseksuele dieren. Twee mannelijke zwartvoetpinguïns in Artis hebben al jarenlang een liefdevolle relatie.

De rondleidingen maken deel uit van het culturele programma van de Gay Pride. Doel is het publiek duidelijk te maken dat homoseksualiteit heel normaal is in het dierenrijk. Honderden diersoorten, waaronder apen, olifanten en geiten, zwanen en koeien zouden homoseksueel gedrag kennen. Meer dan de helft van de kaketoeparen is homo.

De twee pinguïns raken regelmatig elkaars snavel aan, schuren met hun kelen tegen elkaar en doen soms zelfs een paringsdans. Ook adopteerde het koppel begin dit jaar een kuiken. De dieren hadden het ei zelf uitgebroed, maar het kuiken overleed tien dagen later aan een longontsteking. Volgens Artis is hun gedrag toch meer een hobby dan een levensstijl.

De Amsterdam Gay Pride wordt voor de vijftiende keer gehouden. Het thema is dit jaar 'Celebrate'. De traditionele botenparade vaart zaterdagmiddag door de binnenstad. Het evenement is dinsdag van start gegaan en duurt tot zondag.

Artis gidst bezoekers langs homopinguïns
Artis gidst bezoekers langs homopinguïns (Foto: Novum)

Anelka: "Ik haatte voetbal en dat tijdens mijn eerste WK"

Dat Nicolas Anelka en voormalig bondscoach Raymond Domenech geen vrienden waren werd tijdens het WK 2010 duidelijk. Weken later gaat de beerput langzaam open.

De Frans international werd tijdens het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika door de bondscoach naar huis gestuurd na een confrontatie in de kleedkamer. Frankrijk speelde uiteindelijk een dramatisch WK en ging met slechts één punt uit drie wedstrijden op huis aan.

In Le Soir kijkt Anelka terug op het hele gebeuren. "Tijdens de voorbereiding had ik voor mezelf besloten dat ik niet deel zou nemen aan het WK. Drie ervaren spelers vroegen mij echter of ik wilde blijven, dus dat heb ik toen gedaan. Een foute beslissing, zo blijkt nu."

"Zowel in de voorbereiding als op het WK speelde ik dramatisch", vervolgt Anelka. "Ik was waardeloos. Door Domenech begon ik het voetbal te haten en dat tijdens mijn eerste WK. Het is de bondscoach die zich moet schamen. En dan wordt er gezegd dat ik geen respect heb. Ik heb geen respect voor Domenech. Door hem hebben we ons belachelijk gemaakt op het WK."

Burgemeester Adolf Sauerland kan blijven

De burgemeester van Duisburg, die zwaar onder vuur ligt wegens de 21 doden op de Loveparade, kan vooralsnog aanblijven. In de gemeenteraad van de West-Duitse stad vormt zich geen tweederdemeerderheid om Adolf Sauerland weg te sturen.

De partij Groenen liet donderdag weten eerst de uitkomst van onderzoeken naar de tragedie van 24 juli af te wachten. De partij wil de motie van wantrouwen van enkele andere partijen niet ondersteunen, meldden Duitse media.

De christendemocratische CDU van Sauerland maakte ook al duidelijk niets te voelen voor een afzettingsprocedure tegen de burgemeester. In de gemeenteraad zijn vijftig stemmen nodig om de burgemeester weg te stemmen. Dat kan alleen als ten minste één lid van Sauerlands CDU zich tegen hem keert.


Burgemeester van Duisburg Adolf Sauerland

Uitzetting dreigt voor kind kunstenaar

De 5-jarige dochter van de Nederlandse kunstenaar Peter Klashorst dreigt te worden uitgezet en wordt vastgehouden in het detentiecentrum in Rotterdam. Dat schrijft de Volkskrant vandaag. Vluchtelingenwerk Nederland en Defence for Children zeggen machteloos te staan.

Het toeristenvisum van de Keniaanse moeder van het meisje is verlopen. Daardoor verblijft ze illegaal in Nederland. De dochter heeft de Nederlandse nationaliteit, maar kinderen blijven over het algemeen bij de moeder als de moeder dat wil, legt het ministerie van Justitie in de krant uit.

Vluchtelingenwerk Nederland noemt het detentiecentrum in Rotterdam 'absoluut ongeschikt' voor jonge kinderen. De organisatie krijgt geen toegang om in de gaten te houden hoe het er aan toe gaat. Defence for Children wijst erop dat vreemdelingen niet automatisch de Nederlandse nationaliteit krijgen als hun kind die al heeft. In veel andere Europese landen is dat wel zo.

De vader van het meisje, Klashorst, zit momenteel in Cambodja en krijgt zijn dochter en haar moeder niet te pakken. "Nu sta ik hier cellen te schilderen waarin de Rode Khmer zijn tegenstanders heeft gemarteld en vermoord. Terwijl mijn kind, dat niets gedaan heeft, in een Nederlandse cel is gezet. Het is absurd en immoreel", zegt hij in de krant.

Klashorst voorziet grote problemen bij een uitzetting naar Kenia omdat zijn dochter geen paspoort heeft. "Straks moet ik ze uit een Afrikaanse cel zien te krijgen." De oplossing is volgens hem simpel. Zijn vriendin moet de Nederlandse nationaliteit krijgen. Dat hoeft de Staat volgens hem niets te kosten. "Ze wonen boven mijn galerie in Amsterdam en kunnen mijn schilderijen verkopen."

Minister bindt ambtenaar vast aan boom

Honderden Sri Lankaanse ambtenaren zijn vandaag in de hoofdstad Colombo de straat opgegaan uit protest tegen de wijze waarop een onderminister een van zijn medewerkers behandelde. Onderminister van snelwegen Mervyn Silva bond dinsdag een medewerker van de afdeling voor ontwikkelingszaken aan een boom, omdat de man niet was komen opdagen bij een programma ter voorkoming van knokkelkoorts, een door muggen overdraagbare ziekte.

De ambtenaren probeerden een protestmars te houden op een hoofdweg, maar werden aan de rand van de stad tegengehouden door de politie. Zij vervolgden hun protest aan de kant van de weg en eisten een onderzoek naar het gebeuren en officiële verontschuldigingen van Silva. "Niemand heeft het recht er dergelijke oerwoudwetten op na te houden", zei Jagath Edirisinghe, een woordvoerder van de ambtenaren. Het vastbinden van de ambtenaar aan een boom werd op televisie uitgezonden en werd door vakbonden en de oppositie streng veroordeeld.

Brandon Routh dichterbij rol in Warcraft-film

Brandon Routh en regisseur Sam Raimi hebben een gesprek gehad over hun gedeelde World of Warcraft-verslaving. Dat vertelde de acteur in een interview met het filmmagazine Empire. Zo lijkt Routh met de juiste mensen te praten om een rol in Raimi's Warcraft-film te krijgen.

De Amerikaanse acteur, bekend van zijn rol als Superman, gaf vorig jaar al aan dat hij wel wat voelt voor een rol in de Warcraft-verfilming. Routh is een van de ruim elf miljoen gamers die World of Warcraft spelen.

Routh steekt niet onder stoelen of banken dat hij een gamer is. "Ik speel zelf games en vind Warcraft leuk," zei de acteur vorig jaar tegen MTV terwijl hij naar zijn Warcraft-shirt wees. De Superman-acteur vindt het dan ook maar wat leuk dat Blizzard Entertainment, Sam Raimi en zijn vrienden van Legendary Pictures werken aan een Warcraft-film.

Routh hoopte vorig jaar al dat hij in de Warcraft-film zou kunnen spelen. "Er zou wat actie in kunnen zitten met een beetje zwaardvechten. Dat zou wel leuk zijn." Inmiddels heeft Routh dus de eerste stappen gezet een rol in de film te krijgen.

De werkzaamheden rond de Warcraft-verfilming zijn allesbehalve afgerond. In juni maakte regisseur Raimi bekend dat het script pas veertig pagina's telde. Het verhaal van de film wordt geschreven door Robert Rodat. De scriptschrijver schreef eerder The Patriot en Saving Private Ryan.

Brandon Routh dichterbij rol in 'Warcraft'-film
Brandon Routh dichterbij rol in Warcraft-film (Foto: Novum)

'Vliegtuigongeluk' blijkt oefening

Het door de luchthavenautoriteiten in Harare (Zimbabwe) gemelde 'ongeluk' met een Boeing 767 uit Londen blijkt een oefening te zijn geweest. Dat is inmiddels bevestigd, door de autoriteiten in Harare en het Britse ministerie van buitenlandse zaken.

De luchtvaartautoriteit lichtte de media verkeerd in om de oefening realistischer te maken, zei het hoofd van de autoriteit David Chawota. "Het inlichten van de media was onderdeel van de oefening. We wilden zien hoe de media zouden reageren."

"Uiteindelijk bleek onze oefening een succes omdat alle systemen perfect werkten. De politie, reddingswerkers en medici reageerden vlug", net als de media, zei hij.

Militairen en de paramilitaire politie sloten het terrein af voor buitenstaanders. Helikopters vlogen rond, terwijl van een startbaan rook omhoog kringelde. De sfeer op de luchthaven was gespannen, omdat medewerkers ervan uitgingen dat er werkelijk een ongeval was gebeurd.

Frans Bauer: 'Het is een rotjaar'

Frans Bauer ziet zijn eigen leven als een smartlap. "Want gespaard word ik niet", vertelt hij vandaag in het AD. De 36-jarige volkszanger bezingt het wel en wee in het leven, maar maakt het ook in het echt allemaal mee. Het lot lijkt de familie Bauer dit jaar niet gunstig gezind. "2010 is een rotjaar, ik hoop dat het snel 31 december is."

In maart verloor Bauer zijn tante door zelfmoord. Vorige maand kreeg Frans te horen dat zijn vader longkanker heeft. "Ik word niet gespaard. Ik heb dit jaar al een neef, een nichtje en een tante verloren. En nu heeft mijn vader longkanker, net als zijn zus, voor wie de hoop al is opgegeven."

Gelukkig werkt muziek voor Bauer ook als remedie. Ondanks de ellende blijft de volkszanger doorzingen. "Omdat mijn vader absoluut niet wil dat ik dingen afzeg", legt Bauer uit. "Hij weet ook dat zingen voor mij een manier is om mijn zinnen te verzetten, om al het negatieve even te vergeten."

Frans Bauer leeft eigen smartlap
Frans Bauer leeft eigen smartlap (Foto: Novum)

'Enrique Iglesias naakt achter speedboot'

Enrique Iglesias heeft woord gehouden toen hij vorige maand zei dat hij naakt ging waterskiën in Miami Beach als Spanje het WK voetbal zou winnen. Dat beweert de Amerikaanse website TMZ, waarop korrelige beelden te zien zijn van een waterskiënde man.

Bronnen die bevriend zouden zijn met Iglesias zeggen tegen de website dat de zanger ergens 'eind juli' in Miami naakt achter een speedboot is gaan hangen. Het management van Iglesias kon bevestigen dat de 35-jarige zanger inderdaad eind juli in Miami was, maar zei geen zicht te hebben op persoonlijke afspraken van de cliënt.

Helaas is op het filmpje, dat 's nachts is opgenomen met een simpel handcameraatje, niet te zien wie de waterskiënde man is. Of hij in zwembroek of in adamskostuum te water is gegaan, is ook niet waarneembaar.

De pers was niet in groten getale naar het evenement getrokken omdat Iglesias zijn actie angstvallig stil had gehouden. De kustwacht in Miami had namelijk gedreigd hem te arresteren wegens naaktloperij.

Zelf had de zanger er beduidend minder moeite mee. "Ik deed dit soort dingen ook al in mijn middelbare schooltijd", zei hij vorige maand. Zijn enige angst was te worden verslonden door de bij Miami Beach rondzwemmende haaien. Daar is op het filmpje geen spoor van te bekennen.

'Enrique Iglesias naakt achter speedboot'
Enrique Iglesias (Foto: Novum)

Raadslid aangehouden na luiden klok

De fractievoorzitter van GroenLinks in Breda is vrijdagnacht met een vriend het stadhuis van Breda binnengegaan en heeft in de toren de klok geluid. Hij is aangehouden. "We konden de verleiding niet weerstaan", verzucht Selçuk Akinci. De klok van de toren wordt nooit geluid en al helemaal niet rond 01.30 uur. Daarom was de politie er snel, om uit te zoeken wat er aan de hand was. De 32-jarige Akinci en de 23-jarige vriend werden aangehouden op verdenking van inbraak. Na uitleg te hebben gegeven konden ze dezelfde nacht nog gaan.

De fractievoorzitter had vrijdag nog op het gemeentehuis gewerkt om wat zaken af te ronden. "Die avond had ik een etentje bij een vriend, daarna gingen we nog even naar het gemeentehuis om mijn laptop en tas op te halen." Akinci maakte van de gelegenheid gebruik om de vriend op het stadhuis rond te leiden. "Uiteraard liet ik hem ook de klokkentoren zien. En toen zagen we dat touw hangen. De rest van het verhaal is bekend." Inmiddels heeft Akinci zijn excuses bij de burgemeester aangeboden. "Ik had het natuurlijk niet moeten doen. Ook is hij nu veel tijd kwijt aan het beantwoorden van vragen van journalisten. De burgemeester heeft de excuses volgens de Groenlinkser geaccepteerd.

Verschillende mensen hebben Akinci al een hart onder de riem gestoken. "Meerdere mensen hebben laten weten dat ze de verleiding nauwelijks kunnen weerstaan als ze het touw zien. Andere mensen wisten niet eens dat er nog een klok in de toren hangt." De actie heeft de fractievoorzitter in ieder geval een geuzennaam opgeleverd. "De klokkenluider van Breda", twitterde een kroegbaas maandag naar hem.

