Uitblinker Stekelenburg: "Daar sta ik voor, hè"

Met bloed, zweet en tranen plaatste Ajax zich gisteren voor de vierde en laatste voorronde van de Champions League. PAOK Saloniki bleek een meer dan taaie opponent, maar in de slotfase sleepte Maarten Stekelenburg de Amsterdammers erdoorheen.

Het knotsgekke duel werd in de eerste helft gedomineerd door de Grieken, die verdiend op voorsprong kwamen. In de tweede helft was alles anders. In een tijdsbestek van vijftien minuten stond het plots 1-3 voor Ajax en leek het veilig. In de slotfase maakte de Eredivisionist het zichzelf echter nog knap lastig en liet het PAOK terugkomen tot 3-3. Stekelenburg stopte een kwartier voor tijd een strafschop van Vladimir Ivic.

"Kwestie van huiswerk doen. Ik wist dat hij de laatste penalty's door het midden of rechts schoot. Bovendien, daar sta ik voor, hè", reageert de international nuchter tegenover de NOS. Stekelenburg redde Ajax voor rust ook al door Dmitris Salpigidis van scoren af te houden. "Hij was op de lijn, volgens mij kon de grensrechter dat heel goed zien. Ik dook aan de andere kant van de bal, dus hij had goed zicht. Ik was gek geworden als hij wel goedgekeurd was."

"Ik ben blij met de kwalificatie. Maar zoveel kansen weggeven, is gewoon slecht. Na rust hadden we een goede fase. In de rust hadden we tegen elkaar gezegd dat we eens moesten gaan durven voetballen", vervolgt de sluitpost. "We kwamen na rust fantastisch terug, maar daarna verloren we weer het initiatief. Dat mag niet gebeuren. We dachten dat het beslist was, maar niet dus."