Robben senior: "Geen WK als we dit hadden geweten"

Hans Robben, vader van Arjen Robben, hekelt de Erasmus MC in Rotterdam. Senior hekelt in Bild het ziekenhuis, dat volgens hem de blessure van de Oranje-international niet goed heeft onderzocht.

Robben hield aan de oefeninterland tegen Hongarije voorafgaand aan het WK in Zuid-Afrika een hamstringblessure over. Bij terugkomst bij zijn werkgever Bayern München werd echter een nieuwe blessure op precies dezelfde plek ontdekt. "Als we toen hadden geweten dat de spier voor vijftig procent was gescheurd, had Robben niet het WK gespeeld", aldus Hans Robben.

Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, clubarts van Bayern, constateerde deze week de kwetsuur van Robben. "Hij informeerde ons over de huidige stand van zaken, maar eerder hadden we daar geen weet van", vervolgt vader Robben. Op een MRI-scan was een vijf centimeter groot gat in het linkerbovenbeen van Robben te zien. Daar is de sterspeler zo'n twee maanden zoet mee.

Bayern wees met de beschuldigende vinger naar de KNVB, die volgens de Duitsers niet verantwoord zijn omgegaan met de kwetsuur. Dick van Toorn nam Robben voor aanvang van het WK onder handen en slaagde glansrijk in die missie. Robben kwam alsnog in vijf duels binnen de lijnen. Gisteren maakte Bayern overigens bekend voorlopig geen klacht in te dienen bij de FIFA.