Journalist moet dreigtweet van website verwijderen

Een journalist die een tweet waarin Geert Wilders wordt bedreigd op zijn weblog plaatste moet deze van justitie verwijderen. Hij moet zich woensdag op het politiebureau melden, waar hij als verdachte wordt gehoord. Als hij niet komt opdagen, kan hij worden aangehouden.

Bert Brussen, die onder meer schrijft voor HP/de Tijd en Geenstijl, plaatste in maart een twitterbericht met de tekst: "Rijkelijke beloning voor diegene die Wilders z'n keel doorsnijdt. Liefst van rechts naar links, maar van links naar rechts is ook ok!" Deze tekst was geschreven door Mohamed Ghabri, die onder de namen Momanagermo en MC Lyrical Tie optreedt in de Amsterdamse uitgaanswereld.

Volgens Brussen valt het opnieuw plaatsen van een dreigement binnen de vrijheid van meningsuiting en nieuwsgaring. Justitie vroeg hem al eerder om het bericht te verwijderen, maar daaraan gaf de journalist geen gehoor.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag bevestigt de gang van zaken, maar een woordvoerder kan niet direct aangeven of ook de oorspronkelijke schrijver van het bericht wordt aangepakt.

Lily Allen is zwanger

Lily Allen is in verwachting van haar eerste kindje. Dat heeft de 25-jarige zangeres aan het Britse tabloid The Sun bevestigd. De zangeres verraste haar familie en vrienden dit weekeinde met het blijde nieuws na de eerste echo. Lily Allen is sinds september samen met haar vriend Sam Cooper.

Allen is drie maanden zwanger. "Het is vanzelfsprekend dat we in de zevende hemel zijn", vertelt Allen in de krant. Lily plaatste donderdag een foto van zichzelf met de krant met daarin het nieuws op Twitter. "Niet echt voorpaginawaardig, maar goed. Onwerkelijk", schrijft Allen eronder.

Sinds ze een relatie heeft met aannemer Sam Cooper doet Allen, die bekendstond als feestbeest, het een stuk rustiger aan. Ze gaf eerder dit jaar al aan graag een gezin te willen stichten. Er gingen geruchten dat het koppel verloofd is, maar dit ontkende de zangeres. In 2008 kreeg Allen een miskraam.

PSV haalt geen vervanger bij vertrek Afellay

Mocht Ibrahim Afellay alsnog uit Eindhoven vertrekken, dan zal PSV geen vervanger aantrekken. "Ibrahim is van buitencategorie, een gelijkwaardige speler kunnen wij niet kopen." Dat zegt technisch directeur Marcel Brands in Voetbal International.

"Bij een vertrek van Afellay lossen we dat normaal gesproken intern op." Afellay heeft aangegeven open te staan voor een vertrek naar het buitenland, maar verlaat PSV niet voor een club in de 'categorie Hamburger SV'.

De Duitsers zagen de komst van de PSV'er wel zitten, maar de Oranje-international zag daar geen brood in.

Eerste windtunneltest Epsilon Euskadi

De strijd om het dertiende team in de Formule 1 te worden is nog steeds in volle gang. Dit weerhield kanshebber Epsilon Euskadi er echter niet van om al met de voorbereidingen op seizoen 2011 te beginnen. Argentijnse media bevestigden dat het Spaanse team al een eerste model in de windtunnel aan een test heeft onderworpen.

Hoofdingenieur Sergio Rinland, die in het verleden voor Benneton, Sauber en Arrows gewerkt heeft, liet in het Argentijnse tijdschrift Corsa weten dat het team vooruit gaat. "Vorige week hebben we het model voor het eerst in een windtunnel getest", zei hij. "Alles verliep prima. We zijn al vergevorderd met het ontwerp.

Wie de coureurs worden voor het team is nog niet duidelijk, maar Rinland zou graag een Argentijn in de bolide zijn rijden. Esteban Guerrieri zou volgens hem een erg goede keuze zijn. De Argentijn is momenteel in de World Series by Renault. Rinland: "Het zou fantastisch zijn om hem te hebben, we zijn echter nog niet bezig met het vinden van de coureurs."

Nadat ART Grand Prix en de Amerikaanse Cypher Group zich terugtrokken, bleven alleen Epsilon Euskadi en Durango, dat samenwerkt met Jacques Villeneuve, nog over als kandidaten voor het dertiende team binnen de Formule 1. Verwacht wordt dat de  FIA later deze maand de keuze bekend zal maken.

IJsselmeervogels wil niet promoveren

Mocht IJsselmeervogels komend seizoen kampioen worden in de Topklasse, dan zal de succesvolste amateurclub aller tijden niet promoveren naar de Jupiler League. Dit laat voorzitter Peter van Diermen weten aan het Nederlands Dagblad. Gisteren bevestigde de KNVB dat de kampioen van de Topklasse het recht heeft om te promoveren en dus zelf mag kiezen.

De 32 clubs in de Topklasse moeten de KNVB voor 1 februari laten weten of zij naar de Jupiler League zouden willen promoveren. Alleen de kampioen van de zaterdagafdeling en de kampioen van de zondagafdeling hebben die mogelijkheid. De winnaar van de onderlinge finale heeft het eerste recht. Wil die niet, dan komt de verliezer in beeld.

Volgens Van Diermen kan IJsselmeervogels financieel gezien niet concurreren met de profclubs uit de Jupiler League. "Ook principieel gezien willen we niet doorstromen naar het betaalde voetbal. Dat is niet te verkopen in het dorp. Ook de zaterdagmiddag is heilig; niemand zit te wachten op wedstrijden op vrijdagavond. Dat is uitgesloten."

Ook SC Genemuiden heeft al laten weten niet te willen promoveren. Ongetwijfeld zullen de andere dertig clubs binnenkort ook al met een standpunt komen.

Dordrecht vindt nieuwe nummer tien in Huijmans

FC Dordrecht heeft eindelijk de felbegeerde nummer tien gevonden. De laatste weken zocht technisch directeur Marco Boogers erg hard naar een opvolger voor de naar RBC Roosendaal vertrokken Marcel van der Sloot. Hij stuitte in die zoektocht uiteindelijk op Dave Huijmans, die wordt gehuurd van SC Cambuur.

De 24-jarige Amsterdammer debuteerde in het seizoen 2006/07 als prof voor Haarlem. Na twee seizoenen verruilde hij die club voor FC Zwolle, waar hij met acht goals een goed seizoen kende. Het leverde hem een transfer naar SC Cambuur op, maar in Friesland kwam hij niet uit de verf. In totaal speelde Huijmans 104 duels in de Jupiler League, waarin hij tien keer scoorde.

De afgelopen weken testte FC Dordrecht diverse spelers op de positie van nummer tien. Patrick Lip, Prince Asubonteng en Rachid El Khalifi konden de clubleiding echter niet overtuigen.

MVV hoopt op rentree Gommans

MVV hoopt op een rentree van spits Harrie Gommans. De aanvaller is transfervrij, nadat zijn contract bij Roda JC werd ontbonden. Gommans kan echter ook naar Portugal of Italië.

De 27-jarige Gommans speelde tussen 2005 en 2007 al voor MVV. In 73 optredens in de Jupiler League schoot de Roermonder toen 33 keer raak. Het leverde hem een transfer naar Vitesse op. Sindsdien zit zijn loopbaan wat vast, want ook bij Roda JC kon hij niet overtuigen. De Limburgers verhuurden hem nog enkele keren. MVV heeft concurrentie van het Portugese Paços de Ferreira en Grosseto Primavera uit Italië. Ook zij willen Gommans graag aantrekken.

Mocht een terugkeer van de spits niet mogelijk zijn, dan verlegt MVV de interesse naar Kevin Vink. De boomlange spits van Excelsior Maassluis, die vorig seizoen voor RKC Waalwijk speelde, werkte onlangs een stage af in Maastricht. MVV wil voorts verdediger Bas van Loon contracteren. De negentienjarige linksback is afkomstig van Willem II.

Tiener overleeft blikseminslag

Een 15-jarige jongen is gisteravond door de bliksem getroffen op het strand van het Belgische Oostende. De tiener zat op het strand te kijken naar een paar kitesurfers toen het noodlot hem trof.

Rond 19.00 uur brak er een hevig onweer los en de onfortuinlijke jongen kwam toen met de bliksem in aanraking. De jonge Belg overleefde zijn avontuur dankzij oplettende omstanders die de tiener meteen begonnen te reanimeren. Hulpdiensten brachten de knaap over naar het ziekenhuis. De toestand van de knul is momenteel stabiel.

Trainer Werder: "Gedrag Arnautovic kan ik niet tolereren"

Marko Arnautovic heeft tijdens een trainingspartij bij zijn club Werder Bremen strafrondjes moeten lopen om af te koelen na een confrontatie met trainer Thomas Schaaf.

De voormalig speler van FC Twente was het niet eens met Schaaf, die de scheidsrechter was van een trainingspotje dat gespeeld werd. Arnautovic was woedend en trapte uit protest de bal weg. Voor straf liet Schaaf hem push-ups doen, maar dat weigerde Arnautovic en dus werd hij rond het veld gestuurd.

"Dit gedrag kan ik niet tolereren", vertelde Schaaf aan het Duitse Kicker. "Zo mag je niet reageren op beslissingen van de scheidsrechter, daar krijg je in een wedstrijd minstens een gele kaart voor. Ik heb hem rondjes laten rennen zodat hij even zijn hoofd leeg kon maken."

Ondanks de kritiek blijft Schaaf geloven in de Oostenrijker. "We zullen er alles aan gaan doen om hem geliefd te maken in Bremen."

Patiënt gooit ruiten dokterspraktijk in

Een 62-jarige man uit het Limburgse Hoensbroek is gistermiddag door de politie opgepakt, omdat hij met een moker twee ramen van de huisartsenpraktijk in zijn woonplaats kapot had geslagen. Dat deed hij omdat niet bij de dokter terecht kon.

De patiënt was daar erg kwaad over geworden en besloot wraak te nemen. Volgens de politie was de man tijdens zijn daad lichtelijk overspannen.

Gebiedsverbod pedoseksueel weer afgekeurd

De rechtbank in Den Bosch heeft donderdag het gebiedsverbod dat burgemeester Rob van Gijzel aan de Eindhovense pedoseksueel Sytze van der V. heeft opgelegd opnieuw afgekeurd. Het verbod voor onbepaalde duur en voor de hele gemeente Eindhoven is volgens de rechter een buitenproportionele inbreuk op de bewegingsvrijheid van de veroordeelde.

Sytze van der V. is veroordeeld voor ontucht met jongens uit de Eindhovense wijk Woensel.

VNG: Gemeenten negeer Wob-uitspraak

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) roept gemeenten op geld in rekening te blijven brengen bij burgers die een beroep doen op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). De rechtbank in Den Haag bepaalde in mei dat gemeenten hier geen geld voor mogen rekenen, maar volgens de vereniging zit de rechter fout.

De zaak was aangespannen door onderzoeksjournalist Brenno de Winter. Hij wilde vorig jaar van gemeenten weten in hoeverre zij werkten met opensourcesoftware. Dertig gemeenten vroegen daar leges voor.

De meeste gemeenten lieten die eis varen toen De Winter liet weten de leges niet te betalen. De Zuid-Hollandse gemeente Kaag en Braassem bleef echter 21,50 euro vragen, waarop de journalist een zaak aanspande en gelijk kreeg.

De rechter oordeelde dat voor diensten zoals een bouwvergunning of een uittreksel van het geboorteregister wel geld mag worden gerekend, maar voor Wob-verzoeken niet omdat die in het algemeen belang zijn. De Winter wees erop dat het voor freelance journalisten onmogelijk zou worden onderzoek te doen als ze talloze rekeningen moeten betalen.

De VNG vindt echter dat niet wordt betaald voor de informatie, maar voor het opzoeken en kopiëren van die informatie. Ook zou de rechter niet goed hebben onderbouwd wat het algemeen belang is. Daarom roept het gemeenten op leges in rekening te blijven brengen en tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan.

Kaag en Braassem liet in mei al weten geen beroep aan te tekenen.

Winkeldief laat identiteitskaart liggen

Agenten in Doetinchem hoefden woensdag hun innerlijke Sherlock Holmes niet aan te spreken om een winkeldief op te sporen. De man had zijn identiteitskaart laten liggen.

Rond 11.00 uur was de dief zonder te betalen een supermarkt aan de Terborgseweg uitgelopen. Winkelpersoneel probeerde hem tegen te houden, maar hij nam de benen. Zijn identiteitskaart was echter achtergebleven.

Voor de politie was het dan ook een koud kunstje de dief op te sporen. De 31-jarige man uit Doetinchem werd later in Gaanderen aangehouden.

Messi: "Ik wilde niet dat Maradona zou vertrekken"

Als het aan sterspeler Lionel Messi had gelegen, was Diego Maradona gewoon aangebleven als bondscoach van het Argentijns elftal."Ik wilde niet dat hij zou vertrekken. Ik hoopte dat hij aan zou blijven", aldus de sterspeler van FC Barcelona en het Argentijns elftal tegenover persbureau Reuters.

Het contract van Maradona met de Argentijnse voetbalbond werd na afloop van het WK in Zuid-Afrika niet verlengd. Toch lijkt men bij de Argentijnse bond nog de deur open te houden voor de voormalig sterspeler en trainer van de Argentijnen.

De trainer wilde ook graag verder, maar wel op voorwaarde dat zijn complete begeleidingsstaf mocht blijven. Dat wilde de bond echter niet en dus hield het op tussen de twee partijen.

