Cambuur juicht niet te vroeg na 'promotie'

Olga Kroeders

SC Cambuur heeft gisteren positief nieuws te horen gekregen. Volgens het licentieoverzicht van de KNVB staat de Friese club er op financieel vlak momenteel aardig op.

De clubleiding van Cambuur juicht echter niet te vroeg. "We zitten nu volgens het meetmoment in categorie 2 en niet meer in 1, vooral dankzij het terugdringen van de loonkosten", aldus directeur Alex Pama tegen de Leeuwarder Courant. "Maar dit betekent niet dat we er al zijn."

Vermoedelijk valt Cambuur in oktober, bij het volgende meetmoment van de KNVB, weer terug naar categorie 1. Pas na twee meetmomenten in dezelfde categorie, wordt een indeling definitief. Dat betekent dat Cambuur formeel nog in 1 zit en dus staat de club onder curatele van de KNVB.

In het najaar bekijkt de bond de jaarcijfers van het seizoen 2008/2009 en die waren voor de Leeuwarders niet best. Het tekort bedroeg toen zo'n 1,5 miljoen euro. Daarvoor ontving de club al eerder een officiële waarschuwing. Pama: "Na dit seizoen hoop ik dat we definitief in categorie 2 zitten."