Stuhr-Ellegaard: "Ik wil nog jaren bij Heerenveen blijven"

Olga Kroeders

Kevin Stuhr-Ellegaard is door sc Heerenveen vandaag officieel gepresenteerd als nieuwe doelman. De Deen was de afgelopen weken op proef in Friesland en wist de technische staf te overtuigen.

Stuhr-Ellegaard komt transfervrij over van FC Randers, dat hij de afgelopen jaren had gediend. "Ik wilde per se naar het buitenland, naar een grotere club. De kans die Heerenveen mij biedt, vervult al mijn wensen", zegt de sluitpost op het clubsite van Heerenveen. Met zijn krabbel voor de Friezen begint voor Kevin Stuhr-Ellegaard zijn derde buitenlandse avontuur. Eerder stond hij onder contract bij Manchester City en Hertha BSC. Hij omschrijft zijn Engelse periode als 'the best time of my life'. "Ik heb er als jonge keeper enorm veel opgestoken."

Bij Randers ging het Stuhr-Ellegaard de afgelopen drie jaar voor de wind. "Ik keepte goed, werd zelfs tot speler van het jaar uitgeroepen en de club presteerde prima.'' Toch hield de doelman het na drie jaar voor gezien. "Ik wilde weer naar het buitenland om op een hoger niveau te kunnen spelen." De zoektocht van Heerenveen naar een nieuwe goalie, noodzakelijk door de blessure van Brian Vandenbussche, eindigde uiteindelijk bij de Deen, die de club helemaal ziet zitten.

"Heerenveen staat bekend als een mooie en ambitieuze club" vertelt de aanwinst. "Mijn eerste ervaringen zijn goed. Er wordt professioneel gewerkt, maar tegelijkertijd is iedereen erg vriendelijk en open. Het niveau van de trainingen is hoog, ik ben geïmponeerd door de kwaliteit van de selectie. Heerenveen heeft bovendien een prachtig stadion. Ik heb gehoord dat het iedere week stijf uitverkocht is. Het lijkt me geweldig om hier voor 26.000 mensen te mogen keepen."

Voorlopig moet Kevin Stuhr-Ellegaard echter nog genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Trainer Ron Jans kiest in eerste instantie voor Kenny Steppe. Dat is geen probleem voor de Deen, die zichzelf omschrijft als een allround keeper. "Ik krijg van Heerenveen een jaar de tijd om me te bewijzen. Ik ga hard trainen en dan komt er ongetwijfeld een moment dat ik mijn kans krijg. Ik heb voor een seizoen getekend, maar heb de intentie om hier nog jaren te blijven."