Rummenigge: KNVB moet opdraaien voor kosten

Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge vindt dat de Nederlandse voetbalbond KNVB moet opdraaien voor de kosten van de blessure van Arjen Robben.

De preses zegt dit donderdag in de Duitse krant Abendzeitung. "Robben speelt niet, maar hij kost ons wel geld. Het lijkt mij niet meer dan logisch dat de KNVB die kosten gaat betalen. We hebben ook zeker schade als hij lange tijd niet kan spelen."

Dinsdag ontdekte de clubarts van Bayern München bij Robben een spierscheuring in het linkerbovenbeen. Volgens de arts gaat het om de kwetsuur die de vleugelaanvaller in de aanloop naar het WK opliep. Hij moet twee maanden aan de kant blijven. In de laatste oefenwedstrijd voor het WK tegen Hongarije raakte Robben geblesseerd, maar met behulp van fysiotherapeut Dick van Toorn kon hij in Zuid-Afrika toch in actie komen. Volgens Bayern München had Robben tijdens het WK echter nooit mogen spelen.

Fable III heeft geen Kinect ondersteuning bij launch

Hoewel Fable III en Kinect rond dezelfde tijd in de winkels verschijnen, zullen ze geen gebruikmaken van elkaar bij de launch. Dat heeft geestelijk vader van de Fable-serie Peter Molyneux gezegd tijdens de Engadget Show. Er bestaat een mogelijk scenario waardoor Fable III wel Kinect ondersteuning krijgt via een patch, nadat de game al een tijdje in de winkels ligt.

In Fable III zul je het eerste deel van de game proberen de troon te veroveren van het koninkrijk, als je die eenmaal hebt moet je hem ook kunnen behouden. De game verschijnt 26 oktober op de Xbox 360, op een PC-versie zullen we nog even moeten wachten.

Voorlopig nog niet met kleine jongetjes voor de tv zwabberen

Astana denkt aan gebroeders Schleck

Astana heeft de gebroeders Andy en Fränk Schleck op het oog om het gat dat Alberto Contador heeft achtergelaten, op te vullen. Ook Raborenner Denis Menchov en Roman Kreuziger van Liquigas zijn volgens Astana-renner Alexandre Vinokourov opties.

De Kazachse wielerploeg zoekt een nieuwe kopman nu Contador is vertrokken naar Saxo Bank-SunGard. Ondanks dat de Schleck-broers naar alle verwachting een nieuw team in hun thuisland Luxemburg opzetten, denkt Vinokourov er anders over. "Naar mijn weten is er nog niets getekend", meldt hij vandaag tegenover de Franse krant Sud Ouest.

De kans dat de Schlecks naar Astana gaan, lijkt echter klein. Naar verluidt hebben ze al toegezegd bij RadioShack te tekenen als de nieuwe Luxemburgse ploeg niet van de grond komt.

Ik ben er ziek van!

Een trouwerij is altijd leuk en is voor iedereen een onvergetelijk dag. Soms zijn er bruiloften die je waarschijnlijk nooit meer vergeet. Dit is er zo eentje. Deze man mag vertellen hoe geweldig het nieuwe koppel wel niet is en hoe blij hij wel niet voor ze is. Dat gaat op zich helemaal goed, alleen de dame naast hem is er blijkbaar helemaal ziek van dat ze gaan trouwen.

Waarschuwing vooraf: als je niet tegen overgeven kunt, moet je misschien het filmpje overslaan. Al valt het op zich wel mee.

Squashster Grinham maakt rentree in Ierland

Natalie Grinham maakt volgende maand haar rentree op de squashbaan. De 32-jarige Almeerse heeft zich ingeschreven voor de open kampioenschappen van Ierland, die van 1-4 september 2010 plaatsvinden in Dublin.

De Nederlandse squashster speelde in oktober 2009 haar laatste toernooi op de Women's International Squash Players Association (WISPA) World Tour. In Hong Kong hield de geboren Australische het na winst in de openingsronde van de Hong Kong Open echter voor gezien in verband met extreme vermoeidheid als gevolg van haar zwangerschap. Sindsdien kwam ze niet meer in actie. Eind mei beviel Grinham, die getrouwd is met voormalig Nederlands kampioen Tommy Berden, van een zoon.

Grinham, die gedurende haar afwezigheid op de WISPA World Tour afzakte van plek twee naar positie zeven op de wereldranglijst, is tijdens de Ierse Open als derde geplaatst, achter de lokale sterspeelster Madeline Perry en de Amerikaanse Natalie Grainger uit de Verenigde Staten. De Engelse Laura Massaro is de nummer vier van de plaatsingslijst. Ook Vanessa Atkinson en Annelize Naude doen in Dublin mee aan het met ruim $25,000usd gedoteerde proftoernooi.

"Ik kijk er enorm naar uit om over vier weken mijn comeback te maken," liet Grinham desgevraagd weten. "Ik ben al weer een aantal weken in training en alles verloopt voorspoedig. Ik ben uiteraard nog lang niet terug op mijn oude niveau, maar de Irish Open is een prima test om te zien waar ik precies sta. Zeker met het oog op het WK dat half september in Egypte plaatsvindt."

Voorafgaande aan haar zwangerschapsverlof kende Grinham in 2009 een sterke periode. Zo werd ze eind mei voor het eerst Europees kampioene en won ze in juli (Frankrijk) en augustus (Nieuw-Zeeland) twee belangrijke WISPA toernooien. Ook veroverde ze een zilveren medaille tijdens de Wereldspelen in Taiwan, de Singapore Masters en het WK in Nederland. In de finale van het individuele wereldkampioenschap in Amsterdam moest ze haar meerdere erkennen in de Maleisische Nicol David. In 2004, 2006 en 2007 veroverde Grinham ook al zilver op het WK.

Massa: "Vierde plek was maximaal haalbare"

Coureur Felipe Massa heeft een goed gevoel overgehouden aan de race in Hongarije. De Braziliaan kwam als vierde over de streep, achter beide Red Bull-coureurs en zijn teamgenoot Fernando Alonso. "We hadden ons geen beter resultaat kunnen wensen", reageerde Massa. "Red Bull was veel te snel."

"In Duitsland leken wij nog de snelste auto te hebben, maar in Hongarije was Red Bull weer een klasse apart", was te lezen op de blog van de Braziliaan. "Op Bahrein en Duitsland na was Red Bull dit jaar overal erg snel. In Duitsland waren we in de kwalificatie ongeveer even snel als zij, maar in de race wisten wij een beter tempo neer te zetten. In Hongarije waren ze echter meer dan een seconde sneller, wat volgens mij aantoont dat ze in Duitsland onder hun kunnen hebben gepresteerd."

De pitstopstrategie die winnaar Mark Webber hanteerde zal volgens Massa nooit bij Ferrari werken. "Hij kon dat alleen maar doen doordat hij over een auto beschikt waarmee hij een voorsprong kon opbouwen die groot genoeg was voor een veilige pitstop. Bij ons zou die strategie nooit hebben gewerkt", aldus Massa.

Boonen mag training binnenkort hervatten

Tom Boonen mag bijna zijn trainingen weer hervatten. Midden juli werd de Belg geopereerd aan zijn knie, deze operatie hield Boonen uit de Tour de France en het Belgische kampioenschap. "Ten vroegste vrijdag mag hij het voorzichtig proberen", aldus de teamarts van Quick Step, Yvan Vanmol.

De arts loopt echter niet te hard van stapel. Eerst werd er op drie tot vier weken gerekend. Als de Belg vrijdag weer begint met zijn trainingen zit hij meteen in het gunstige scenario. Vanmol doet echter geen uitspraken over zijn rentree in de competities. "We bekijken het dag tot dag", klinkt het.

Nieuwe Mortal Kombat ouderwets gruwelijk

Vraag iedere echte gamer ouder dan twintig wanneer de laatste echte Mortal Kombat-titel op de markt is gekomen en ze moeten heel diep graven voor een antwoord. Geen één die de 3D-titels zal noemen, dat kan ik je beloven. Toen de trailer van Mortal Kombat 9 te zien was begon de oude garde dan ook gelijk naar bloed te snakken.

Ed Boon vond dat het nu toch echt tijd werd om de Mortal Kombat-serie nieuw leven in te blazen door terug te grijpen naar de originele formule. Lees ‘belachelijk veel bloed en geweld gekoppeld aan een solide vechtsysteem’. Ho ho, hysterische moedertjes grijp niet gelijk naar de hooivork of fakkel. Het geweld is zo overdreven dat je het gewoon niet serieus kunt nemen.

De woorden van Ed Boon: “Our goal with our violence and all that stuff is way more to just surprise, maybe entertain, just from the outrageousness of it all. You know, the fatalities are just so crazy over-the-top that they’re more inventive than inherently violent. I mean, they’re violent — don’t get me wrong — but it’s just funny, just such over the top ways of killing people, that you just can’t take it seriously.

Zie je nu wel? Niets aan de hand! Mortal Kombat 9 zal pas volgend jaar verschijnen. De game staat gepland voor de PS3 en de Xbox 360.

Kempi: God heeft homo zijn verboden

We hebben al een tijdje niks gehoord van Nedergangsterrapper Kempi uit Eindhoven (check die video, ouwe) maar nu op de vooravond van de Gay Pride heeft hij een belangrijke boodschap over homo's.

"Ik vind dat je kinderen moet leren dat homo zyn onnatuurlijk is en verboden van God...(Het is nie dat je iets steelt omdat je honger heb)", aldus Kempi. "Het is net of het Land stimuleert wat Godsdiensten verbieden...( Wie voelde zich boven God door die beslissing te nemen)."

Kempi, die alles al heeft gedaan wat God verbood, zoals drugs dealen, mensen aftuigen en stelen, zegt er gelukkig wel bij dat hij niemand wil beledigen. En verder hoopt hij op een leuke discussie: "Ik vind t leuk om deze discussie te houden al die manne die doodflippen om een gesprek eat a dick aangezien je toch gay ben... "

Ook gezellig meekletsen met de troetelgangsta? Dat kan via @TisssKempi. Have fun.

Stuhr-Ellegaard: "Ik wil nog jaren bij Heerenveen blijven"

Kevin Stuhr-Ellegaard is door sc Heerenveen vandaag officieel gepresenteerd als nieuwe doelman. De Deen was de afgelopen weken op proef in Friesland en wist de technische staf te overtuigen.

Stuhr-Ellegaard komt transfervrij over van FC Randers, dat hij de afgelopen jaren had gediend. "Ik wilde per se naar het buitenland, naar een grotere club. De kans die Heerenveen mij biedt, vervult al mijn wensen", zegt de sluitpost op het clubsite van Heerenveen. Met zijn krabbel voor de Friezen begint voor Kevin Stuhr-Ellegaard zijn derde buitenlandse avontuur. Eerder stond hij onder contract bij Manchester City en Hertha BSC. Hij omschrijft zijn Engelse periode als 'the best time of my life'. "Ik heb er als jonge keeper enorm veel opgestoken."

Bij Randers ging het Stuhr-Ellegaard de afgelopen drie jaar voor de wind. "Ik keepte goed, werd zelfs tot speler van het jaar uitgeroepen en de club presteerde prima.'' Toch hield de doelman het na drie jaar voor gezien. "Ik wilde weer naar het buitenland om op een hoger niveau te kunnen spelen." De zoektocht van Heerenveen naar een nieuwe goalie, noodzakelijk door de blessure van Brian Vandenbussche, eindigde uiteindelijk bij de Deen, die de club helemaal ziet zitten.

"Heerenveen staat bekend als een mooie en ambitieuze club" vertelt de aanwinst. "Mijn eerste ervaringen zijn goed. Er wordt professioneel gewerkt, maar tegelijkertijd is iedereen erg vriendelijk en open. Het niveau van de trainingen is hoog, ik ben geïmponeerd door de kwaliteit van de selectie. Heerenveen heeft bovendien een prachtig stadion. Ik heb gehoord dat het iedere week stijf uitverkocht is. Het lijkt me geweldig om hier voor 26.000 mensen te mogen keepen."

Voorlopig moet Kevin Stuhr-Ellegaard echter nog genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Trainer Ron Jans kiest in eerste instantie voor Kenny Steppe. Dat is geen probleem voor de Deen, die zichzelf omschrijft als een allround keeper. "Ik krijg van Heerenveen een jaar de tijd om me te bewijzen. Ik ga hard trainen en dan komt er ongetwijfeld een moment dat ik mijn kans krijg. Ik heb voor een seizoen getekend, maar heb de intentie om hier nog jaren te blijven."

Dan Aykroyd leent stem aan Yogi Bear-game

Dan Aykroyd speelt een rol in de donderdag aangekondigde Yogi Bear-game. De stem van de beer, die net iets slimmer is dan de gemiddelde beer, wordt in de film en in de game ingesproken door de voormalige Ghostbuster. In de game is het de bedoeling dat Yogi er alles aan doet om te voorkomen dat Jellystone Park wordt gesloten.

In het avontuur van Yogi kunnen spelers het park verkennen, springen, kruipen, en stiekem picknickmanden stelen. Natuurlijk krijgt Yogi hulp van zijn trouwe maatje Boo Boo en houdt aartsvijand parkwachter Smith een oogje in het zeil.

In de Yogi Bear-film speelt niet alleen Dan Aykroyd een rol. Anna Faris duikt in de huid van Rachel en Justin Timberlake in die van Boo Boo. Het is niet bekend of Faris en Timberlake ook in de game te horen zijn.

Yogi Bear: The Videogame wordt eind dit jaar uitgegeven voor de Nintendo Wii en Nintendo DS.

