Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Dit keer is het lachen geblazen.

Hoongelach in de Tweede Kamer tijdens het debat over de informatie, gisteren. Weer een grove opmerking van Wilders? Nee. Een blunder van Cohen? Nee. Dit keer was het (weer) de SGP die zichzelf belachelijk maakte. O, wat mis ik de oude Bas van der Vlies.

Gisteren werd namens de SGP het woord gevoerd door vice-fractievoorzitter Elbert Dijkgraaf. Die bestond het, om vanachter het spreekgestoelte te beweren dat de SGP “voorstander is van moderne politiek”. Een lachsalvo vanuit de kamer was het gevolg. Verstoord keek de orthodox-gereformeerde politicus op, en mompelde iets in de trant van “Ik weet niet waarom u nu lacht, maar ik ga nu verder met mijn betoog.” De stakker. Hoe wereldvreemd kun je zijn. Toch maar een vraag aan deze grapjas:

Want kan Elbert Dijkgraaf mij even vertellen wat er modern is aan een politieke partij die alles op alles zet om vrouwen uit serieuze functies te houden, en verder als doel heeft, de maatschappij in te richten op grond van antieke, achterhaalde en onaanvaardbare denkwijzen die letterlijk afkomstig is uit het jaar nul?