Dakmoordenaar Dannyboy T. voor tweede keer ontsnapt

Redactie

De man die in 2007 werd veroordeeld voor de zogenoemde Scheveningse dakmoord heeft voor de tweede keer in een halfjaar tijd de benen genomen tijdens een begeleid verlof. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Justitie donderdagavond.

Dannyboy T. zat vast in een justitiële jeugdinrichting in Zutphen. Woensdag mocht hij op begeleid verlof. Hierbij onttrok hij zich aan zijn toezicht. Medio februari deed hij dit ook al een keer. Twee dagen later werd hij opgepakt in een woning in Voorburg.

De woordvoerder van Justitie vertelt dat jeugd-tbs, wat T. opgelegd heeft gekregen, anders is dan tbs met dwangverpleging, zoals dat aan volwassenen wordt opgelegd "Tbs met dwangverpleging kan tot het einde van het leven van een gedetineerde worden opgelegd, maar jeugd-tbs eindigt altijd na maximaal zes jaar. Daarom wordt geprobeerd iemand met jeugd-tbs zo snel mogelijk weer voor te bereiden op de maatschappij."

Bij T. is na zijn eerste ontsnapping gekeken of hij weer op begeleid verlof kon, zegt de woordvoerder. "Er is toen geoordeeld dat dat kon."

De destijds 16-jarige T. stak in januari 2007 de Scheveninger Pascal Triep neer, na een woordenwisseling tussen het slachtoffer en de vader van T. Een getuige filmde de steekpartij die plaatsvond op een dak.

In het filmpje, dat werd gepubliceerd door GeenStijl en het AD, was te zien hoe het slachtoffer van het dak viel, opstond en even later in elkaar zakte. Ook T. was op het filmpje te zien.