Dan Aykroyd leent stem aan Yogi Bear-game
Dan Aykroyd leent stem aan Yogi Bear-game

Chelsea akkoord met Benfica over komst Ramires

Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd voordat de Braziliaan Ramires officieel naar Chelsea verkast. De Engelse club bereikte woensdag een akkoord met Benfica over de transfer van de 23-jarige middenvelder.

Ramires wacht alleen nog een medische keuring. De club en speler moeten zelf nog wel een overeenkomst bereiken. Naar verluidt betaalt Chelsea 22 miljoen euro voor de komst van de 16-voudig international. Ramires kwam vorig seizoen voor 7,5 miljoen euro over van Cruzeiro naar Benfica. In Portugal groeide hij uit tot een van de belangrijkste spelers en had hij een groot aandeel in het binnenhalen van de landstitel.

Bosz: "Heracles zal niet zomaar weer in linkerrijtje eindigen"

Peter Bosz keerde deze zomer terug op het oude nest. De oefenmeester is bij Heracles Almelo de opvolger van Gertjan Verbeek, die na een uiterst succesvol seizoen zijn biezen pakte en naar AZ vertrok.

Bosz won in 2005 de titel in de eerste divisie en stelde het seizoen daarop niet teleur met een dertiende plaats in de Eredivisie. De trainer vertrok na dat jaar naar Feyenoord om als technisch directeur aan de slag te gaan. Nu Bosz weer op het veld staat in Almelo, heeft hij zin in zijn nieuwe klus. "Het is mooi om weer terug te zijn bij deze club", stelt de trainer tegen PZC.

"Ik zie dat Heracles in die jaren flinke stappen heeft gemaakt. De organisatie is verder verbeterd, de commerciële afdeling is uitgebreid, er ligt een mooi plan voor een nieuw stadion en, voor mij belangrijk, er staat een betere selectie dan vier jaar geleden", vervolgt hij. "In mijn tweede jaar bij Heracles moest ik het wel eens doen met drie spelers op de bank. Dat is nu wel anders. Heracles heeft een prima spelersgroep, die overigens nog wel moet worden aangevuld."

"Feyenoord is toch mijn cluppie", blikt Bosz terug op zijn tijd in de Rotterdamse burelen. "Ik heb er zelf gevoetbald en hele mooie tijden gehad. Toen ik daar als technisch manager instapte was het een roerige tijd. Er kon helemaal niets en de selectie was sportief failliet. Salomon Kalou en Dirk Kuyt waren net weg en er waren geen adequate vervangers. Ik heb er een moeilijke tijd gehad maar het waren vooral leerzame jaren."

Heracles presteerde afgelopen seizoen bovengemiddeld onder Verbeek. "Qua plek op de ranglijst kan ik het natuurlijk nooit beter doen", beseft Bosz zich. "We zullen niet zo maar weer in het linkerrijtje eindigen. Dat is niet reëel. Als die zesde plaats weer de doelstelling was geweest was ik er nooit aan begonnen. Het is heel knap wat hier vorig seizoen onder mijn voorganger is bereikt. Aan die zesde plaats is geen punt gestolen."

"Op een gegeven moment kom je als ploeg in een ongekende flow. Dan zit echt alles mee, lijkt het vanzelf te gaan. Geen blessures, weinig schorsingen. Dan moet je ook wel geluk hebben. Het is niet waarschijnlijk dat Heracles weer zo'n seizoen tegemoet gaat", besluit Bosz, die niet veel gaat veranderen. "Het zal er wel meer ontspannen aan toegaan dan onder Verbeek. Maar verder zou ik gek zijn als ik de boel overhoop ga gooien en veel dingen anders ga doen. Ik ga voortbouwen op vorig seizoen, zal hier en daar andere accenten leggen. Ook streef ik naar kwaliteit in de breedte."

[Upd] NS en ProRail schorsen Spoorflex om veiligheid

Spoorwegbeheerder ProRail heeft voor vier weken de vergunning ingetrokken van een bedrijf dat beveiligers levert voor werktreinen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf donderdag gezegd.

Aanleiding is het ongeval in Stavoren op zondagavond 25 juli waarbij een werktrein dwars door stootblokken reed en vervolgens een tankwagen en een watersportwinkel ramde.

Het gaat om het bedrijf Spoorflex Safety First dat personeel levert aan aannemers. Om op het spoor te mogen werken, heeft het bedrijf een zogenoemde erkenning nodig van ProRail. Deze is woensdag voor vier weken ingetrokken. In die periode moet het bedrijf orde op zaken stellen, aldus ProRail.

Het spoorbedrijf wijst Spoorflex niet aan als schuldige van het incident in Stavoren, maar sluit volgens een woordvoerder "niet uit dat er iets fout is gegaan in de begeleiding van de werktrein".

Update 11.55 uur:

Ook de NS maakt de komende weken geen gebruik van machinisten van Spoorflex. Die machinisten waren ook ingedeeld op reizigerstreinen.

FOK!games Tofste baas - dag 30

The Joker wist gisteren geen spaan heel te laten van zijn tegenstanders. Of hij dat in de tweede ronde ook voor elkaar kan krijgen tegen Shredder en Sephiroth, zullen we moeten afwachten.

Vandaag zal de laatste wedstrijd in de eerste ronde zich afspelen. Hieronder alvast het schema voor de komende rondes zondat jullie kunnen zien of je favoriete baas een kans maakt.

Toernooischema

De laatste drie zwaargewichten in de laatste voorronde staan hieronder. Pas op want de beschrijvingen kunnen SPOILERS! bevatten.

T-Rex (Tombraider)
Stel je loopt in een jungle-omgeving waar je een afgebroken brug boven je ziet, wat kleine dinosaurusjes neerschiet en niet goed kunt zien wat er voor je ligt. Stel je nou eens voor dat je dan een Tyrannosaurus Rex tegenkomt die misschien wel vijf keer zo groot als jijzelf is. Wat doe je dan? Huilen, rennen en buttonbashen is misschien het beste idee. Bidden dat je dit gaat overleven is ook een optie. Deze situatie kwam voor in de eerste Tomb Raider-game maar is in Tomb Raider: Anniversary voor de liefhebbers nog eens nagemaakt. Veel succes, Lara!

The Milkman (Psychonauts)
Psychonauts gaf gamers de mogelijkheid om in de hoofden van de meest vreemde figuren te komen. Hoewel The Milkman niet de officiële eindbaas is, is de strijd die je voert in zijn hoofd wel één van de meest memorabele. Met zijn vreemde uiterlijk, bijzondere uitspraken als "I am the Milkman. My milk is delicious," en Freudiaanse figuren die zijn diepe verlangens uitspreken met de woorden "Look at that woman's breasts. They're large," kunnen we wel stellen dat The Milkman een baas is in zijn eigen categorie. Zijn melk is versterkt met wat de wereld wil en hij kan niet rusten tot hij zijn laatste levering heeft voltooid.

Lazarevic (Uncharted 2: Among Thieves)
De NATO mag wel denken dat hij dood is, toch is Zoran Lazarevic springlevend. De aanval die hem gedood zou moeten hebben heeft een flink litteken achtergelaten op zijn gezicht waardoor hij er nog enger uitziet. Hij is meedogenloos en dat zal Drake goed merken. Beiden zijn ze op zoek naar de Cintamani Stone en als Lazarevic op het einde van de game de beschikking krijgt tot deze steen wordt hij nog groter, sterker en angstaanjagender dan hij al is.

T-RexMilkmanLazarevic

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Bayonetta is een klassieker in Japan

Afgelopen week berichtten we dat er nieuws zou gaan komen over Bayonetta, misschien een nieuwe game of DLC? Wat blijkt, de game wordt opnieuw uitgegeven in Japan als een PlayStation 3 Best en Xbox 360 Platinum titel. De game zal rond de €35,- gaan kosten en is vanaf 2 september beschikbaar.

Speciaal aan de Best en Platinum uitgave is dat aan de achterzijde de papieren cover een andere paarse cover zit, dus dan kun je mooi zelf kiezen naar welk hoesje je wilt staren. Bij deze uitgave van het spel zal ook een trailer collection zitten, met daarin een nog niet eerder vertoonde trailer van het aankomende spel Vanquish. Bij PS3 spelers zal de collectie op de Blu Ray staan en Xbox 360 spelers krijgen een extra dvd in hun doosje.

Of dit met zekerheid de aankondiging is kan niet gezegd worden maar het lijkt er wel op. Bekijk hieronder de box-art van de game.

BayonettaBayonetta

BayonettaBayonetta

Powell niet tegen Bolt en Gay

Morgen zou het langverwachte sprintduel tussen Asafa Powell, Usain Bolt en Tyson Gay in Stockholm op het programma staan. Powell heeft echter afgezegd vanwege rugklachten.

Het zou dit jaar de eerste ontmoeting worden tussen Bolt, voormalig wereldkampioen Gay en de voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter Powell. Bolt en Gay doen morgen wel mee aan de Diamond League in Stockholm.

Bij geen afzeggingen treffen Bolt, Gay en Powell elkaar nu eind deze maand bij het Diamond League-treffen in Brussel.

Gullit breekt vakantie af voor FIFA-delegatie

Ruud Gullit blaast zijn vakantie af om als president van het zogenoemde HollandBelgium Bid de FIFA-inspectiecommissie te ontvangen en rond te leiden.

Aanvankelijk zou de commissie met de Chileense delegatieleider Harold Mayne-Nicholls alleen door directeur Harry Been en zijn managementteam worden begeleid. Gullit vindt evenwel dat hij niet kan ontbreken, hoewel hij de ontvangst maandagochtend in Brussel moet laten schieten. Later in de week zal hij terugkeren van zijn vakantieadres. De Belgische toptennisster Justine Henin zal in Brussel als ambassadeur van het Bid de honneurs waarnemen voor Gullit.

Naast stadions, hotels, trainingsaccommodaties en mediaonderkomens zal Mayne-Nicholls eveneens worden ontvangen door de eerste minister van België, Yves Leterme, en minister-president Jan Peter Balkenende. Daarnaast zal de inspectiecommissie enkele experts ontmoeten die uitleg geven over het sociale programma van de Worldcoaches en het ambitieuze milieuplan, wat van het WK 2018 of WK 2022 in Nederland en België het groenste WK ooit moet maken, zo meldt De Telegraaf donderdag.

Intussen proberen diverse Belgische politici ondanks groen licht van zowel de Nederlandse als Belgische regering te het WK te dwarsbomen. Vooral de vrijstelling van bepaalde belastingen kan niet door de beugel. "Jammer voor de beeldvorming", vindt directeur Harry Been, die trouwens stelt dat veel van de kritiek niet op basis van feiten is gebaseerd of zelfs volledig uit de lucht is gegrepen, zoals een vrije autobaan voor FIFA-bobo's tijdens het WK.

Het organisatiecomité vraagt zich soms zelfs af of diverse criticasters het openbare bidbook van het HollandBelgium Bid wel hebben gelezen. Het bidcomité laat trouwens fijntjes weten dat EURO 2000 de Nederlandse en Belgische staat 300 miljoen euro aan belasting heeft opgeleverd en de twee voetbalbonden 40 miljoen. En dat de Duitse staat vanwege het WK 2006 in Duitsland 1,2 miljard euro aan belasting mocht bijschrijven.

Briatore: "Webber is op weg naar de wereldtitel"

Voormalig Renault-teambaas Flavio Briatore denkt dat zijn pupil Mark Webber momenteel hard op weg is de titel in de Formule 1 te gaan veroveren. Briatore vindt dat de Red Bull-coureur slimmer rondrijdt dan de rest van het veld.

"Pas maar op. Webber is op weg om de titel te winnen. Ik zeg dat niet omdat hij een van mijn coureurs is, maar omdat iedereen die thuis de races bekijkt dat kan zien", aldus Flavio tegenover het Italiaanse Gazzetta dello Sport. "Mark is een coureur die buitengewone prestaties kan leveren. Hij heeft nu een innerlijke rust en volwassenheid bereikt waarmee hij ver kan komen."

"In Hongarije was hij de eerste die begreep dat hij een risico kon nemen door driekwart van de race op zachte banden te rijden. Dat was een beslissing die hem de zege bracht", vervolgde de Italiaan. "Het bewees ook dat hij, in tegenstelling tot anderen, zijn hoofd goed gebruikt."

Kaká vergezelt Rooney op cover FIFA 11

De Braziliaanse voetballer Kaká staat samen met de Engelsman Wayne Rooney op de cover van de nieuwe voetbalgame FIFA 11. Dat laat game-uitgever Electronic Arts donderdag weten. Kaká en Rooney maken deel uit van een groep van zeventien voetbalhelden die in verschillende landen op de cover van het voetbalspel staan.

"Het feit dat ik op de cover van FIFA 11 sta, is een grote eer voor mij", reageert Kaká. "Er zijn weinig voetballers die die kans krijgen. In het verleden hebben al flink wat geweldige voetballers op de cover van deze gameserie gestaan."

Wayne Rooney staat al zes jaar op het hoesje, terwijl Kaká zijn debuut maakt. Andere voetballers die de cover van een FIFA-game hebben gesierd, zijn onder anderen Ronaldinho, David Ginola, Frank Lampard, Thierry Henry, Ryan Giggs, Edgar Davids en Patrick Vieira.

FIFA 11 wordt op 1 oktober uitgegeven in Europa voor diverse spelcomputers.

Kaka vergezelt Rooney op cover 'Fifa 11'
Kaká vergezelt Rooney op cover 'FIFA 11' (Foto: Novum)

Blizzard verwijdert maps van gebruikers Starcraft II

Een Blizzard forum-moderator heeft aangegeven dat maps die spelers maken en ongepast zijn verwijderd zullen gaan worden. Blizzard steunt dat spelers zelf maps maken en delen maar deze moeten wel correct zijn. Blizzard deed dit niet bij het originele starcraft maar nu dus wel bij deel twee.

