Anelka: "Ik haatte voetbal en dat tijdens mijn eerste WK"

Dat Nicolas Anelka en voormalig bondscoach Raymond Domenech geen vrienden waren werd tijdens het WK 2010 duidelijk. Weken later gaat de beerput langzaam open.

De Frans international werd tijdens het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika door de bondscoach naar huis gestuurd na een confrontatie in de kleedkamer. Frankrijk speelde uiteindelijk een dramatisch WK en ging met slechts één punt uit drie wedstrijden op huis aan.

In Le Soir kijkt Anelka terug op het hele gebeuren. "Tijdens de voorbereiding had ik voor mezelf besloten dat ik niet deel zou nemen aan het WK. Drie ervaren spelers vroegen mij echter of ik wilde blijven, dus dat heb ik toen gedaan. Een foute beslissing, zo blijkt nu."

"Zowel in de voorbereiding als op het WK speelde ik dramatisch", vervolgt Anelka. "Ik was waardeloos. Door Domenech begon ik het voetbal te haten en dat tijdens mijn eerste WK. Het is de bondscoach die zich moet schamen. En dan wordt er gezegd dat ik geen respect heb. Ik heb geen respect voor Domenech. Door hem hebben we ons belachelijk gemaakt op het WK."