Munsterman begrijpt niets van KNVB

Olga Kroeders

Joop Munsterman is boos op de KNVB. De voorzitter van FC Twente vindt het onbegrijpelijk dat zijn club is ingedeeld in categorie 2 van het licentiesysteem. Dat liet Munsterman vandaag weten.

De KNVB maakte gisteren bekend in welke categorieën alle betaaldvoetbalclubs zich bevinden. Dertien clubs staan onder verscherpt toezicht, zij zitten in categorie 1. Negentien clubs, waaronder FC Twente, behoren tot categorie 2. De KNVB noemt de financiële situatie van die clubs zorgelijk. Vier clubs zijn gezond. Zij behoren tot categorie 3.

De KNVB maakte bij FC Twente een opmerking. "FC Twente hanteert een stelsel van waardering en resultaatbepaling die conservatiever is dan de overige betaaldvoetalclubs. Als Twente een stelsel van verslaggeving zou hebben gehanteerd conform de overige betaaldvoetbalclubs, zou haar financiële positie in categorie 3 zijn ingedeeld."

Munsterman: "Dit is je reinste ambtenarij. Je zorgt dan toch dat criteria onderling vergelijkbaar zijn? Twente zal dus nu geconfronteerd worden met maatregelen uit de categorie 'zorgelijk' terwijl de club financieel kerngezond is. Onacceptabel."