Scheidsrechters Vink en Bossen zakken voor spelregeltoets

De scheidsrechters Pieter Vink en Jan Bossen hebben hun jaarlijkse spelregeltoets niet met succes weten te voltooien. De arbiters mogen in de eerste competitieronde wel gewoon hun wedstrijd fluiten. Saillant detail is dat Vink op de elitelijst van de UEFA staat. Komend weekeinde leidt hij de wedstrijd tussen SC Heerenveen en PSV. Bossen is aangesteld voor het openingsduel op vrijdagavond tussen Roda JC en FC Twente.

Binnen twee weken moeten de leidsmannen een herexamen doen, en als ze daarvoor zakken worden ze buiten de aanstellingen gelaten. Overigens betekent opnieuw zakken nog niet het einde van hun loopbaan als scheidsrechter. De gezakten kunnen nog een herkansing krijgen, nadat is onderzocht waarom ze zo'n moeite hebben met de test.

Volgens de bond had de toets een hogere moeilijkheidsgraad dan normaal, vanwege het beleid dat de KNVB wil voeren. "We streven een topcultuur na, daar hoort ook bij dat tests op het hoogste niveau gehaald moeten worden. Dat geldt overigens ook voor de conditietest waarvoor wel iedereen met vlag en wimpel geslaagd is", aldus coördinator Dick van Egmond in De Telegraaf.