Jol: "Over twee wedstrijden waren we de betere ploeg"

Olga Kroeders

Martin Jol zag Ajax gisteravond een 3-3 gelijkspel uit het vuur slepen tegen PAOK Saloniki in Thessaloniki. Op basis van de gemaakte uitdoelpunten kwalificeerden de Amsterdammers zich voor de vierde voorronde van de Champions League.

Hoewel het vertoonde spelniveau van Ajax niet om over naar huis te schrijven was, keek Jol toch met een tevreden gevoel terug op de avond. "Wij zijn blij dat we door zijn", vertelde de Scheveninger in gesprek met het ANP. "Over twee wedstrijden vond ik ons ook wel de betere ploeg."

Ajax werd in de eerste helft van het kastje naar de muur gestuurd door de Grieken, die met een 1-0 voorsprong gingen rusten. Na rust veranderde het spelbeeld en kwamen de Amsterdammers sterk terug met drie treffers binnen een kwartier. "We hadden zeker verdedigend een paar momenten die niet kunnen op dit niveau", analyseerde Jol.

"Daarom spelen we al een hele tijd niet in de groepsfase van de Champions League. Maar ik hoop dat we daar wel gaan komen, dat is goed voor de ontwikkeling van de jongens", zegt de oefenmeester. "Voor de neutrale toeschouwer was dit een fantastische wedstrijd. Daarvan zaten er hier echter niet zoveel, ik denk dat die Grieken vooral balen."