Volgens de moderator waren er ten tijde van het eerste Starcraft spel te weinig mensen die toezicht konden houden op de zelfgemaakte maps, nu is dit wel mogelijk en zullen we dit ook doen. De support-afdeling was vroeger maar twintig man groot, nu is deze veel groter en dat biedt meer mogelijkheden.

Mocht je map verwijderd worden dan is op dit moment de reden waarom nog niet helemaal duidelijk, daar wordt nog aan gewerkt zodat het precies duidelijk wordt waarom een bepaalde map niet toegestaan is.

SC 2

'Veel meldingen over onderbezetting in zorg'

Op het onlinemeldpunt van NU'91, de beroepsorganisatie van verpleegkundigen, zijn tot nu ongeveer tweehonderd meldingen over onderbezetting in zorginstellingen binnengekomen.

Dit meldde een woordvoerster van de organisatie donderdag. Op het meldpunt kunnen werknemers in de zorgsector melding doen van onderbezetting in de zomerperiode.

Net als vorig jaar gaat een groot deel van de meldingen over verpleeghuizen. Deze zomer worden echter ook ziekenhuizen veel genoemd. Dit is volgens de zegsvrouw opmerkelijk. "Vorig jaar werden in de vakantie operatiekamers gesloten of gingen dagbehandelingen niet door. Dit jaar blijven alle afdelingen open, omdat 'de productie' door moet gaan", aldus de woordvoerster. Volgens haar komt dit waarschijnlijk omdat de ziekenhuizen het geld dit jaar hard nodig hebben.

Vorig jaar kwamen er bij NU'91 ruim duizend meldingen binnen over onderbezetting.

Knieblessure voor Kaká

Real Madrid dreigt Kaká opnieuw geruime tijd te moeten missen. De Spaanse club liet weten dat zijn Braziliaanse vedette een blessure aan de linkerknie heeft opgelopen.

Er wordt gevreesd voor meniscusletsel. In dat geval zal de middenvelder een operatie moeten ondergaan, die hem waarschijnlijk twee maanden aan de kant zal houden.

De Braziliaan heeft het trainingskamp van Real in Los Angeles verlaten om naar België te vliegen. Daar zal hij zich laten onderzoeken door specialist Marc Martens. Kaká werd een jaar geleden voor 65 miljoen overgenomen van AC Milan. Hij was afgelopen seizoen ook enige tijd uitgeschakeld door een blessure. Rafael van der Vaart bleek telkens een prima vervanger.

Nederlandse inflatie stijgt fors in juli

De Nederlandse consumentenprijzen zijn in juli fors gestegen, blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De consumentenprijzen stegen in juli met 1,6 procent tegen een stijging van 0,8 procent in juni. De inflatie heeft het afgelopen halfjaar steeds rond 1 procent bewogen. De inflatie is volgens het CBS sinds mei 2009 niet zo hoog geweest. De forse stijging van de inflatie wordt volgens het CBS met name veroorzaakt door de prijsontwikkeling van aardgas.

Het CBS geeft aan dat aanpassingen van gas- en elektriciteitsprijzen grotendeels worden doorgevoerd in januari en juli. Dientengevolge was in juli sprake van een stijging van de gasprijs als gevolg van hogere olieprijzen in het afgelopen halfjaar. De stijging staat in sterk contrast met een jaar eerder. Vorig jaar juli werd de grootste prijsdaling voor gas gemeten sinds 1987.

Naast de Nederlandse inflatiecijfers geeft het CBS ook een consumentenprijsindex die is geharmoniseerd met het Europese rekenmodel (HICP). Volgens deze berekening stegen de Nederlandse consumentenprijzen met 1,3 procent in juli, na een stijging van 0,2 procent in juni. De geharmoniseerde inflatiecijfers uit verschillende Europese landen kunnen met elkaar worden vergeleken.

A12 richting Den Haag afgesloten na ongeluk

De A12 van Utrecht naar Den Haag is donderdagochtend ter hoogte van Woerden afgesloten na een ongeluk. Er staat inmiddels een file van zeven kilometer, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Rond 09.50 uur vond een aanrijding plaats tussen een bestelbus en een personenauto. De vrouw in de auto heeft hierbij mogelijk haar heup gebroken, meldt het Korps Landelijke Politiediensten. Zij wordt door de brandweer uit haar auto gehaald. Onduidelijk is hoelang de weg afgesloten blijft.

Scheidsrechters Vink en Bossen zakken voor spelregeltoets

De scheidsrechters Pieter Vink en Jan Bossen hebben hun jaarlijkse spelregeltoets niet met succes weten te voltooien. De arbiters mogen in de eerste competitieronde wel gewoon hun wedstrijd fluiten. Saillant detail is dat Vink op de elitelijst van de UEFA staat. Komend weekeinde leidt hij de wedstrijd tussen SC Heerenveen en PSV. Bossen is aangesteld voor het openingsduel op vrijdagavond tussen Roda JC en FC Twente.

Binnen twee weken moeten de leidsmannen een herexamen doen, en als ze daarvoor zakken worden ze buiten de aanstellingen gelaten. Overigens betekent opnieuw zakken nog niet het einde van hun loopbaan als scheidsrechter. De gezakten kunnen nog een herkansing krijgen, nadat is onderzocht waarom ze zo'n moeite hebben met de test.

Volgens de bond had de toets een hogere moeilijkheidsgraad dan normaal, vanwege het beleid dat de KNVB wil voeren. "We streven een topcultuur na, daar hoort ook bij dat tests op het hoogste niveau gehaald moeten worden. Dat geldt overigens ook voor de conditietest waarvoor wel iedereen met vlag en wimpel geslaagd is", aldus coördinator Dick van Egmond in De Telegraaf.

Leipheimer weer beschuldigd van dopinggebruik

Levi Leipheimer is door zijn voormalige ploegleider bij Gerolsteiner Hans-Michael Holczer beschuldigd van het gebruik van bloeddoping. De 36-jarige Amerikaanse wielrenner van RadioShack zou tijdens de Tour de France van 2005 te hoge bloedwaarden hebben gehad.

Holczer onthult het nieuws in zijn boek Garantiert Positiv. "Op de eerste rustdag, in Grenoble, werd ik door de UCI geïnformeerd", meldde hij gisteren aan verschillende Duitse media. "Levi had verdachte bloedwaarden. Voor mij was meteen duidelijk dat hij zijn bloed manipuleerde."

De wielerunie raadde Holczer aan om Leipheimer uit koers te halen, maar dat kreeg hij niet over zijn hart. Gerolsteiner zou zich bij twee positieve gevallen terugtrekken. Eerder dat jaar was Danilo Hondo al betrapt op het gebruik van doping. "Ik was bang dat Gerolsteiner meteen zou stoppen met de sponsoring. Dat had het einde van de ploeg betekend. Ik zou bankroet zijn geweest."

Leipheimer finishte in Parijs als zesde op ruim elf minuten achterstand op zijn huidige ploegmaat Lance Armstrong, die destijds zijn zevende Tourzege pakte. Eerder dit jaar beschuldigde ook dopingzondaar Floyd Landis Leipheimer al van bloeddoping in de Tour van 2005. Ook Armstrong, David Zabriskie en Johan Bruyneel waren doelwit van de beschuldigingen.

Ferrari niet bang voor strengere vleugeltests

Het team van Ferrari verwacht dat het wel mee zal vallen met de gevolgen van de strengere tests die de internationale autosportbond FIA zal gaan toepassen op de voorvleugels. De voorvleugels van de teams van Ferrari en Red Bull Racing zijn de laatste tijd in opspraak omdat zij te flexibel zouden zijn waardoor meer downforce kan worden gegenereerd.

Ferrari en Red Bull dienen hun voorvleugels voor de race van Spa-Francorchamps te hebben aangepast, maar volgens de Italiaanse krant La Stampa heeft dit geen gevolgen voor de resultaten daar de andere teams ook wijzigingen moeten doorvoeren. De Italiaanse renstal deelde deze mening: "We zullen ons aanpassen, maar dat zal geen effect hebben op onze competitiviteit."

LEGO Harry Potter doet het goed

Welke hebben we nu allemaal gehad? LEGO Star Wars, LEGO Indiana Jones, LEGO Batman en wellicht missen we er nog een paar. Sinds juni dit jaar moet ook Harry Potter eraan geloven dat hij u-vormige handen krijgt met LEGO Harry Potter: Years 1-4.

De speelgoedversies van Harry Potter en zijn vriendjes op de consoles doen het erg goed. Er zijn momenteel al 2,7 miljoen exemplaren verscheept. Om het in perspectief te zetten: LEGO Batman, welke in 2008 verscheen, verkocht tot nu toe ongeveer 7 miljoen exemplaren. Het lijkt er dus op dat LEGO Harry Potter eroverheen zal gaan. We kunnen waarschijnlijk ook nog een LEGO-game verwachten voor de laatste jaren van Harry.

Contador wil Spaanse garde meenemen naar Saxo

Alberto Contador wil graag enkele Spaanse renners meenemen naar zijn nieuwe Saxo Bank-Sungard ploeg. Benjamin Noval, Jesus Hernandez en Dani Navarro lijken in aanmerking te komen om de overstap van Astana naar Saxo te maken.

"Er zullen veel goede renners komen in mijn volgende team", aldus de drievoudig tourwinnaar. "Er is mij gevraagd welke renners ik mee wil nemen, en hoewel er nog niets is besloten zou ik Noval, Hernandez en Navarro graag bij me hebben." Navarro heeft overigens al laten weten dat zijn overstap naar de ploeg van Contador al bijna zeker is.

Löw ontziet Van Gaal

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft besloten om niet alle WK-gangers van Bayern München te selecteren voor de oefenwedstrijd van het Duitse elftal op 11 augustus tegen Denemarken. Dit is een meevaller voor Van Gaal, die zijn voorbereiding al flink in de war geschopt zag worden door het WK.

De datum van de oefeninterland, slechts vier weken na afloop van het WK in Zuid-Afrika, was omstreden bij clubs in de Bundesliga. Met name Van Gaal en Bayern München klaagden dat zij zo geen goede voorbereiding konden draaien. Volgens Bild worden alleen Mario Gomez en Toni Kroos geselecteerd en mogen Miroslav Klose, Bastian Schweinsteiger, Thomas Müller, Philipp Lahm, Holger Badstuber en Hans-Jörg Butt bij Bayern München blijven.

Campbell bevestigt ontvangst diamanten

Naomi Campbell heeft in 1997 in Zuid-Afrika diamanten cadeau gekregen van mannen die 's nachts aan haar slaapkamerdeur kwamen kloppen. Dit zei het supermodel donderdag in Leidschendam tijdens het proces tegen ex-president Charles Taylor van Liberia.

De mannen stelden zich niet voor zodat Campbell niet wist van wie zij de diamanten kreeg. Het incident gebeurde na een diner thuis bij president Nelson Mandela van Zuid-Afrika, waar Campbell Taylor had ontmoet.

Feyenoord verloor Mokotjo bijna aan Tottenham

Kersverse Feyenoord-middenvelder Kamohelo Mokotjo was bijna van Tottenham Hotspur in plaats van Feyenoord. De veertienvoudig kampioen van de Eredivisie handelde uiteindelijk net iets sneller dan de Engelsen.

"Tottenham had een contract klaarliggen en wilde mij meteen verhuren", aldus Mokotjo vandaag in het AD. "Het leek er niet op dat ik zou komen. Maar na de aanbieding van de Spurs kwam Feyenoord weer om de hoek kijken. Dat ik eerst naar Excelsior moest was logisch, want trainer Mario Been kende mij niet. Dat jaartje Jupiler League heeft mij goed gedaan. Nu is het zaak om mij hier waar te maken en dat zal lukken."

Mokotjo kwam vorig jaar over van Supersport United in Zuid-Afrika en speelde het afgelopen seizoen bij Excelsior. De 19-jarige Zuid-Afrikaan deed mee in 25 wedstrijden en scoorde éénmaal.

Lynch is een beetje pissig

Hij is gek. Een psychopaat. En als zijn vrouw wordt gekidnapped in Shanghai, dan gaat alles los. Hij jaagt op je, net zo lang totdat je dood in de goot ligt. De man waar zo een aparte game voor gemaakt kan worden heeft een hoofdrol in een nieuwe trailer van Kane & Lynch 2: Dog Days.

Op de 17de kunnen we aan de slag met deze third-person shooter voor Xbox 360, PC en PlayStation 3.

Gerbrands: "AZ won de vorige titel ook niet met geld"

Voor AZ is niets onmogelijk dit seizoen. Althans, dat is de mening van Toon Gerbrands. De algemeen directeur van de Alkmaarders zag de begroting worden teruggeschroefd, maar de ambitie en visie zijn gebleven bij AZ.

Gerbrands heeft een rotsvast vertrouwen in de spelersgroep van trainer Gertjan Verbeek dit seizoen. "Mijn persoonlijke opvatting is dat we met AZ in 2009 een mentale barrière hebben geslecht", zegt de bestuurder tegen De Pers. "We hebben laten zien dat ook clubs van buiten de top drie in staat zijn om kampioen te worden. Dat we de begroting van 32 naar 25 miljoen hebben moeten bijstellen, zegt niet alles. De vorige titel hebben we ook niet met geld gewonnen, maar met visie, slimmigheid en organisatie. Niets is onmogelijk. Dat heeft FC Twente het afgelopen jaar ook weer bewezen."

