Been kan beroep doen op vrijwel fitte selectie

Mario Been kan met een bijna fitte selectie aan het eerste competitieduel van het seizoen beginnen. Alleen Jon Dahl Tomasson en Dani Fernández zijn nog twijfelgevallen in het team van de oefenmeester.

Zondag treedt Feyenoord aan tegen FC Utrecht, dat vanavond in de Europa League nog in actie komt. Tomasson is fit voor het competitieduel met de Utrechters, maar mist ritme. De Deense middenvelder keerde voor het begin van het trainingskamp in Spanje en Portugal terug in de selectie, maar werkte vooral aan zijn herstel.

Fernández leek op de weg terug na zijn kruisbandoperatie, maar raakte tegen Aston Villa licht geblesseerd. Hij ging door zijn knie. "Het zag er erger uit dan het was", vertelt Fernandez aan Voetbal International. "Gelukkig was het meer de schrik dan pijn." De verdediger miste een groot deel van het vorige seizoen door een knieblessure.

"Het ziet goed uit", zegt Been, die louter Ruben Schaken mist door een schorsing. "De groep is fit en gretig. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan ons trainingskamp in Spanje en Portugal, maar de eerste competitiewedstrijd is altijd iets aparts. We treffen in FC Utrecht meteen een concurrent in de strijd om Europees voetbal. Deze week gaan we ons daar op richten."