Journalist moet dreigtweet van website verwijderen

Een journalist die een tweet waarin Geert Wilders wordt bedreigd op zijn weblog plaatste moet deze van justitie verwijderen. Hij moet zich woensdag op het politiebureau melden, waar hij als verdachte wordt gehoord. Als hij niet komt opdagen, kan hij worden aangehouden.

Bert Brussen, die onder meer schrijft voor HP/de Tijd en Geenstijl, plaatste in maart een twitterbericht met de tekst: "Rijkelijke beloning voor diegene die Wilders z'n keel doorsnijdt. Liefst van rechts naar links, maar van links naar rechts is ook ok!" Deze tekst was geschreven door Mohamed Ghabri, die onder de namen Momanagermo en MC Lyrical Tie optreedt in de Amsterdamse uitgaanswereld.

Volgens Brussen valt het opnieuw plaatsen van een dreigement binnen de vrijheid van meningsuiting en nieuwsgaring. Justitie vroeg hem al eerder om het bericht te verwijderen, maar daaraan gaf de journalist geen gehoor.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag bevestigt de gang van zaken, maar een woordvoerder kan niet direct aangeven of ook de oorspronkelijke schrijver van het bericht wordt aangepakt.