Eerste windtunneltest Epsilon Euskadi

De strijd om het dertiende team in de Formule 1 te worden is nog steeds in volle gang. Dit weerhield kanshebber Epsilon Euskadi er echter niet van om al met de voorbereidingen op seizoen 2011 te beginnen. Argentijnse media bevestigden dat het Spaanse team al een eerste model in de windtunnel aan een test heeft onderworpen.

Hoofdingenieur Sergio Rinland, die in het verleden voor Benneton, Sauber en Arrows gewerkt heeft, liet in het Argentijnse tijdschrift Corsa weten dat het team vooruit gaat. "Vorige week hebben we het model voor het eerst in een windtunnel getest", zei hij. "Alles verliep prima. We zijn al vergevorderd met het ontwerp.

Wie de coureurs worden voor het team is nog niet duidelijk, maar Rinland zou graag een Argentijn in de bolide zijn rijden. Esteban Guerrieri zou volgens hem een erg goede keuze zijn. De Argentijn is momenteel in de World Series by Renault. Rinland: "Het zou fantastisch zijn om hem te hebben, we zijn echter nog niet bezig met het vinden van de coureurs."

Nadat ART Grand Prix en de Amerikaanse Cypher Group zich terugtrokken, bleven alleen Epsilon Euskadi en Durango, dat samenwerkt met Jacques Villeneuve, nog over als kandidaten voor het dertiende team binnen de Formule 1. Verwacht wordt dat de  FIA later deze maand de keuze bekend zal maken.