Verkeerschaos op A4 na ongevallen

Redactie

Op de A4 is donderdag in de avondspits een grote verkeerschaos ontstaan na twee ongevallen. Op de weg van Amsterdam richting Delft staat rond 18.30 uur tussen Schiphol en het Ringvaartaquaduct twaalf kilometer file, de andere kant op staat tussen het Prins Clausplein en Zoeterwoude-Rijndijk elf kilometer file, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Bij het ongeval op de A4 van Amsterdam richting Delft botsten rond 17.30 uur bij het Ringvaartaquaduct meerdere voertuigen op elkaar. Een auto vloog vervolgens in brand. De voertuigen zijn inmiddels geborgen, maar het wegdek moet nog afkoelen. Daarom is ter hoogte van het Ringvaartaquaduct een rijstrook nog dicht. Wanneer deze weer open gaat, is nog onduidelijk.

De andere kant op botsten in de avondspits tussen Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk drie auto's en een bestelbus met elkaar. Door dit ongeval kwam olie op het wegdek terecht. De politie moet er daarnaast nog sporenonderzoek verrichten. Twee rijstroken tussen Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk zijn afgesloten. De verwachting is dat de rijstroken rond 20.00 uur weer open gaan.

Bij het ongeval bij het Ringvaartaquaduct zijn vermoedelijk gewonden gevallen. Hoeveel is nog onduidelijk. Bij het ongeval op de A4 van Delft naar Amsterdam raakten drie mensen gewond.