Met de komst van Verbeek deze zomer zomer lijkt er eindelijk wat vastigheid in Alkmaar te zijn neergedaald. Ronald Koeman en Dick Advocaat stonden vorig jaar aan het Alkmaarse roer. Verbeek hoeft bij slechte resultaten niet te vrezen voor zijn baan. "Daar steek ik mijn hand voor in het vuur. Of ik dat bij Ronald Koeman vorig seizoen ook had gezegd? Voor AZ is dat hoofdstuk al lang gesloten. Met Verbeek hebben we drie hele goede gesprekken van vier uur gehad. We weten zeker dat we met hem een uitstekende trainer in huis hebben gehaald."

Alleen Sergio Romero vormt nog een probleem voor Gerbrands. "Blijft hij, dan hebben we te veel keepers. Kijk, aan het einde van het seizoen hebben wij altijd exitgesprekken met spelers. Soms zijn dat lange gesprekken, soms wens je iemand alleen een prettige vakantie. Bij Moussa Dembélé gold: hij heeft nog een contract van één jaar en zei zelf toe te zijn aan een stap hogerop. Daarom hebben we er beiden belang bij dat hij vertrekt, heel simpel. En Romero wilde eerst het WK afwachten. Dat is zijn goed recht. Ik verwacht dat deze twee spelers nog zullen vertrekken. Al weet je dat nooit helemaal zeker in een niet te voorspellen transfermarkt."

Jankovic snel klaar in San Diego

Jelena Jankovic is al in de tweede ronde van het WTA-toernooi van San Diego uitgeschakeld. De als eerste geplaatste Servische, die in de eerste ronde een bye had, verloor met 7-5, 6-2 van Alisa Kleybanova uit Rusland.

Samantha Stosur (2) begon beter aan het Amerikaanse tennistoernooi met een winst van 6-4, 6-4 op Melanie Oudin. De Australische hield met haar krachtige service de Amerikaanse onder controle en brak haar laat in beide sets. In de andere tweede rondepartijen klopte Agnieszka Radwanska (4) Dinara Safina met 6-1, 6-3 en bereikte Shahar Peer (7) ten koste van Yaroslava Shvedova de kwartfinales: 7-5, 6-4.

CD: Bloomingdale 2010

"The immense success of the Dutch beach club Bloomingdale and their many fabulous events with international artists has finally gone global! This collection of summer anthems showcases the sound of the Netherlands 'Small Ibiza'." kopt er op de website van het Londense Defected Records. Bloomingdale brengt al een aantal jaren succesvolle zomerse verzamelaars uit die de sfeer van het Nederlandse 'Ibiza', zoals de club zichzelf noemt, moet weergeven. Maar dit jaar pakken ze het iets groter aan, Bloomingdale gaat namelijk internationaal. Defected zorgt ervoor dat Bloomingdale 2010 dit jaar overal ter wereld te koop is. Voor de vaste resident DJ Ricky Rivaro ook een mooie bekroning op al zijn mixen voor de Nederlandse beachclub.

Robben senior: "Geen WK als we dit hadden geweten"

Hans Robben, vader van Arjen Robben, hekelt de Erasmus MC in Rotterdam. Senior hekelt in Bild het ziekenhuis, dat volgens hem de blessure van de Oranje-international niet goed heeft onderzocht.

Robben hield aan de oefeninterland tegen Hongarije voorafgaand aan het WK in Zuid-Afrika een hamstringblessure over. Bij terugkomst bij zijn werkgever Bayern München werd echter een nieuwe blessure op precies dezelfde plek ontdekt. "Als we toen hadden geweten dat de spier voor vijftig procent was gescheurd, had Robben niet het WK gespeeld", aldus Hans Robben.

Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, clubarts van Bayern, constateerde deze week de kwetsuur van Robben. "Hij informeerde ons over de huidige stand van zaken, maar eerder hadden we daar geen weet van", vervolgt vader Robben. Op een MRI-scan was een vijf centimeter groot gat in het linkerbovenbeen van Robben te zien. Daar is de sterspeler zo'n twee maanden zoet mee.

Bayern wees met de beschuldigende vinger naar de KNVB, die volgens de Duitsers niet verantwoord zijn omgegaan met de kwetsuur. Dick van Toorn nam Robben voor aanvang van het WK onder handen en slaagde glansrijk in die missie. Robben kwam alsnog in vijf duels binnen de lijnen. Gisteren maakte Bayern overigens bekend voorlopig geen klacht in te dienen bij de FIFA.

Zombies verbranden in Burn Zombie Burn

Top-down shooter Burn Zombie Burn kwam in maart al naar het PlayStation Network, nu zal de game eindelijk vanaf volgende week ook beschikbaar zijn via Steam. In de game speel je als Bruce, die Daisy beschermt tegen een horde zombies, aan jou de taak om deze zombies te doden op veel verschillende manieren.

Ben je benieuwd en kun je niet wachten tot volgende week? Bekijk hieronder dan de Burn Zombie Burn PC-trailer.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Dit keer is het lachen geblazen.

Hoongelach in de Tweede Kamer tijdens het debat over de informatie, gisteren. Weer een grove opmerking van Wilders? Nee. Een blunder van Cohen? Nee. Dit keer was het (weer) de SGP die zichzelf belachelijk maakte. O, wat mis ik de oude Bas van der Vlies.

Gisteren werd namens de SGP het woord gevoerd door vice-fractievoorzitter Elbert Dijkgraaf. Die bestond het, om vanachter het spreekgestoelte te beweren dat de SGP “voorstander is van moderne politiek”. Een lachsalvo vanuit de kamer was het gevolg. Verstoord keek de orthodox-gereformeerde politicus op, en mompelde iets in de trant van “Ik weet niet waarom u nu lacht, maar ik ga nu verder met mijn betoog.” De stakker. Hoe wereldvreemd kun je zijn. Toch maar een vraag aan deze grapjas:

O'Neal naar Boston Celtics

Shaquille O'Neal speelt komend seizoen voor Boston Celtics. De inmiddels 38-jarige center is afkomstig van Cleveland Cavaliers waar hij afgelopen seizoen voor speelde.

O'Neal speelt sinds 1992 in de NBA. Na vier jaar Orlando Magic verkaste de 15-voudig All Star naar L.A. Lakers. Met die ploeg behaalde hij drie opeenvolgende kampioenschappen. In 2006 veroverde hij met Miami Heat zijn vierde titel.

VN-topman: alle kernwapens de wereld uit

Secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft donderdag voor de verwijdering van alle kernwapens uit de wereld gepleit. Hij deed dat tijdens een bezoek aan Nagasaki, op 9 augustus 1945 de tweede Japanse stad waarboven een atoombom tot ontploffing werd gebracht.

In een toespraak tot 'hibakusha', overlevenden van de atoombom, zei Ban: "De enige manier om er zeker van te zijn dat zulke wapens nooit meer zullen worden gebruikt, is ze alle te ontmantelen". Hij zei solidair te zijn met de burgers van Nagasaki en de hibakusha "wegens de uitzonderlijke ontberingen die zij hebben moeten verduren".

Ban woont als eerste VN-topman vrijdag in Hirosjima de herdenking van de ontploffing van de eerste atoombom bij.

'Handrem Renault Scénic II kan spontaan aantrekken'

De automatische handrem van de Renault Scénic II kan plotseling uit zichzelf aantrekken. Daarom worden alle 26.300 Renaults van dat type in Nederland teruggeroepen, schrijft het AD donderdag.

In Frankrijk zou het al een aantal keren zijn gebeurd dat de handrem tijdens het rijden plotseling aantrekt. Hierdoor zouden nog geen ernstige ongelukken zijn gebeurd. De Renaults van dit type zijn tussen 2003 en 2005 in Nederland verkocht. Volgens het AD gaat het om een 'echte vakantieauto voor families'.

Alle eigenaren zijn inmiddels aangeschreven. In de brief staat dat dit 'niet te negeren' is. In de garage kan de software van de handrem opnieuw worden geprogrammeerd. Dat kost ongeveer een half uur.

Inmiddels zijn ongeveer vijfduizend auto's bij de garage geweest. De Scénic II is na de Twingo en de Clio de meest verkochte Renault.

'Handrem Renault Scénic II kan spontaan aantrekken'
'Handrem Renault Scénic II kan spontaan aantrekken' (Foto: Novum)

'Bonden zien weinig in aanstaand kabinet'

De vakbonden hebben nauwelijks vertrouwen in de samenwerking van VVD, CDA en PVV. Dat concludeert dagblad Trouw donderdag uit gesprekken met mensen binnen FNV, CNV en MHP.

De bonden zouden weinig verwachten van een dialoog met de VVD en de PVV. Ook over het CDA wordt getwijfeld omdat die partij nooit zou hebben geluisterd naar waarschuwingen over ABN Amro en Organon.

De bonden verwachten dat hun standpunten nog het meest overeenkomen met die van de PVV, bijvoorbeeld als het gaat over verhoging van de AOW-leeftijd of loonstijgingen in de zorg en het onderwijs. De bonden begrijpen volgens de krant echter niet waar de PVV het geld vandaan wil halen, aangezien de partijen achttien miljard euro willen bezuinigen.

Woensdag schreef de Volkskrant nog dat de bonden en werkgeversorganisaties terugschrikken voor kritiek op de PVV. Ze zouden de verhouding niet bij voorbaat willen verzieken. De FNV zou een les hebben getrokken uit 2002.

Toenmalig FNV-voorzitter noemde een kabinet met CDA, VVD en LPF daags na de verkiezingen een 'horrorscenario'. Toen dat kabinet er toch kwam, waren de verhoudingen tussen het kabinet en de FNV verpest.

Uitblinker Stekelenburg: "Daar sta ik voor, hè"

Met bloed, zweet en tranen plaatste Ajax zich gisteren voor de vierde en laatste voorronde van de Champions League. PAOK Saloniki bleek een meer dan taaie opponent, maar in de slotfase sleepte Maarten Stekelenburg de Amsterdammers erdoorheen.

Het knotsgekke duel werd in de eerste helft gedomineerd door de Grieken, die verdiend op voorsprong kwamen. In de tweede helft was alles anders. In een tijdsbestek van vijftien minuten stond het plots 1-3 voor Ajax en leek het veilig. In de slotfase maakte de Eredivisionist het zichzelf echter nog knap lastig en liet het PAOK terugkomen tot 3-3. Stekelenburg stopte een kwartier voor tijd een strafschop van Vladimir Ivic.

"Kwestie van huiswerk doen. Ik wist dat hij de laatste penalty's door het midden of rechts schoot. Bovendien, daar sta ik voor, hè", reageert de international nuchter tegenover de NOS. Stekelenburg redde Ajax voor rust ook al door Dmitris Salpigidis van scoren af te houden. "Hij was op de lijn, volgens mij kon de grensrechter dat heel goed zien. Ik dook aan de andere kant van de bal, dus hij had goed zicht. Ik was gek geworden als hij wel goedgekeurd was."

"Ik ben blij met de kwalificatie. Maar zoveel kansen weggeven, is gewoon slecht. Na rust hadden we een goede fase. In de rust hadden we tegen elkaar gezegd dat we eens moesten gaan durven voetballen", vervolgt de sluitpost. "We kwamen na rust fantastisch terug, maar daarna verloren we weer het initiatief. Dat mag niet gebeuren. We dachten dat het beslist was, maar niet dus."

Boek: Jeffrey Wijnberg - Dat moet ik nog een plekje geven

Dat klinisch psycholoog, psychotherapeut, schrijver en columnist Jeffrey Wijnberg, tevens de vader van de nieuwe hoofdredacteur van nrc.next, niet van de softe aanpak is, mag duidelijk zijn. Zijn vorige boek was sarcastisch en provocatief en in zijn nieuwste pennenvrucht zet hij deze lijn weer door. In Dat moet ik nog een plekje geven geeft hij zijn mening over de hedendaagse psychologie en rekent hij af met de modische termen die daarbij gebezigd worden.

Jeffrey Wijnberg - Dat moet ik nog een plekje geven

Jol: "Over twee wedstrijden waren we de betere ploeg"

Martin Jol zag Ajax gisteravond een 3-3 gelijkspel uit het vuur slepen tegen PAOK Saloniki in Thessaloniki. Op basis van de gemaakte uitdoelpunten kwalificeerden de Amsterdammers zich voor de vierde voorronde van de Champions League.

Hoewel het vertoonde spelniveau van Ajax niet om over naar huis te schrijven was, keek Jol toch met een tevreden gevoel terug op de avond. "Wij zijn blij dat we door zijn", vertelde de Scheveninger in gesprek met het ANP. "Over twee wedstrijden vond ik ons ook wel de betere ploeg."

Ajax werd in de eerste helft van het kastje naar de muur gestuurd door de Grieken, die met een 1-0 voorsprong gingen rusten. Na rust veranderde het spelbeeld en kwamen de Amsterdammers sterk terug met drie treffers binnen een kwartier. "We hadden zeker verdedigend een paar momenten die niet kunnen op dit niveau", analyseerde Jol.

"Daarom spelen we al een hele tijd niet in de groepsfase van de Champions League. Maar ik hoop dat we daar wel gaan komen, dat is goed voor de ontwikkeling van de jongens", zegt de oefenmeester. "Voor de neutrale toeschouwer was dit een fantastische wedstrijd. Daarvan zaten er hier echter niet zoveel, ik denk dat die Grieken vooral balen."

Zwemmer Munoz ontloopt schorsing

De Spaanse topzwemmer Rafael Munoz mag ondanks overtreding van de dopingregels meedoen aan de Europese kampioenschappen in Boedapest. De wereldbond FINA nam woensdag tijdens een urenlang verhoor genoegen met zijn uitleg.

