Massa: "Vierde plek was maximaal haalbare"

Coureur Felipe Massa heeft een goed gevoel overgehouden aan de race in Hongarije. De Braziliaan kwam als vierde over de streep, achter beide Red Bull-coureurs en zijn teamgenoot Fernando Alonso. "We hadden ons geen beter resultaat kunnen wensen", reageerde Massa. "Red Bull was veel te snel."

"In Duitsland leken wij nog de snelste auto te hebben, maar in Hongarije was Red Bull weer een klasse apart", was te lezen op de blog van de Braziliaan. "Op Bahrein en Duitsland na was Red Bull dit jaar overal erg snel. In Duitsland waren we in de kwalificatie ongeveer even snel als zij, maar in de race wisten wij een beter tempo neer te zetten. In Hongarije waren ze echter meer dan een seconde sneller, wat volgens mij aantoont dat ze in Duitsland onder hun kunnen hebben gepresteerd."

De pitstopstrategie die winnaar Mark Webber hanteerde zal volgens Massa nooit bij Ferrari werken. "Hij kon dat alleen maar doen doordat hij over een auto beschikt waarmee hij een voorsprong kon opbouwen die groot genoeg was voor een veilige pitstop. Bij ons zou die strategie nooit hebben gewerkt", aldus Massa.