Munoz, die vorig jaar bij de WK in Rome brons veroverde op de 50 meter en 100 meter vlinderslag, miste in de maanden na de mondiale titelstrijd drie keer een dopingcontrole. Normaal gesproken staat daar als straf een lange schorsing op. De Spanjaard kon echer de FINA ervan overtuigen dat er geen opzet in het spel was. Hij was na de WK getroffen door een zware depressie.

Uitkeringsaanvrager moet uitzendbaan accepteren

Werklozen die een uitkering aanvragen, moeten binnenkort ook uitzendbaantjes accepteren. Wie een passende uitzendbaan weigert, kan zijn uitkering verliezen. Dat hebben het UWV Werkbedrijf en de vereniging van uitzendbureaus ABU afgesproken, schrijft De Telegraaf donderdag.

Medewerkers van uitzendbureaus krijgen volgens de krant een vaste plek op de werkpleinen van het UWV. Daar gaan werklozen heen om een uitkering aan te vragen of werk te zoeken. Wie zich voor een uitkering meldt, krijgt gelijk een uitnodiging voor een rondje 'speeddaten' met de uitzendbureaus.

Bij een proef met dit systeem in Den Bosch zijn volgens directeur van het UWV Werkbedrijf André Timmermans veel positieve reacties binnengekomen. Directeur van ABU Aart van der Graag wijst er in de krant op dat er voor iedere werkloze een baan open staat.

Uitzendbureaus en het UWV werken al langer samen. Zo hebben uitzendbureaus balies bij de helft van de werkpleinen van het UWV. Ook zijn cv's van bij het UWV ingeschreven werkzoekenden voor uitzendbureaus in te zien. Die samenwerking verplichtte werkzoekenden echter niet een uitzendbaan te accepteren.

Timmermans benadrukt in de krant dat niet iedereen meteen aan de slag moet. Iemand met een hoge opleiding en jarenlange werkervaring krijgt een jaar om een baan op zijn niveau te zoeken.

In juli maakte het UWV al bekend dat het langdurig werklozen gaat dwingen actief te solliciteren op een baan onder hun niveau. Sinds 1 juli vorig jaar bestaat die mogelijkheid al, maar vanwege de crisis werd daar nog geen gebruik van gemaakt.

Update - Zoek de verschillen

Zie jij de 10 verschillen in onderstaand plaatje? Zo ja zet ze dan in de reacties, de eerste die ze allemaal goed heeft krijgt de eervolle vermelding.

Kleine tip, gebruik de spoiler tag zodat niet meteen de antwoorden zichtbaar zijn. En het gebruik van photoshop is natuurlijk valsspelen... 

Met dank aan _Flash_ voor het maken en de submit.

User nextkiller heeft als eerste het antwoord goed geraden! Zie in de lees verder het goede antwoord. 

Schotse politie onderzoekt dood drie kinderen

De politie in Edinburgh onderzoekt de dood van drie kinderen die bij een gasontploffing om het leven lijken te zijn gekomen. Een woordvoerder zei laat op woensdag dat de dood van de kinderen verdacht is en er een strafrechtelijk onderzoek is gestart.

Dat volgt op de vaststelling dat er in het appartement waar de explosie was, geen mankementen waren met de gasleidingen. Twee jongens en een meisje zijn gedood. Een vrouw is in een ziekenhuis opgenomen. Zij is na de ontploffing van het balkon van de woning op de derde verdieping van een flat gesprongen, berichtten ooggetuigen. Een bron binnen de Schotse politie zei woensdag dat "de politie aanvankelijk meende dat de kinderen in de gasexplosie zijn omgekomen, maar dat lijkt niet het hele verhaal te zijn".

Na de ontploffing brak brand uit, die snel door de brandweer kon worden geblust.

Overstromingen Pakistan breiden zich uit

De overstromingen in Pakistan hebben woensdag honderden dorpen in de oostelijke provincie Punjab geteisterd. Duizenden huizen werden vernield en gewassen spoelden weg. Reddingswerkers waarschuwden dat de gezwollen rivieren in afzienbare tijd ook het zuiden van het land bereiken, waardoor meer evacuaties noodzakelijk worden.

Nadat de overstromingen eerder een enorme verwoesting hadden aangericht in het noordwesten van Pakistan, heeft het wassende water nu dorpen verzwolgen in de rijkste en dichtstbevolkte provincie van het land.

Het leger zette boten en helikopters in om gestrande dorpsbewoner te evacueren naar veiliger gebieden. Volgens een woordvoerder werden de afgelopen 72 uur in de regio rondom Kot Addu meer dan dertigduizend personen gered. Sinds de overstromingen eind juli begonnen zijn in Punjab al 47 mensen om het leven gekomen.

Doordat de rivieren buiten hun oevers treden dreigt de oogst van veel gewassen in Punjab verloren te gaan. De provincie is de voorraadschuur van het land en de Verenigde Naties waarschuwden dan ook dat er mogelijk voedseltekorten kunnen ontstaan.

De komende dagen blijft het regenen en de verwachting is dat ook de zuidelijke provincie Sindh te maken krijgt met zware overstromingen. Het leger heeft de bevolking opgeroepen mee te werken en de gebieden waar de overstromingen mogelijk gaan toeslaan te verlaten.

Het moessonseizoen zorgt dit jaar in Pakistan voor de ergste overstromingen sinds mensenheugenis. In een gemiddeld seizoen valt er ongeveer 137 millimeter regen. Dit seizoen, dat loopt tot half september, is al 160 millimeter gevallen en het einde lijkt nog niet in zicht.

Inmiddels zijn meer dan vijftienhonderd mensen door de watersnood om het leven gekomen. De Verenigde Naties schatten dat er ongeveer 3,2 miljoen mensen getroffen zijn door het water. Het Wereldvoedselprogramma denkt dat de komende maand 1,8 miljoen voedselhulp nodig hebben.

Geheime Britse UFO-stukken openbaar gemaakt

De Britse autoriteiten hebben donderdag een reeks officiële documenten over ongeïdentificeerde objecten (UFO's) vrijgegeven. De stukken, opgetekend in tientallen vervlogen jaren, waren geheim, maar ze zijn nu via het Nationaal Archief openbaar.

Een aantal gerapporteerde UFO's bleek later te verklaren door bijvoorbeeld brandende meteoren in de atmosfeer. Maar veel waarnemingen blijven onopgehelderd. Zo spreekt een memo uit 1997 bijvoorbeeld over een supersonische knal en het neerstorten van een vliegtuig in Noord-Engeland. De opgetrommelde politiemacht en de reddingswerkers konden echter nergens een wrak vinden.

Ook is er eind jaren negentig een driehoekige, zwarte UFO gezien boven het huis van een vooraanstaand lid van de oppositie. Onderzoek verschafte geen enkele duidelijkheid over deze waarneming. Wel stellen stukken van het Britse ministerie van Defensie dat alle geheimzinnige zaken die radars in de lucht signaleerden tijdens de Koude Oorlog, toestellen of objecten uit de Sovjet-Unie zijn geweest.

Bootje met 70 kilo coke onderschept bij Aruba

De Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een bootje ten oosten van Aruba in beslag genomen met 70 kilo cocaïne. Dit heeft de kustwacht woensdag bekend gemaakt.

De kustwacht ontdekte het bootje tijdens een patrouille en begon aan een achtervolging. Daarop probeerden de smokkelaars te vluchten.

De boot sloeg echter om en de zes opvarenden vielen in het water. De drugs, verpakt in vier balen, zijn in beslag genomen. Alle zes verdachten zijn gearresteerd.

Rechter verwerpt verbod op homohuwelijk Californië

Een federale rechter heeft het verbod van de Amerikaanse staat Californië op het homohuwelijk van tafel geveegd. Dat zegt een ingewijde in de zaak. Twee homoseksuele koppels hadden een rechtszaak aangespannen tegen de staat, omdat zij meenden dat met het verbod hun burgerrechten werden geschonden.

Zowel de staat en de koppels zeiden in beroep te gaan als de rechter niet in hun voordeel zou beslissen. Als er beroep wordt aangetekend wordt de zaak eerst behandeld door een hof van beroep. Vervolgens kan de zaak voorkomen voor het Hooggerechtshof.

Cambuur juicht niet te vroeg na 'promotie'

SC Cambuur heeft gisteren positief nieuws te horen gekregen. Volgens het licentieoverzicht van de KNVB staat de Friese club er op financieel vlak momenteel aardig op.

De clubleiding van Cambuur juicht echter niet te vroeg. "We zitten nu volgens het meetmoment in categorie 2 en niet meer in 1, vooral dankzij het terugdringen van de loonkosten", aldus directeur Alex Pama tegen de Leeuwarder Courant. "Maar dit betekent niet dat we er al zijn."

Vermoedelijk valt Cambuur in oktober, bij het volgende meetmoment van de KNVB, weer terug naar categorie 1. Pas na twee meetmomenten in dezelfde categorie, wordt een indeling definitief. Dat betekent dat Cambuur formeel nog in 1 zit en dus staat de club onder curatele van de KNVB.

In het najaar bekijkt de bond de jaarcijfers van het seizoen 2008/2009 en die waren voor de Leeuwarders niet best. Het tekort bedroeg toen zo'n 1,5 miljoen euro. Daarvoor ontving de club al eerder een officiële waarschuwing. Pama: "Na dit seizoen hoop ik dat we definitief in categorie 2 zitten."

Fuckantie

Hoera! Mijn vakantie is begonnen. Vandaar dat ik me er in deze column lekker makkelijk van af maak. Wat kan mij het schelen. Mijn vakantie duurt drie weken, dus bereid je maar vast voor op drie kutcolumns. "Vakantie, daar rust je op je werk van uit," is een uitspraak van de beroemde filosloof Bas Langereis. De theorie klopt. Dóódmoe word je ervan. Van vakantie dan. Ik zal dat uitleggen.

Been kan beroep doen op vrijwel fitte selectie

Mario Been kan met een bijna fitte selectie aan het eerste competitieduel van het seizoen beginnen. Alleen Jon Dahl Tomasson en Dani Fernández zijn nog twijfelgevallen in het team van de oefenmeester.

Zondag treedt Feyenoord aan tegen FC Utrecht, dat vanavond in de Europa League nog in actie komt. Tomasson is fit voor het competitieduel met de Utrechters, maar mist ritme. De Deense middenvelder keerde voor het begin van het trainingskamp in Spanje en Portugal terug in de selectie, maar werkte vooral aan zijn herstel.

Fernández leek op de weg terug na zijn kruisbandoperatie, maar raakte tegen Aston Villa licht geblesseerd. Hij ging door zijn knie. "Het zag er erger uit dan het was", vertelt Fernandez aan Voetbal International. "Gelukkig was het meer de schrik dan pijn." De verdediger miste een groot deel van het vorige seizoen door een knieblessure.

"Het ziet goed uit", zegt Been, die louter Ruben Schaken mist door een schorsing. "De groep is fit en gretig. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan ons trainingskamp in Spanje en Portugal, maar de eerste competitiewedstrijd is altijd iets aparts. We treffen in FC Utrecht meteen een concurrent in de strijd om Europees voetbal. Deze week gaan we ons daar op richten."

Ziekenhuizen naar rechter om hartklepoperatie

Drie ziekenhuizen die geen hartklepvervanging via een katheter meer mogen uitvoeren stappen naar de rechter. Drie andere ziekenhuizen overwegen nog of ze juridische stappen gaan ondernemen. Dat meldt website Zorgvisie woensdag na eigen onderzoek.

Vijftien ziekenhuizen kregen eerder een tijdelijke vergunning voor de ingreep. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) besloot vervolgens slechts vijf van de vijftien ziekenhuizen een voorlopige vergunning voor het uitvoeren van de operatie te geven.

Vier centra moesten direct stoppen omdat ze geen of te weinig ervaring hadden opgedaan, de zes andere ziekenhuizen die wel een tijdelijke maar geen voorlopige vergunning kregen moeten medio augustus stoppen met het uitvoeren van de ingreep.

Het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven, het UMC Sint Radboud in Nijmegen en MC Leeuwarden starten een procedure op. Donderdag vindt het kort geding plaats van het Catharina-ziekenhuis, dat wil afdwingen na 15 augustus door te mogen gaan met het uitvoeren van de hartklepvervanging.

Het UMC Groningen, het UMC Utrecht en het Rotterdamse Erasmus MC beraden zich nog op te nemen stappen. Het UMC Groningen stelt dat in de vergunningverlening geen rekening is gehouden met regionale spreiding. De noordelijke regio heeft straks geen hartcentra waar de ingreep wordt uitgevoerd, aldus het ziekenhuis. Patiënten moeten hierdoor straks afreizen naar Amsterdam of Utrecht voor de operatie.

Bij de beslissing werd volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg vooral gekeken naar de kwaliteit en minder naar de bereikbaarheid, aangezien het gaat om een ingreep waarbij geen spoed vereist is.

Stallone deed auditie voor rol Han Solo

Sylvester Stallone heeft auditie gedaan voor de rol van het 'Star Wars'-personage Han Solo. Uiteindelijk ging de rol echter naar Harrison Ford. "Ik was niet het juiste type", zegt Stallone in een interview met de Amerikaanse filmwebsite Ain't It Cool.

"Ik oogstte niet veel waardering bij regisseur George Lucas, hij keek me niet een keer aan, waarschijnlijk omdat hij zo verlegen is", vertelt de 64-jarige acteur. Toen zei ik: "Nou, ik ben duidelijk niet het juiste type. Maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, want ik zie er niet uit in Spandex en met een laserpistool in de hand."

Ford maakte met de rol van smokkelaar Han Solo in 'Star Wars' in een klap zijn werelddoorbraak. Stallone kreeg overigens enkele maanden later zijn eigen grote kans. Na maandenlang met het door hemzelf geschreven script van 'Rocky' te hebben geleurd, werd de boksfilm eindelijk gemaakt. Het leverde hem een Oscarnominatie voor beste scenario en beste hoofdrol op. Daarnaast won de film een Oscar voor beste film, beste regie, en beste montage.

Stallone is vanaf 19 augustus naast onder anderen Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis te zien in de actiefilm 'The Expendables'.

Stallone deed auditie voor rol Han Solo
Stallone deed auditie voor rol Han Solo (Foto: Novum)

Iran in bezit van S-300 raketten

Iran is in het bezit van vier S-300 luchtverdedigingsraketten, ondanks de weigering van Rusland de raketten te leveren aan de islamitische republiek. Dat heeft het Iraanse persbureau Fars woensdag gemeld. Het persbureau, dat nauwe banden heeft met de machtige Revolutionaire Garde, zei dat Iran twee S-300 raketten heeft ontvangen van Wit-Rusland. Waar de andere twee vandaan komen is niet bekend.

Een woordvoerder van de militaire handelscommissie van Wit-Rusland ontkende dat er raketten zijn geleverd. "Gesprekken met Iran over de levering van dergelijke raketsystemen hebben niet plaatsgevonden, en bijgevolg zijn er dan ook geen leveringen gedaan aan Iran, niet van de raketsystemen en niet van onderdelen daarvan", aldus de woordvoerder. "Wit-Rusland houdt zich strikt aan alle internationale overeenkomsten aangaande het toezicht op export."

Volgens Stanislav Sjoesjkevitsj, een voormalig leider van Wit-Rusland, heeft Moskou in het verleden Wit-Rusland gebruikt om zo via het grijze circuit wapens te leveren aan schurkenstaten. Het is mogelijk dat dit nu ook het geval is geweest. "De levering van S-300 raketten door Wit-Rusland aan Iran is absoluut onmogelijk zonder dat Rusland ervan af weet en goedkeuring heeft gegeven", aldus Sjoesjkevitsj.

Rusland heeft in 2007 een contract met Iran gesloten voor de verkoop van de S-300 raketten. Tot nu toe heeft het land de raketten echter nog niet geleverd. De geavanceerde raketten zouden een enorme verbetering betekenen van de verdediging van Iran tegen luchtaanvallen. Israël en de Verenigde Staten hebben felle kritiek geuit op de overeenkomst tussen Rusland en Iran.

Moskou zei in juni dat de laatste ronde sancties van de Verenigde Naties verhinderen dat het land de raketten aan Iran kan leveren. Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken toonde waardering voor de weigering van Rusland.

Treinen Speno mogen weer rijden

De zogeheten slijptreinen van Speno mogen onder voorwaarden weer rijden op het Nederlandse spoor. Na het ongeluk anderhalve week geleden in Stavoren besloot de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) vorige week dinsdag dat de treinen niet meer door Nederland mochten rijden, meldt een IVW-woordvoerder.

BAM Rail, dat verantwoordelijk is voor de treinen van Speno die in Nederland rijden, mocht de machines niet gebruiken voordat de veiligheid zou zijn gewaarborgd, stelde de inspectie toen. De IVW staat dat nu echter weer onder strikte voorwaarden toe nadat een plan met korte termijnoplossingen was ingediend.

Een van de voorwaarden is dat de werktreinen, als ze naar een andere plek rijden, worden getrokken worden door een locomotief met een automatische treinbeveiliging die overeenkomt met die op het spoor. Ook moet de machinist op de locomotief een Nederlander zijn die geregeld rijdt op het betreffende baanvak.

In Stavoren reed vorige week zondagavond een trein van Speno door het stootblok en een watersportwinkel. Daarna meldden media onder meer dat de automatische treinbeveiliging niet had gewerkt, omdat er op de trein en in het spoor twee verschillende versies van werden gebruikt.

In de trein zou een vereenvoudigd systeem hebben gezeten, dat niet werkt op het spoor bij Stavoren en op veel andere sporen in het noorden en oosten van Nederland. Een woordvoerder van Prorail stelde daarnaast dat machinisten en hun begeleiders moeten weten waar ze rijden en wat ze kunnen verwachten. In het onderzoek naar het ongeluk wordt daarom onder meer ook gekeken of de machinist de weg kende.

Momenteel wordt volgens de woordvoerder nog gekeken naar oplossingen voor de langere termijn.

Blackberryverbod breidt zich uit

Na de Verenigde Arabische Emiraten heeft nu ook Saudi-Arabië een verbod uitgevaardigd van diensten van de Blackberry. Vanaf vrijdag is het niet meer mogelijk in Saudi-Arabië gebruik te maken van de mail- en messengerdienst van de smartphone. Ook India denkt inmiddels na over een beperking.

De Saudische commissie voor communicatie- en informatietechnologie heeft de drie mobieletelefoonproviders in het land gelast de Blackberrydiensten te blokkeren omdat Blackberry niet voldoet aan de regels van het land. De reden is dat de berichten in code worden verstuurd en niet door de veiligheidsdiensten zijn te controleren. Ook in de Verenigde Arabische Emiraten was dat de reden voor het verbod.

De makers van de smartphone zijn nog in overleg met de Saudische autoriteiten om te proberen het verbod af te wenden.

Opstelten om tafel met VVD, CDA en PVV

De nieuwe informateur Ivo Opstelten gaat donderdagochtend al meteen om tafel met de fractieleiders Mark Rutte (VVD), Maxime Verhagen (CDA) en Geert Wilders (PVV). Hij wil in een 'kennismakingsgesprek met de drie fractievoorzitters stilstaan bij de agenda en werkwijze in de komende periode'. Dat heeft het Kabinet der Koningin woensdagavond bekendgemaakt.

Na het gesprek geeft de informateur in een persconferentie een korte toelichting op de werkzaamheden. Vervolgens spreekt Opstelten 's middags met VVD-senator Uri Rosenthal en PvdA-prominent Jacques Wallage, die in een eerder stadium de rol van informateur toebedeeld kregen. Vrijdagochtend praat de nieuwe VVD-informateur met vicevoorzitter Herman Tjeenk Willink van de Raad van State, eveneens een voorganger van Opstelten.

Opstelten werd woensdagavond door koningin Beatrix benoemd tot nieuwe informateur. De voormalige burgemeester van Rotterdam moet de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA in goede banen leiden. Het wordt Opsteltens opdracht te kijken naar de 'spoedige totstandkoming van een stabiel kabinet van VVD en CDA', maakte het Kabinet der Koningin bekend.

Mourinho wil alleen nog nieuwe verdediger en spits inlijven

José Mourinho hoopt dat de clubleiding van Real Madrid nog eens diep in de buidel wil tasten. De Portugese oefenmeester wil nog een aanvaller en verdediger aan zijn selectie toevoegen.

Mourinho wil in zowel Spanje als op Europees niveau een grote rol spelen en daar heeft hij naar zijn mening een grote selectie voor nodig. Real Madrid lijfde eerder Angel Di Maria, Sami Khedira en Pedro Leon in, maar is als het aan Mourinho ligt nog niet klaar op de transfermarkt.

"Ik vind dat de club mij nog een verdediger ter beschikking moet stellen. En daarnaast zou ik er graag een spits bij willen. Dat laatste zou meer dan welkom zijn", aldus Mourinho tegen het Portugese Record. "Voor de spitspositie heb ik Karim Benzema en Gonzalo Higuain, al kan Cristiano Ronaldo er ook spelen."

Mourinho heeft een vrijere rol voor zijn landgenoot voor ogen. "Daar voelt hij zich comfortabeler bij. Hij heeft te veel talent om aan een positie gebonden te zijn", verduidelijkt Mourinho. "Daarom zou ik graag nog iemand anders voor de spits erbij hebben. Laten we afwachten of dat mogelijk is."

De Mul: "Ik moet me herlanceren"

Tom de Mul is klaar voor het nieuwe seizoen. De voormalig aanvaller van Ajax speelt in het komende jaar op huurbasis bij Standard Luik.

De Mul kwam recentelijk over van Sevilla, waar zijn carrière in het slop is geraakt. Vorig jaar werd hij al eens een half seizoen uitgeleend aan Racing Genk. De 24-jarige rechtsbuiten mist wedstrijdritme, maar hij verwacht toch snel klaar te zijn voor de strijd.

"Het klopt dat het 4 à 5 jaar geleden is dat ik nog een compleet seizoen heb gespeeld, met Ajax", vertelt De Mul tijdens zijn presentatie. "Maar fysiek sta ik op punt. Ik heb de hele voorbereiding meegemaakt met Sevilla. Alleen mijn spieren doen wat pijn."

"Ik hoop het bij Standard even goed te doen als bij Genk. Dit seizoen is heel belangrijk. Ik moet me herlanceren." Zijn gebrek aan speelminuten de laatste jaren werd vooral veroorzaakt door een groot aantal blessures. Dit seizoen hoopt hij gevrijwaard te blijven van kwetsuren.

Man blaast eigen huis op

In de aan Nederland grenzende Duitse deelstaat Nedersaksen heeft een 46-jarige man woensdag zijn eigen huis opgeblazen door de gaskraan open te draaien. Hij overleefde de ontploffing, maar raakte zwaargewond.

Zijn vrouw was eerder op de dag na een ruzie gewond naar de buren gevlucht, samen met de 8-jarige dochter van het stel. De buren riepen er agenten bij, die een gaslucht opmerkten. Omliggende huizen werden geëvacueerd. De politie en het gasbedrijf konden de explosie echter niet meer voorkomen. Het huis is grotendeels vernield. Ook gebouwen en auto's in de omgeving werden beschadigd.

Historicus twijfelt aan getuigenis Demjanjuk

Een Amerikaanse militaire historicus heeft zijn twijfels geuit over het verhaal van de van oorlogsmisdaden beschuldigde John Demjanjuk. De historicus, Bruce Menning, legde woensdag voor de rechtbank in München een getuigenis af.

Demjanjuk beweert dat hij eind 1944 naar de Oostenrijkse stad Graz reisde om zich aan te sluiten bij Oekraïense troepen die onder Duits bevel tegen de Sovjet-Unie vochten. Dit is 'onwaarschijnlijk', zei Menning, omdat de Oekraïners pas in maart 1945 door Graz trokken.

De advocaat van Demjanjuk verwierp de getuigenis van de historicus door te stellen dat zijn weergave van de historische gebeurtenissen deels onjuist was. Volgens de advocaat is Menning geen deskundige op het gebied van Russische en Oekraïense troepen die zich aan de zijde van de nazi's schaarden. Deze troepen zouden al maanden van tevoren mannen hebben gerekruteerd, zodat het volgens hem mogelijk was dat ook Demjanjuk zich aanmeldde.

Menning noemde ook de bewering van Demjanjuk onjuist dat hij tot oktober 1944 achttien maanden als Duits krijgsgevangene zou hebben vastgezeten in een kamp nabij Chelm, in Polen, omdat het kamp door de Duitsers in mei 1944 zou zijn verplaatst.

Demjanjuk wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op zeker 28.000 personen. Hij zou als bewaker hebben gewerkt in het voormalige vernietigingskamp Sobibor.

Miljardairs VS beloven geld te doneren

Veertig steenrijke Amerikaanse families en personen hebben zich woensdag aangesloten bij de oprichter van Microsoft, Bill Gates, en superbelegger Warren Buffet, en hebben beloofd ten minste de helft van hun vermogen te doneren aan goede doelen.

Zes weken na het lanceren van een campagne om miljardairs over te halen het grootste deel van hun fortuin te doneren werd woensdag een eerste lijst bekendgemaakt met namen van mensen die gehoor hebben gegeven aan de oproep.

Buffett besloot in 2006 99 procent van zijn vermogen aan liefdadigheidsinstellingen te geven. Dat kwam toen neer op een bedrag van ongeveer 44 miljard dollar (ruim 33 miljard euro). Na vijf jaar van beleggingsrendementen is het vermogen van Buffet weer gestegen tot 46 miljard dollar (bijna 35 miljard euro).

Gates en Buffet vroegen de steenrijken niet alleen om te beloven een donatie te doen, maar vroegen hen eveneens op een wijze manier te schenken.

Deen stuurt premier doodsbedreigingen

Een 43-jarige Deen is opgepakt voor het sturen van doodsbedreigingen aan de Deense minister-president Lars Loekke Rasmussen. De man uit Kalungsborg, ten westen van de hoofdstad Kopenhagen, heeft volgens de politie twee brieven gestuurd aan de Deense premier, waarin hij eiste dat de Deense troepen worden teruggetrokken uit Afghanistan.

Zouden de soldaten niet voor 27 september zijn teruggekeerd, dan zou Loekke Rasmussen worden vermoord. De politie deed na de eerste brief niets, maar besloot de man toch maar op te pakken nadat hij een tweede brief had verstuurd. De man was snel opgespoord, aangezien hij zijn naam en adres in de twee brieven had gezet.

Een rechtbank heeft woensdag besloten dat de man gedurende het onderzoek vast mag worden gehouden.

Agenten schieten man met mes neer

Een 66-jarige man uit Hoogezand is woensdagavond gewond geraakt toen agenten het vuur op hem openden. De agenten waren naar de woning van de man aan de Schaepmanstraat gegaan na een melding over een huiselijke twist. In de woning belaagde de man de agenten met een mes, meldt een politiewoordvoerder.

De agenten voelden zich volgens de woordvoerder daardoor genoodzaakt de man neer te schieten. De man is overgebracht naar een ziekenhuis. Hij is buiten levensgevaar. De agenten raakten niet gewond bij het incident.

Hoeveel schoten de agenten precies losten, is nog onbekend. In de woning wordt hier verder onderzoek naar gedaan. De vrouw van de man en de agenten worden opgevangen in een politiebureau.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.